reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Chodzi o to ze jak ta butle/smoczek macie pod ręką to w pierwszym kryzysie bach w paszcze
A jak nie macie na stanie to będziecie probowaly poradzić sobie bez. I szansa jest ze sie uda.
A jak pisze apteki sa wszędzie i czynne dlugi

To takie off topik ze nie zawsze warto mieć wszystko
A to jest prawda akurat :)

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Ja dlatego nie kupuje mm do domu nie bedzie korcilo haha
Smoczek mialam i ja i siostra i mamie nie zaburzylo to laktacji mowila, ze zeby rozbujac laktacje czesto nas przystawiala i tyle ;)

thgfflw1k3inkyc3.png
Syn mi zaburzył ale nie laktacje tylko zaczął płytko chwytać pierś i poharatał mi brodawki.
Generalnie z smoczkowym i butelkowym synem miałam więcej laktacyjnych problemów niż z bezsmoczkową córką

cb7wugpju04jz4q8.png

Czyli jest taka opcja/szansa ze dziecko wogole nie będzie ciągnęło smoka? Myślałam, że takie coś jest niemożliwe [emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

No moja córka wypluwała - może kształt jej nie odpowiadał albo nie jest fanką podróbek;)
W sumie całkowicie bezsmoczkowe dziecko może być czasem problemem, mama nigdzie nie może wyjść bo dziecko z butelki też może nie chcieć pić.

a jak to wyglada u Cb z ubezp?
Ciągle mi odsyłają papiery, ze np coś brakuje a ostatnio że te akty muszą być tłumaczone we Fr a ja wysyłałam tłumaczone w Polsce, więc znowu czekaj na wizytę i tłumacz się. Znajoma poradziła wysłać europejskie (więc je ściągnęłam)i napisała im ze nie mam tyle kasy na drugiego tłumacza. Mąż ma polskie ubezpieczenie, ale nie ma ustawodawstwa to by nam nie zwrócili. Więc jak co muszę za wszystko zapłacić sama.
Ufffff lola! Stracha napędzila ale całe szczęście,że jest dobrze i oby tak było już do końca :)
Ja dzisiaj na wadze 0.5kg mniej. W końcu bo strasznie się bałam na nią wchodzić. Juz mam przecież plus 12...
Dziewczyny a co do wyprawki. Jeśli będę miała cc i zamierzam karmić piersią... to mam kupować butelki? Tak w razie czego kupić jedna czy więcej się przyda?? Smoczki kupować takie 0+ czy lepiej nie dawać na początku? Smok obowiązkowy? Czy można się obejść bez? Kupić jeden dwa czy kilka? Nocne i dzienne osobno? Jakies konkretne? Doradźcie doświadczone Mamuśki :)Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja kupiłam już butelkę a nad smoczkami się zastanawiam jeszcze. Wolałabym bez bo przy mojej dwójce używałam i było ok, ale np moja siostra to całą dobę co 1,5 godziny dawała pierś i to mi nie odpowiada. Co do laktacji to mi przy córce smoczek w niczym nie przeszkadzał, od początku mleka było jak trzeba.

Mam strasznie głupie pytanie! Czy własne mleko przechowywane w lodowce tez trzeba podgrzewać? Nie śmiejcie sie [emoji12] logika podpowiada, ze tak, ale ciagle słyszę wyciągnęłam swoje mleko z lodówki i dałam małemu, a w procesie nie ma nic o podgrzewaniu pomiędzy tymi czynnościami [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak jak piszą dziewczyny powinna być tem. pokojowa.

Mi nawet do głowy nie przyszło
żeby jeszcze mm kupic przed porodem aaa to moje 3cie dziecko
A mi przyszło bo z synem to mąż o drugiej w nocy pędził po mleko do miasta. Wolę mieć tym bardziej że we Fr to częściej wszystko pozamykane.

Ja to po prostu nie wiem tak naprawdę czy jak się karmi cyckiem to trzrba dawać wodę butla, czy trzeba dawać smoka, czy laktator potrzebny.. a nie ufam w 100% ani lekarzom ani położnym bo sama słyszę jakie farmazony czasami gadaja dlatego wolę spytać doświadczonych mamusiek :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Czasem laktator jest przydatny, ale ja przez miesiąc odciągałam ręcznie i dałam rady.
Wody nie ma potrzeby podawać, może trochę później można podać herbatki, ale te gotowe granulowane to mnie nie zachecają.

reklama
No moja córka wypluwała - może kształt jej nie odpowiadał albo nie jest fanką podróbek;)
W sumie całkowicie bezsmoczkowe dziecko może być czasem problemem, mama nigdzie nie może wyjść bo dziecko z butelki też może nie chcieć pić.
Noo moja córka czasem takim problemem była. Ale mąż sobie poradził łyżeczką

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry