reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Czarownica smoczek możesz kupic w kazdej chwili w aptece. Te" banki" najgorsze cala buźkę wypełniają "lezki" najmniej ingerują no ale jal dzuecuak nie toleruje to się kupuje ergonomiczne. Te od lewej ku prawej konciwki

Ja naprawde nie rozumiem po co Wam wszystko przed porodem? Aptek nie macie to samo z butla. Jak będzie potrzeba to się w 5minut kupi

Od lewej na mnie ingerują w zgryz
Zobacz załącznik 777160
Szczerze mowiac to tak wlasnie jest, mamy apteke we wsi, ale otwarta od 9 do 17.. calodobowa jest 20 km od nas.. Zawsze mialam wszystko przed, i mam przynajmniej komfort psychiczny.. kazdy robi jak woli.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tez zaliczam sie do tych panikar, które wola miec wszystko kupione wcześniej [emoji846] moze dlatego, ze teraz jest czas, zeby o tym poczytać i wybrać najbardziej odpowiednie, a nie potem na lapu capu [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, i na szybko jak sie cos chce kupić to akurat nigdzie nie ma..

Dobry wieczor:)

Nie mialam czasu dzis pisac z Wami. Rano gotowalam gaaaarnek taki porzadny zupki warzywnej. Potem makaronik dla nas na drugie i farsz do pierogow na jutro. Tak tak nie daruję sobie. Joshi.mi takiego smaka narobila ze musialam. Jutro rano rusza prosukcja:)

Chyba mnie przeziębienie lapie. Bolą mnie wszystkie miesnie. Czuje sie niefajnie wieczorem. Az tak bylo mi zle ze wzielam jeden paracetamol. Normalnie nie moglam sie nawet polozyc. Dalej latam sobie na kibelek niestety wiec ciekawe co to. Albo jakos wirus bo.i te mdlosci i biegunka albo oczyszczanie przed porodem. Zobaczymy. Brzuszek.nie boli juz wiec nie mam w planach szpitala na razie.

Wracajac do postow. Lola na prawde nie dziwie sie ze nie.chciałaś tam zostac ale w takiej sytuacji jak jestes to chyba mniejsze zlo. Trzymaj sie dzielnie najlepiej w dwupaku.

Ja w pierwszej ciazy nie kupowalam ani butelej ani mm ani smoka. Niestety synek mial mocne zapalenie oczka o byl pod kroplowka z antybiotykiem i dali mu mm i smoka. Ale walczylam z nimi i tylko ja go karmilam. Najpier piersia a dopiero potem troszke z butelki. I tak trzy dni. Nie dalam sie wypisac do domu i kazalam się budzic w nocy co dwie godz na karmienie. I pielęgniarki przychodziły do mnie jak tylko sie budził. Potem mialm juz tak duzo mleka ze nie pozwolilam mu dac wiecej mm. W domu juz bylo tylko cycanie. Niestety ze skokiem sie nie udało i zostal do spania. Dalej z nim walczymy w nocy. W dzień nie istnieje dla niego a w nocy nie chce usnac bez.
Teraz kupilam taki jakby zestaw upominkowy. Tam jest butelka ze smokiem zawieszka do smoka pudelko do moka i smok. Niech leży. Jesc nie chce. Mm nie kupuje. Smoka tez od razy nie podam. Zobacze jak to w praniu wyjdzie .

Ja mam komode do przebieranie. Bardzo sobie ja chwale. Wygodna. Nie trzeba sie schylac. Synek do roku tylko na niej byl przebierany. Potem nie chcial i na łóżko go przebieram. Mam tez stelaż do wanienki. Było mi z nim wygodnie. Musze tylko nowa wanienke dokupic bo mi stara pękła. Zaluje ze mam tak malo miejsca w lazience. Optymalnie bylo by miec ta komode tam. Starszy by sie pluskal w wannie a ja bym młodą myla obok. Moze uda sie wymienic mieszkanie to i lazienka sie moze większa trafi.

Rozmawialam z ta kolezanka. Opowiedzialam jej hostorie z moja ciotka i sama zaproponowala ze sie Julkiem zajmie. Ja z mojej strony zaproponowalam to samo. Ze jak bedzie jechala rodzic to niech synka do nas podrzuci. Mam nadzieję ze sie uda tak. Jestem troche spokojniejsza teraz:)

Mam strasznie głupie pytanie! Czy własne mleko przechowywane w lodowce tez trzeba podgrzewać? Nie śmiejcie sie [emoji12] logika podpowiada, ze tak, ale ciagle słyszę wyciągnęłam swoje mleko z lodówki i dałam małemu, a w procesie nie ma nic o podgrzewaniu pomiędzy tymi czynnościami [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No trzeba, jak takie zimne dasz dziecku ;)

Chodzi o to ze jak ta butle/smoczek macie pod ręką to w pierwszym kryzysie bach w paszcze
A jak nie macie na stanie to będziecie probowaly poradzić sobie bez. I szansa jest ze sie uda.
A jak pisze apteki sa wszędzie i czynne dlugi

To takie off topik ze nie zawsze warto mieć wszystko
No nie zgodzę sie. Mój mąż pracuje, mam dwoje dzieci, jak bedzie jeszcze maluszek i bedzie kryzys i nie bede miala smoczka/butelki to co zrobie ? Ja nawet prawka nie mam a tak jak mowie, 20 km do apteki, na nogach nie polece. Butelka sie i tak przyda jak bede musiala gdzies jechac, a smoczek kosztuje pare groszy, nie szkoda mi ani troche.

@aneta_ck super wyszło z koleżanką :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja to po prostu nie wiem tak naprawdę czy jak się karmi cyckiem to trzrba dawać wodę butla, czy trzeba dawać smoka, czy laktator potrzebny.. a nie ufam w 100% ani lekarzom ani położnym bo sama słyszę jakie farmazony czasami gadaja dlatego wolę spytać doświadczonych mamusiek :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Olivia szybko na mm bo musialam wiec dopajana od 2 mc zycia, Ola z infekcja w nerkach urodzona wiec musialam dopajac od poczatku zeby "plukac nerki", po prostu musiala duzo siusiac. Teraz mały tez cos ma z nerka, i na pewno bede dopajala, sila wyzsza. Ale przy cycu nie trzeba dopajac jesli jest wszystko ok.

reklama
Nie wpadajmy w paranoję dziewczyny. Nie każdemu musi to samo pasować bo każdy ma inne warunki. Jak się ma sklepy daleko to lepiej mieć wszystko. Jak się nie ma miejsca to lepiej mieć mniej. No przecież to jest proste jak budowa cepa. Listy wyprawkowe są ELASTYCZNE. To że komuś jest coś zbędne niezbędne zależy tylko od tej osoby i multum czynników. Możemy się wymienić doświadczeniami ale szanujmy swoje wybory i nie próbujmy nikogo na siłę przekonywać. Peace love and chill. Hormoniaste babki [emoji23] [emoji13]

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry