reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

No moja córka wypluwała - może kształt jej nie odpowiadał albo nie jest fanką podróbek;)
W sumie całkowicie bezsmoczkowe dziecko może być czasem problemem, mama nigdzie nie może wyjść bo dziecko z butelki też może nie chcieć pić.
Tak bylo u nas, i potem problem w spzitalu.. Ola przez 5 mc bez smoczka a potem jej dalismy bo ciagle jezdzilismy do krakowa do nefrologa, pół dnia sie tam siedzialo w kolejce, no nie bylo wyjscia, musielismy ja uspokajac..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No nie zgodzę sie. Mój mąż pracuje, mam dwoje dzieci, jak bedzie jeszcze maluszek i bedzie kryzys i nie bede miala smoczka/butelki to co zrobie ? Ja nawet prawka nie mam a tak jak mowie, 20 km do apteki, na nogach nie polece. Butelka sie i tak przyda jak bede musiala gdzies jechac, a smoczek kosztuje pare groszy, nie szkoda mi ani troche.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba ze dwa albo trzy razy pusalam ze jak ktos ma daleko aptekę to wiadomo ze zapasy robi. Ze dla mnie to zadem wstyd/blad czy jeszcze inna obsesja

I co nie zmienia faktu ze jak się smoka nie ma to się da cyca w kryzysie.
A co do dawania smoka przy zabkowaniu to juz ten początkowy kupiony przed porodem sie nie przyda bo inny rozmiar trzeba. Takze smok leżeć miesiącami nie bardzo

Tak mi sie jeszcze przypomniało ze Rossmann tez dobrze zaopatrzony w akcesoria niemiwlece i niektóre markety

A tymczasem u Maciusia :)
[emoji254] [emoji187] Hej juz jedziemy do domu[emoji4] powiem tyle : Rozmawialismy z kardiochirurgiem co operawal zaraz po operacji i powiedzkal ze Maciuś dzielnie zniósł ta operacje bez komplikacji. Jest silny. Jak odjezdzalismy to zaczął sie juz wybudzac i dostal leki przeciwbólowe. Jutro rano będziemy wiedzieć wiecej[emoji187] [emoji254]

cb7wugpju04jz4q8.png

[emoji254] [emoji187] Hej juz jedziemy do domu[emoji4] powiem tyle : Rozmawialismy z kardiochirurgiem co operawal zaraz po operacji i powiedzkal ze Maciuś dzielnie zniósł ta operacje bez komplikacji. Jest silny. Jak odjezdzalismy to zaczął sie juz wybudzac i dostal leki przeciwbólowe. Jutro rano będziemy wiedzieć wiecej[emoji187] [emoji254]

cb7wugpju04jz4q8.png
uffff oby teraz juz wszystko bylo dobrze

Ja kocham wodę, prawie maz kocha wodę to może i hanka bedzie kochała [emoji228]My mamy wanienke ergonomiczna czy jakoś tak i do niej stelaż. Myślę że schylanie do wanny po cc byłoby dla mnie trudne wiec stelaż sie pewnie przyda [emoji4]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się zastanawiam, muszę zapytać mojego D czy chce, bo to on pewnie będzie kąpał małego. Przy starszym miałam najzwyklejszą wanienkę i mam ją jeszcze, ale są też takie nakładane na wannę i na dodatek z korkiem. Wydaje mi się, że bardzo praktyczne, bo jednak schylania zdecydowanie mniej.

Dobry wieczor:)

Nie mialam czasu dzis pisac z Wami. Rano gotowalam gaaaarnek taki porzadny zupki warzywnej. Potem makaronik dla nas na drugie i farsz do pierogow na jutro. Tak tak nie daruję sobie. Joshi.mi takiego smaka narobila ze musialam. Jutro rano rusza prosukcja:)

Chyba mnie przeziębienie lapie. Bolą mnie wszystkie miesnie. Czuje sie niefajnie wieczorem. Az tak bylo mi zle ze wzielam jeden paracetamol. Normalnie nie moglam sie nawet polozyc. Dalej latam sobie na kibelek niestety wiec ciekawe co to. Albo jakos wirus bo.i te mdlosci i biegunka albo oczyszczanie przed porodem. Zobaczymy. Brzuszek.nie boli juz wiec nie mam w planach szpitala na razie.

Wracajac do postow. Lola na prawde nie dziwie sie ze nie.chciałaś tam zostac ale w takiej sytuacji jak jestes to chyba mniejsze zlo. Trzymaj sie dzielnie najlepiej w dwupaku.

Ja w pierwszej ciazy nie kupowalam ani butelej ani mm ani smoka. Niestety synek mial mocne zapalenie oczka o byl pod kroplowka z antybiotykiem i dali mu mm i smoka. Ale walczylam z nimi i tylko ja go karmilam. Najpier piersia a dopiero potem troszke z butelki. I tak trzy dni. Nie dalam sie wypisac do domu i kazalam się budzic w nocy co dwie godz na karmienie. I pielęgniarki przychodziły do mnie jak tylko sie budził. Potem mialm juz tak duzo mleka ze nie pozwolilam mu dac wiecej mm. W domu juz bylo tylko cycanie. Niestety ze skokiem sie nie udało i zostal do spania. Dalej z nim walczymy w nocy. W dzień nie istnieje dla niego a w nocy nie chce usnac bez.
Teraz kupilam taki jakby zestaw upominkowy. Tam jest butelka ze smokiem zawieszka do smoka pudelko do moka i smok. Niech leży. Jesc nie chce. Mm nie kupuje. Smoka tez od razy nie podam. Zobacze jak to w praniu wyjdzie .

Ja mam komode do przebieranie. Bardzo sobie ja chwale. Wygodna. Nie trzeba sie schylac. Synek do roku tylko na niej byl przebierany. Potem nie chcial i na łóżko go przebieram. Mam tez stelaż do wanienki. Było mi z nim wygodnie. Musze tylko nowa wanienke dokupic bo mi stara pękła. Zaluje ze mam tak malo miejsca w lazience. Optymalnie bylo by miec ta komode tam. Starszy by sie pluskal w wannie a ja bym młodą myla obok. Moze uda sie wymienic mieszkanie to i lazienka sie moze większa trafi.

Rozmawialam z ta kolezanka. Opowiedzialam jej hostorie z moja ciotka i sama zaproponowala ze sie Julkiem zajmie. Ja z mojej strony zaproponowalam to samo. Ze jak bedzie jechala rodzic to niech synka do nas podrzuci. Mam nadzieję ze sie uda tak. Jestem troche spokojniejsza teraz:)

Super, że udało się dogadać z koleżanką, bo wyobrażam sobie jak się musiałaś stresować co zrobicie w czasie porodu z Julkiem.

cb7wugpju04jz4q8.png
Super wiadomości! Maciuś silny chłopak. :happy:

O Boże nie kracz dziewczyno!!!!

Ból trzyma 29 godzin, jutro rano jade do szpitala. Już podjęliśmy decyzję.
Trudno jak mam być na ginekologii to trudno.
Trzymajcie kciuki by położniczy miał miejsce
Kciuki zaciśnięte.

reklama
Ja mam w wyprawdze tyle rzeczy, ze na bank część będę mogła oddac, akurat chodze czasami do domu samotnej marki, tam duzo rzeczy potrzeba to i jak z butelki czy smoczka nie skorzystamy to będzie kto miał przyjąć:) moja mama zrobila mi tez paczke z kosmetykami ktorych chyba nie chce uzywac na moim Leośku to to tez się odda.... majtek poporodowych kupilam chyba z 10 jak nie wiecej, a pisalyscie ze 2 pary wystarcza to tez zostana, no nic to... na bierząco będę wymieniała, ale przed porodem musze miec wszystko, ze wszystkich list wyprawkowych, najlepiej 3 rodzaje:-)

a8doqqmz725nh9h0.png

Do góry