reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny a w łazience tez bedziecie miały przewijak, zeby maleństwo po kąpieli od razu ogarniać tam? Czy na tym przewijaku, który macie w sypialni?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bede miala przewijak na lozeczku ale w dni kiedy bede kąpać malutka bede zabierac przewijak do lazienki zeby po kąpieli ja tam ogarnac :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A tak ogólnie odnosnie kąpieli dzieciaczki.. bedziecie kąpać codziennie swoje maluszki? Bo mnie tu w szkole rodzenia przenonuja i polozna tez ze maxymalnie 3x w tyg pelna kapiel a tak to tylko lekko woda przmywac malym reczniczkiem.. znajoma moja to w ogole dopóki mala sie nie przekrecala i nie fikala juz sobie na dywanie to kapala ja tylko raz max 2x w tyg. Ale wiem ze w Pl i oczywiscie nie tylko kapia dzieci codziennie.. jak to jest u Was?

A tak ogólnie odnosnie kąpieli dzieciaczki.. bedziecie kąpać codziennie swoje maluszki? Bo mnie tu w szkole rodzenia przenonuja i polozna tez ze maxymalnie 3x w tyg pelna kapiel a tak to tylko lekko woda przmywac malym reczniczkiem.. znajoma moja to w ogole dopóki mala sie nie przekrecala i nie fikala juz sobie na dywanie to kapala ja tylko raz max 2x w tyg. Ale wiem ze w Pl i oczywiscie nie tylko kapia dzieci codziennie.. jak to jest u Was?

Oczywiście jak syn się urodził to byl "odgorny" nakaz ze codziennie ze rytual ze dziecko lubi staly rytm dnia
Tak samo przy drugim a teraz juz dochodzą do mnie glosy ze sie od tego odchodzi

Moja siostra w DE też była uczona, że 2-3 razy w tyg wystarczy, taka sama informacje i ja dostałam na szkole rodzenia. Rytuałem wystarczy jak będzie przemywanie dziecka (buzi, pupy) mokrym ręcznikiem w godzinie kąpieli.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Moja siostra w DE też była uczona, że 2-3 razy w tyg wystarczy, taka sama informacje i ja dostałam na szkole rodzenia. Rytuałem wystarczy jak będzie przemywanie dziecka (buzi, pupy) mokrym ręcznikiem w godzinie kąpieli.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
I dokładnie tak tutaj ucza ;)

Oczywiście jak syn się urodził to byl "odgorny" nakaz ze codziennie ze rytual ze dziecko lubi staly rytm dnia
Tak samo przy drugim a teraz juz dochodzą do mnie glosy ze sie od tego odchodzi
Ja czytalam nawet w gazecie mamo to ja o ile sie nie myle ze od jakiegos czasu wlasnie niby tak bedzie zalecane :) tutaj w De w szpitalach zaraz po porodzie nie kapia maluszka.. dopiero jak sie wyjdzie do domu :)

U nas kąpiel była codziennie przez tydzień, a potem miałam niedaleko przewijaka miseczkę z gotowana woda i po każdej zrobionej kupce przemywałam pupę, by uchronić od odparzeń.
Potem kąpiel co 2gi dzień.
Niby wtedy nie zmywa się flory bakteryjnej. Ale co kraj czy miasto to inny obyczaj i inaczej uczą.

Jak się cieszę że Maciej taki dzielny!!!! Kochany niuniek!!!

Ja nie śpię bo syn mnie zawołał przez sen i mąż go uspokoić nie mógł...
Teraz malutki w brzuchu kopie mnie bo sie rozbudzil i kłucia są bolesniejsze. Jeszcze nigdy tak bardzo nie blagalam o to by mój syn był spokojniejszy w brzuchu...
Kłucia są znośne, ale jak rano chociaż trochę zaboli to jade do tych dziadów szpitalnych.

Jadwiga, za liona podziękuję, snikersy wolę ;)

Chyba ze dwa albo trzy razy pusalam ze jak ktos ma daleko aptekę to wiadomo ze zapasy robi. Ze dla mnie to zadem wstyd/blad czy jeszcze inna obsesja

I co nie zmienia faktu ze jak się smoka nie ma to się da cyca w kryzysie.
A co do dawania smoka przy zabkowaniu to juz ten początkowy kupiony przed porodem sie nie przyda bo inny rozmiar trzeba. Takze smok leżeć miesiącami nie bardzo

Tak mi sie jeszcze przypomniało ze Rossmann tez dobrze zaopatrzony w akcesoria niemiwlece i niektóre markety
Kochana, Osiek w Małopolsce, poczytaj sobie co tu mamy [emoji23][emoji23] nawet stacjo benzynowej calodobowej nie mamy tylko pipidowe otwarta do 15 [emoji23] i to bez możliwości tankowania gazu.. ale mamy MOLO, ta slynna restauracje [emoji4] a tak to apteka krotko otwarta, zadnych biedronek, rossmanow, lidlow, kauflandow, jedynie miasto, ale za to busy jezdza rzadko :/ ale lubie tu mieszkac, bo najlepsze co mam to spokój :) kocham tą wieś, z okna patrze na stawy i lasy, w lecie w nocy slysze jak "spiewaja" żaby i swierszcze [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O Boże nie kracz dziewczyno!!!!

Ból trzyma 29 godzin, jutro rano jade do szpitala. Już podjęliśmy decyzję.
Trudno jak mam być na ginekologii to trudno.
Trzymajcie kciuki by położniczy miał miejsce
Broń Boże, nie mam takiego zamiaru! Tak mi sie śniło. Bedzie dobrze, nie martw sie. To tylko sen

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry