reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja to po prostu nie wiem tak naprawdę czy jak się karmi cyckiem to trzrba dawać wodę butla, czy trzeba dawać smoka, czy laktator potrzebny.. a nie ufam w 100% ani lekarzom ani położnym bo sama słyszę jakie farmazony czasami gadaja dlatego wolę spytać doświadczonych mamusiek :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Nic wiecej dziecku nie potrzeba jak ma Twojego cycka
Żadne gadżety ale Ty sobie kupuj i naprawde nie żałuj kasy na cyckonosze do karmienia na bluzeczki do karmienia do spania na poduchę do spania. Trzeba sobie ulatwiac jak się da!!! A dziecku potrzeba tylko cuca Twojego.

reklama
I juz chyba wiem co kupie
Mr B czy jak mu tam mi po glowie chodzil hihi ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

A smoczek uspokajacz to podróbka cyca - więc to już Twoja decyzja czy płaczące dziecko przystawisz do piersi czy czasami będziesz wolała "zatkać" gumą;) Mi się przydał czasem np w samochodzie albo tacie do usypiania jak mnie nie było pod ręką, ale nie jestem jego zwolenniczką.

Dokladnie tak
Ale jest tez duza szansa ze w aucie nie potrzeba. Bo 80% niemiwlakow uwielbia jeździć i zaraz w kime uderzają
Mi sie zdarzylo celowo jeździć żeby uśpić.
Gorzej jest w aucie z 4katka ktora ma swoje zdanie i pretenscje dlaczego nie ubralam jej kaloszy gdy na dworze 30stopni albo dlaczego nie ma sandalek jak za oknem śnieg i cala drogę będzie wyć i męczyć.
Chyba ze sie trafi na egzemplarz niemowlaka co nie znosi auta ale to male szanse.

Uf, dobrze, że Lola się trzyma... Oby jeszcze parę dni, żeby te kłucia poszły precz!

Zaklepaliśmy wczoraj płatną położną w związku z tym że będę próbowała rodzić naturalnie. Oby "godna" była tej kasy. Wróciliśmy z zakupów, ubieramy buty i lecimy do szkoły rodzenia. Spokojnego dnia mamy :)
Lenam a to położna ze św Zofii ? Jak się nazywa ? U mnie mówiły, że trudno bedzie kogoś teraz znalezc, tym bardziej, że termin świąteczny.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Poduche do spania/karmienia to mam już od początku ciąży [emoji1] ale mam pytanie o rożki. Tego się używa tylko w szpitalu czy później też? Chodzi mi o to,że dostałam rożek od koleżanki powiedzmy średnio ładny a oglądam tez na allegro takie piękne z polaru minky i zastanawiam się czy kupić. Ale za to kocyk kupie napewno ... no przecież to są cuda z tego minky [emoji7]
1475929226958.png

Załączniki

• 1475929226958.png
    1475929226958.png
    82,3 KB · Wyświetleń: 219
Poduche do spania/karmienia to mam już od początku ciąży [emoji1] ale mam pytanie o rożki. Tego się używa tylko w szpitalu czy później też? Chodzi mi o to,że dostałam rożek od koleżanki powiedzmy średnio ładny a oglądam tez na allegro takie piękne z polaru minky i zastanawiam się czy kupić. Ale za to kocyk kupie napewno ... no przecież to są cuda z tego minky [emoji7]Zobacz załącznik 777178

Można używać jako kołderki potem w domu. Mnie służył tylko do szpitala. Wolę kocyki :)

cb7wugpju04jz4q8.png

okrągłe smoczki w kształcie misia, podobno lepszy ksztat i korciło mnie żeby kupić, ale jest 2x drozszy od zwykłego a w sumie to nie wiem czy chcę żeby młodsza ciumkała. Zawsze można kupić później.
NIby sa najlepsze , nie zaburzaja procesu ssania u maluszka :) tutaj w De wiekszosc mam je ma dla dzieci jesli w ogole maja smoki , wiele tez nie daje wcale
U nas na szkole rodzenia teraz bedziemy mialy zajecia dwa razy w tyg i powiem wam, ze jak sobie o tym pomysle to juz mi sie nie chce ... Problem mam zeby sie zmotywowac raz w tygodniu a co dopiero dwa razy w tygodniu hihi
i ja wlasnie dlatego sie cieszylam ze u mnie szkola rodzenia jest to kurs jednoniowy
Uwierz mi wszystkie moje kolezanki mialy w wyprawce mm ;)
...ja tez miec bede :D ;)

reklama
Poduche do spania/karmienia to mam już od początku ciąży [emoji1] ale mam pytanie o rożki. Tego się używa tylko w szpitalu czy później też? Chodzi mi o to,że dostałam rożek od koleżanki powiedzmy średnio ładny a oglądam tez na allegro takie piękne z polaru minky i zastanawiam się czy kupić. Ale za to kocyk kupie napewno ... no przecież to są cuda z tego minky [emoji7]Zobacz załącznik 777178

Rozki z minky czy kocyki to zalwzy od preferencji . Jedne non stop używają nawę do spania a inne nie lubią.
Ja nie lubię. Na dniu ok na spacerze . Do spania ba nic nie bo dla mnie to sztuczność (chociaż jedna strona to bawelba). To polar. Aby oddychal musisz kupić ten z wyższej półki. Ja miałam kilka z BPM. Kilka sztuk dresik kiecka kocyk. Nie zakochalam sie. No mowie ze to indywidualne preferencje
Kocykow można mię jak najwięcej. Ja nam ze smyka dziergany i 3 różne z pepco.
Do spania mam wypełnienie i poszewke 100%cotton w gwiazdki z tego linka co lisia kiedys polecala

Naprawde ciężko odpowiedzieć ci czy ci rozek podpasuje czy nie. Ja nie potrzebuje mualam 3 i żadnego nie używałam
Ale niektórzy non stop uzywaja

Do góry