reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A tak w ogole to powiem wam, ze nie dosc ze rano przegonilo mnie na kibelek, teraz mnie ciagle muli na wymioty to jeszcze przed chwila wracajac z psami poslizgnelam sie na trawie i reke pocharatalam troche , na szczescie nie polecialam na brzuch (to nie byla wina psow a moich butow ktore maja sliska podeszwe musze kupic jakies inne) jak juz doczlapalam sie do mieszkania to sie poryczalam z tego wszystkiego, ze taka kaleka teraz ze mnie...

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Aa po cc nie dają jeść przez dwa dni bodajże i pilnują byś ty nie jadła nic przywiezionego. Ciekawe czy to taki standard wszędzie czy znowu zależy od szpitala.

cb7wugpju04jz4q8.png

U mnie tez. przez jeden Nic na drugi suchary. A potem dostaje sie "pomyje" AZ cofa na Sam widok tych posilkow.
Cos mi na 3dzien M na pewno przywiezie.

Ja na 3cia cc psychicznie musze nastawic sie Bo jednak strasznie ciagnie ta rana no kurde strasznie jest po. masakra na sama mysl mi zle. A jak Ty elifit ?ja terminu nie mam zacznie sie sprobojemy sn ale gin zaznaczyl ze moze skonczyc sie cc zeby byla tego swiadoma. Jak Twoje nadtawienie?

Weź kąpiel. Jak nie ustąpi to wiesz co robić. Ale kąpiel zwykle pomaga

cb7wugpju04jz4q8.png

Dokladnie codziennie mam ten rytual woda lagodzi

Mi się właśnie dzisiaj śniło, że Zośka była ułożona miednicowo i robili mi cc... jak się obudziłam w nocy, to już zasnąć nie mogłam z tego wszystkiego. Udało mi się dopiero jak M. do pracy wychodził, a po przebudzeniu z ulgą wyczułam jakieś wypustki przy mostku. Tak jak wiele dziewczyn mówi, że się boi porodu i już chyba by wolała cc, tak ja panicznie boję się właśnie cesarki. Tym bardziej nie mogę się doczekać środowej wizyty, bom ciekawa czy Zośka dalej miednicowo, jak przy ostatnim usg, czy po prostu cały czas sobie jeszcze bryka i da radę się przekręcić na czas ;)

U mnie tez. przez jeden Nic na drugi suchary. A potem dostaje sie "pomyje" AZ cofa na Sam widok tych posilkow.
Cos mi na 3dzien M na pewno przywiezie.

Ja na 3cia cc psychicznie musze nastawic sie Bo jednak strasznie ciagnie ta rana no kurde strasznie jest po. masakra na sama mysl mi zle. A jak Ty elifit ?ja terminu nie mam zacznie sie sprobojemy sn ale gin zaznaczyl ze moze skonczyc sie cc zeby byla tego swiadoma. Jak Twoje nadtawienie?

Dokladnie codziennie mam ten rytual woda lagodzi
Moje nastawienie jest myślę dobre. Jestem pogodzona z tym że może być cc ale nie będzie to cc na zimno tylko wtedy gdy moje dziecko wybierze. Do 7 dni po terminie będziemy czekać.
Natomiast jak najbardziej próbuję naturalnie. Wywoływać mogą jedynie cewnikiem. Oxy nie chcę nawet i nie można

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Mi się właśnie dzisiaj śniło, że Zośka była ułożona miednicowo i robili mi cc... jak się obudziłam w nocy, to już zasnąć nie mogłam z tego wszystkiego. Udało mi się dopiero jak M. do pracy wychodził, a po przebudzeniu z ulgą wyczułam jakieś wypustki przy mostku. Tak jak wiele dziewczyn mówi, że się boi porodu i już chyba by wolała cc, tak ja panicznie boję się właśnie cesarki. Tym bardziej nie mogę się doczekać środowej wizyty, bom ciekawa czy Zośka dalej miednicowo, jak przy ostatnim usg, czy po prostu cały czas sobie jeszcze bryka i da radę się przekręcić na czas ;)
Ja tak sobie teraz mysle po tym wszytskim co czytam o cc i sn.. ze boje sie i tego i tego tak samo hehe ;)

Do góry