reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Mnie tez kazdy pyta jak sie czuje ... No a jak mam sie czuc lubemu tylko co chwile musze przypominac, ze jest mi juz ciezko bo facet to facet wiadomo zapomina ale jak mu tak przypomne to wtedy pomaga mi w domu

thgfflw1k3inkyc3.png

Ja mowie ze różnie. A często nie chce mi sie tłumaczyć i rozwijać temat. Odwożę dzieci po placiwkach to mnie codziennie jakas mama zaczepia i dopytuje. A mi sie nawet gadać nie chce bo mnie akurat w krzyz napierdziela. Ona nawija a ja slycham

reklama
hej. troche offtopic: macie jakis fajny krem na codzien dla siebie na wiatr i zimno?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Ja uzywam ziaji z olejem arganowym jedyny ktory mi skory nie przesusza zawsze mialam problem z suchymi skorkami a odkad go uzywam jest super (uzywam juz drugi rok) jest tlustym kremem wiec jak najbardziej nadaje sie na zimno i wiatr ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Mam strasznie głupie pytanie! Czy własne mleko przechowywane w lodowce tez trzeba podgrzewać? Nie śmiejcie sie [emoji12] logika podpowiada, ze tak, ale ciagle słyszę wyciągnęłam swoje mleko z lodówki i dałam małemu, a w procesie nie ma nic o podgrzewaniu pomiędzy tymi czynnościami [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No my zawsze podgrzewaliśmy trochę, ale gdzieś czytalam ze to wcale nie zawsze jest konieczne a nawet można dać zamrożonego "loda" na ząbkowanie.

Mam strasznie głupie pytanie! Czy własne mleko przechowywane w lodowce tez trzeba podgrzewać? Nie śmiejcie sie [emoji12] logika podpowiada, ze tak, ale ciagle słyszę wyciągnęłam swoje mleko z lodówki i dałam małemu, a w procesie nie ma nic o podgrzewaniu pomiędzy tymi czynnościami [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mogę tylko powiedzieć co na szkole rodzenia dowiedziałam się :) mleko powinno byc w temperaturze pokojowej, tak jak z piersi dziecko dostaje czyli odpowiednio wcześniej wyjac z lodówki i np pod strumieniem ciepłej wody z kranu "podgrzać" :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Ja zawsze Lubie być przygotowana na wszystko. Pod każdym względem. A tez nie wyobrażam sobie latać po aptekach po wyjściu ze szpitala a takie rzeczy jak smoczek czy butelki musze wybrać przecież sama [emoji1]
Mam laktator, nie wiem czy będę używała bo nie mam pojęcia jak to będzie [emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe tez tak miałam
Jestem pewna ze po wyjściu w ciągu kilku /kilkunastu godzin i tak po cos do tej apteki pojedziesz.
Chociaż może masz racje może i ja kupie bo po cc to ciągnie . Ale ja i tak wychodzilam bo musialam

U nas na szkole rodzenia teraz bedziemy mialy zajecia dwa razy w tyg i powiem wam, ze jak sobie o tym pomysle to juz mi sie nie chce ... Problem mam zeby sie zmotywowac raz w tygodniu a co dopiero dwa razy w tygodniu hihi

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Chodzi o to ze jak ta butle/smoczek macie pod ręką to w pierwszym kryzysie bach w paszcze
A jak nie macie na stanie to będziecie probowaly poradzić sobie bez. I szansa jest ze sie uda.
A jak pisze apteki sa wszędzie i czynne dlugi

To takie off topik ze nie zawsze warto mieć wszystko
Ja dlatego nie kupuje mm do domu nie bedzie korcilo haha
Smoczek mialam i ja i siostra i mamie nie zaburzylo to laktacji mowila, ze zeby rozbujac laktacje czesto nas przystawiala i tyle ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Do góry