reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dokladni a naprawde jak nosic do innego pokoju to tylko mala (mini) Poreczniej i lzej niż te standardowe waniennki

Ps tylko to pisze osoba co ogarniała kąpiele sama bez pomocy M bo jak syn sie urodził M bym za granica. Potem ogarniała dwójkę sama a teraz będę kapac 3 sama
moj mi obiecuje, ze bedzie kapac malego, no sie okaze hehe :D czy podola mi pomoc

reklama
Ja mam z pokoju malej do lazienki drzwi w drzwi może metr i myślę, że wanienka będzie albo w łazience albo u małej a przewijak bedzie na łóżeczku. W sumie to chyba wyjdzie w praktyce. Raczej zawsze będzie prawie maz ze mną wiec jakby co to da rade nosić wanienke :) a jak nie to w recznieczek i z łazienki na przewijak na rączkach :) wiecie co.. ja juz się nie mogę doczekać... [emoji134][emoji134][emoji134]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
ja tez :D czekam i czekam na ten grudzien :D

Dla mnie noszenie wannienki z woda do pokoju to wieksza sztuka. Z synem tak nosilam bo mieszkaliśmy w bloku. W końcu sobie kupiłam bardzo mala wanienke i to bylo cos i naprawde starczyla na dlugi a taka nimi byla
Ja noszę bez wody. Wodę wlewam już w pokoju. Zawsze mi się sprawdzało w ten sposób i teraz też tak zamierzam.
Przewijaka nie używam do kąpieli tylko kładę na łóżku
Przewijak mam na łóżeczku i to jest za wysoko. Chyba że kupię stelaż do wanienki ale po co se utrudniać i zagracać mieszkanie
cb7wugpju04jz4q8.png

Ja mam w łazience duży blat gdzie stawiam wanienke i kapie malego.(nie musze sie schylać) A jak się odwracam mam taka prosta komodę z przewijakiem miękkim na górze. Na dole beda pieluchy plus kosmetyki i bach ciach. Żadne szlafroczki mi nie potrzebne itp niemowlaczek nie zmienia pomieszczenia jak ma mokre i gole ciało w tej samej temp .
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_images.jpg

I takie pojemniki miałam musze je dokupić z Ikea one tanie ze 20zeta kompl
Link do: ÖNSKLIG Kosze zawieszane, 4 sz., biały - biały - IKEA

No i do sypialni nie kupowałam zadnego przewijaks Żadnej dzieciowej komody z przewijakiem itp. Mam tylko łóżeczko dla synka i nasze lóżko do przewijania a ubranka małego kupiliśmy na to szafkę z polkami

Załączniki

• C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_images.jpg
    C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_images.jpg
    5,6 KB · Wyświetleń: 278
Ostatnia edycja:
Ja przy Kacprze miałam wanienkę włożona do brodzika pod prysznicem. Po kąpieli w ciepły ręcznik, dwa kroki do pokoju i na łóżku już ubieranie.
Przewijak mam nakładany na łóżeczko i korzystałam z niego w nocy i w dzień.

Ja noszę bez wody. Wodę wlewam już w pokoju. Zawsze mi się sprawdzało w ten sposób i teraz też tak zamierzam.
Przewijaka nie używam do kąpieli tylko kładę na łóżku
Przewijak mam na łóżeczku i to jest za wysoko. Chyba że kupię stelaż do wanienki ale po co se utrudniać i zagracać mieszkanie
cb7wugpju04jz4q8.png

U mnie stelaż do wanienki obowiązkowo [emoji846] szkoda mi kręgosłupów swojego i męża, zeby sie tak schylać cały czas, bo to naprawde niewygodna pozycja jest [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie stelaż do wanienki obowiązkowo [emoji846] szkoda mi kręgosłupów swojego i męża, zeby sie tak schylać cały czas, bo to naprawde niewygodna pozycja jest [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
E tam kąpiel niemowlęcia trwa parę minut. Szczególnie jak ci się drze ;)
A tak naprawdę to każdemu co innego wydaje się niezbędne :)

Poza tym u mnie dzieci będą czynnie uczestniczyć w kąpieli i pielęgnacji a na stelażu to za wiele nie zobaczą.
cb7wugpju04jz4q8.png

E tam kąpiel niemowlęcia trwa parę minut. Szczególnie jak ci się drze ;)
A tak naprawdę to każdemu co innego wydaje się niezbędne :)

Poza tym u mnie dzieci będą czynnie uczestniczyć w kąpieli i pielęgnacji a na stelażu to za wiele nie zobaczą.
cb7wugpju04jz4q8.png

U mnie trwaly dlugo. Bo moje uwielbialy zwłaszcza syn który koleczki miał i tylko w wannie i ciepla woda właśnie nie darl sie tylko tam.
Ale prawda kazda będzie miała swój system i dla każdej inny jest najlepszy bo najwygodniej jej kapac.
Ja nosilam wszystko i po pokojach i raz rzeczy raz dziecko aż w końcu wszystko wyladowalo w łazience i tak mi najlepiej

reklama
Ja kocham wodę, prawie maz kocha wodę to może i hanka bedzie kochała [emoji228]My mamy wanienke ergonomiczna czy jakoś tak i do niej stelaż. Myślę że schylanie do wanny po cc byłoby dla mnie trudne wiec stelaż sie pewnie przyda [emoji4]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry