reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

To ja się wczoraj dowiedziałam, że Ikea wzbudza w moim D agresję. Taki był tam nerwowy i nabuzowany, że tylko patrzyłam, żeby wziąć to po co przyszliśmy i wyjść. A szkoda, bo ja bym sobie bardzo chętnie pochodziła. Poprzednim razem jak byłam, to Bazyli był malutki i strasznie ryczał i też tylko wzięłyśmy z mamą fotelik do karmienia po który przyszłyśmy i do domu, a obie chętnie byśmy sobie pochodziły...
Moj luby nie lubi zadnych sklepow jak mamy cos jechac kupic to jest gorzej jak z dzieckiem nawet po zakupy spozywcze mam problem go wyciagnac ... Zawsze slysze dlugo jeszcze ? Szybciej ja nie mam calego dnia itd

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Aa no i dziecko kąpią w drugiej dobie przy mamie (chyba, że ktoś nie chce). A co do szczepionek to na gruźlicę jest refundowana, a ta lepsza na zapalenie wątroby jest płatna 60zł.

To ja się wczoraj dowiedziałam, że Ikea wzbudza w moim D agresję. Taki był tam nerwowy i nabuzowany, że tylko patrzyłam, żeby wziąć to po co przyszliśmy i wyjść. A szkoda, bo ja bym sobie bardzo chętnie pochodziła. Poprzednim razem jak byłam, to Bazyli był malutki i strasznie ryczał i też tylko wzięłyśmy z mamą fotelik do karmienia po który przyszłyśmy i do domu, a obie chętnie byśmy sobie pochodziły...
my jeszcze przed zakupami jedziemy na takie fajne warsztaty z Pawlem Zawitkowskim, mam nadzieje, ze moj tam nie usnie wraz z moim bratem :D

To u mnie jest na odwrot. Maz lubi chodzic po Ikeii a ja mam alergie na takie chodzenie. Wchodze ide kupic to po co przyszlam i wychodze :D taki swir ze mnie. Jade na miasto obejrze sobie hm. Musze zobaczyc czapke i kurtke dla malego i bielizne dla mnie. Cenowo musze sie zorientowac bo na decyzje dalej czekam o ta wyprawke :)

Wczoraj rozmawialm z teściową i ma mi moje ciuszki odesłać co do Polski odatawilam plus parę jeszcze od szwagierki wyslac bo ona ma dwie dziewczynki. Chyba dobrze ze nie kupowalam za duzo ubranek. Zobaczymy co ona tam wlozy w paczkę.

Tego nie mówili, ale ja na pewno wezmę pantofle i klapki pod prysznic. Podkłady też kupiłam, ale jeszcze zapytam kuzynki męża, bo tam rodziła niedawno :) a ubranka piorę w proszku, nie będę specjalnie kupować płatków, bo to nie ma sensu... A nie wiem czy widziałaś moją wiadomość, że jednak nie w każdej sali jest łazienka, w niektórym jest bliziutko, ale jednak na korytarzu i ponoć nie ma kolejek ;)
No to kurcze nie wiem dlaczego moja położna mówiła, że we wszystkich są łazienki. Średnio mi się uśmiecha latać na korytarz. No nic, będzie co będzie. A kuzynka męża była zadowolona generalnie ze szpitala?
Aa no i dziecko kąpią w drugiej dobie przy mamie (chyba, że ktoś nie chce). A co do szczepionek to na gruźlicę jest refundowana, a ta lepsza na zapalenie wątroby jest płatna 60zł.
Czyli płatnej szczepionki nie muszę wcześniej sobie kupować? Bo miałam brać receptę od mojej pediatry i kupić i zawieźć do szpitala.

Moj luby nie lubi zadnych sklepow jak mamy cos jechac kupic to jest gorzej jak z dzieckiem nawet po zakupy spozywcze mam problem go wyciagnac ... Zawsze slysze dlugo jeszcze ? Szybciej ja nie mam calego dnia itd

thgfflw1k3inkyc3.png

To u mnie jest na odwrot. Maz lubi chodzic po Ikeii a ja mam alergie na takie chodzenie. Wchodze ide kupic to po co przyszlam i wychodze :D taki swir ze mnie. Jade na miasto obejrze sobie hm. Musze zobaczyc czapke i kurtke dla malego i bielizne dla mnie. Cenowo musze sie zorientowac bo na decyzje dalej czekam o ta wyprawke :)

Wczoraj rozmawialm z teściową i ma mi moje ciuszki odesłać co do Polski odatawilam plus parę jeszcze od szwagierki wyslac bo ona ma dwie dziewczynki. Chyba dobrze ze nie kupowalam za duzo ubranek. Zobaczymy co ona tam wlozy w paczkę.

To mojego D najbardziej wkurzało, że Ikea (przynajmniej krakowska, nie wiem jak inne) jest tak zorganizowana jak labirynt, trzeba przejść całość, zaczynając od największych dupereli, żeby przejść do większych, nie można tego ominąć. A ja bym sobie chętnie te rzeczy po drodze pooglądała :-p

tyle że w moim szpitalu można tylko na leżąco ehhhh
To jest jakies chore :realmad: polozne sa w tym momencie od tego jak du.... od sr.... zeby zapewnic Tobie wygodne i zebys to Ty wybrala sobie pozycje do rodzenia w ktorej jest Ci wygodnie a te patalachy ida tak na wygode ze klada rodzaca i niech sie meczy.. grrrrrrr z moja psiola bylo podobnie , jest w ciazy i mowi ze juz tym razem przy porodzie nie da sie polozyc ;)
A ja szumisia nie kupuje sciagnelam aplikacje na tel ;) uwazam go za zbedny gadżet
Ja juz mam szumisia , jakos sam w sobie ten mis mi sie podoba , mm nadzieje ze Polly tez bedzie zadowolona ;)
Tez tak ostatnio o wszystkim zapominacie ? U mnie to masakra teraz jakas jest. ..
Koooooochana... ja cala ciaze do teraz mam taka pamietac ze jak nie zapisze to jest koniec... ale to jest nic potrafie zapomniec po co szlam z pokoju do kuchni.. oj czeto tak mam :szok:
Cenowo musze sie zorientowac bo na decyzje dalej czekam o ta wyprawke :)
Ja juz czekam z 3 tyg. bo caly czas im cos brakuje i musze donosic.. mam nadzieje ze w tym tyg juz kase dostane to bede mogla ruszyc juz na ostatnie zakupy ;)
To mojego D najbardziej wkurzało, że Ikea (przynajmniej krakowska, nie wiem jak inne) jest tak zorganizowana jak labirynt, trzeba przejść całość, zaczynając od największych dupereli, żeby przejść do większych, nie można tego ominąć. A ja bym sobie chętnie te rzeczy po drodze pooglądała :-p
Kazda IKEA taka jest , mi sie to mega podoba bo tym sposobem nic nie omine :D

Dzień dobry dziewczyny,
Ja już zglupialam, czuje i widze ze mam wiekszy brzuch wysunal mi się bardziej do przodu już zaczyna mi w pewnych czynnościach przeszkadzac a on cały czas ma 89 cm. Nie wiem co jest grane, zaczynam się martwic. Już nawet mąż mnie dzisiaj mierzyl bo stwierdził że pewnie zle to robie a tu dupa. Ciągle tyle samo. Wizytę mam za tydzien, mam nadzieję że ten moj Franio coś rosnie. Wypytam o wszystko lekarza

No to kurcze nie wiem dlaczego moja położna mówiła, że we wszystkich są łazienki. Średnio mi się uśmiecha latać na korytarz. No nic, będzie co będzie. A kuzynka męża była zadowolona generalnie ze szpitala?

Czyli płatnej szczepionki nie muszę wcześniej sobie kupować? Bo miałam brać receptę od mojej pediatry i kupić i zawieźć do szpitala.

Można ominąć, ale to wyższa szkoła jazdy, dla mężczyzny który jest tam raz na ruski rok nie do zrobienia.
Jak będziesz chciała kiedyś się przespacerowac to daj znać :)

Nocka przetrwana. Tak mam brzuch obolały, ze cały czas coś tam czuje. Jeden dzień do przodu.
Dostałam SMS ze szpitala ze Mam dziś wizytę, a ja sobie nie przypominam żebym się umawiała. I nie wiem czy to moja skleroza czy jakaś pomyłka. Oczywiście nie mogę się tam dodzwonić. W dodatku oni już nie badają tylko wysłuchują co i jak i d...a z takiej wizyty, tylko się omecze.

reklama
Dzień dobry dziewczyny,
Ja już zglupialam, czuje i widze ze mam wiekszy brzuch wysunal mi się bardziej do przodu już zaczyna mi w pewnych czynnościach przeszkadzac a on cały czas ma 89 cm. Nie wiem co jest grane, zaczynam się martwic. Już nawet mąż mnie dzisiaj mierzyl bo stwierdził że pewnie zle to robie a tu dupa. Ciągle tyle samo. Wizytę mam za tydzien, mam nadzieję że ten moj Franio coś rosnie. Wypytam o wszystko lekarza
Moj rosnie 1cm dziennie ! Doslownie !

thgfflw1k3inkyc3.png

Do góry