reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Mnie tez kazdy pyta jak sie czuje ... No a jak mam sie czuc lubemu tylko co chwile musze przypominac, ze jest mi juz ciezko bo facet to facet wiadomo zapomina ale jak mu tak przypomne to wtedy pomaga mi w domu

thgfflw1k3inkyc3.png

Ja mowie ze różnie. A często nie chce mi sie tłumaczyć i rozwijać temat. Odwożę dzieci po placiwkach to mnie codziennie jakas mama zaczepia i dopytuje. A mi sie nawet gadać nie chce bo mnie akurat w krzyz napierdziela. Ona nawija a ja slycham

reklama
hej. troche offtopic: macie jakis fajny krem na codzien dla siebie na wiatr i zimno?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Ja uzywam ziaji z olejem arganowym jedyny ktory mi skory nie przesusza zawsze mialam problem z suchymi skorkami a odkad go uzywam jest super (uzywam juz drugi rok) jest tlustym kremem wiec jak najbardziej nadaje sie na zimno i wiatr ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Mam strasznie głupie pytanie! Czy własne mleko przechowywane w lodowce tez trzeba podgrzewać? Nie śmiejcie sie [emoji12] logika podpowiada, ze tak, ale ciagle słyszę wyciągnęłam swoje mleko z lodówki i dałam małemu, a w procesie nie ma nic o podgrzewaniu pomiędzy tymi czynnościami [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No my zawsze podgrzewaliśmy trochę, ale gdzieś czytalam ze to wcale nie zawsze jest konieczne a nawet można dać zamrożonego "loda" na ząbkowanie.

Mam strasznie głupie pytanie! Czy własne mleko przechowywane w lodowce tez trzeba podgrzewać? Nie śmiejcie sie [emoji12] logika podpowiada, ze tak, ale ciagle słyszę wyciągnęłam swoje mleko z lodówki i dałam małemu, a w procesie nie ma nic o podgrzewaniu pomiędzy tymi czynnościami [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mogę tylko powiedzieć co na szkole rodzenia dowiedziałam się :) mleko powinno byc w temperaturze pokojowej, tak jak z piersi dziecko dostaje czyli odpowiednio wcześniej wyjac z lodówki i np pod strumieniem ciepłej wody z kranu "podgrzać" :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Ja zawsze Lubie być przygotowana na wszystko. Pod każdym względem. A tez nie wyobrażam sobie latać po aptekach po wyjściu ze szpitala a takie rzeczy jak smoczek czy butelki musze wybrać przecież sama [emoji1]
Mam laktator, nie wiem czy będę używała bo nie mam pojęcia jak to będzie [emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe tez tak miałam
Jestem pewna ze po wyjściu w ciągu kilku /kilkunastu godzin i tak po cos do tej apteki pojedziesz.
Chociaż może masz racje może i ja kupie bo po cc to ciągnie . Ale ja i tak wychodzilam bo musialam

U nas na szkole rodzenia teraz bedziemy mialy zajecia dwa razy w tyg i powiem wam, ze jak sobie o tym pomysle to juz mi sie nie chce ... Problem mam zeby sie zmotywowac raz w tygodniu a co dopiero dwa razy w tygodniu hihi

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Chodzi o to ze jak ta butle/smoczek macie pod ręką to w pierwszym kryzysie bach w paszcze
A jak nie macie na stanie to będziecie probowaly poradzić sobie bez. I szansa jest ze sie uda.
A jak pisze apteki sa wszędzie i czynne dlugi

To takie off topik ze nie zawsze warto mieć wszystko
Ja dlatego nie kupuje mm do domu nie bedzie korcilo haha
Smoczek mialam i ja i siostra i mamie nie zaburzylo to laktacji mowila, ze zeby rozbujac laktacje czesto nas przystawiala i tyle ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Do góry