reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Hehe tez tak miałam
Jestem pewna ze po wyjściu w ciągu kilku /kilkunastu godzin i tak po cos do tej apteki pojedziesz.
Chociaż może masz racje może i ja kupie bo po cc to ciągnie . Ale ja i tak wychodzilam bo musialam
Pod samym szpitalem jest apteka i po drodze tez sporo i obstawiam, że prawie maz bedzie tam częstym gościem [emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja dlatego nie kupuje mm do domu nie bedzie korcilo haha

thgfflw1k3inkyc3.png

Mi nawet do głowy nie przyszło
żeby jeszcze mm kupic przed porodem aaa to moje 3cie dziecko

Ja to po prostu nie wiem tak naprawdę czy jak się karmi cyckiem to trzrba dawać wodę butla, czy trzeba dawać smoka, czy laktator potrzebny.. a nie ufam w 100% ani lekarzom ani położnym bo sama słyszę jakie farmazony czasami gadaja dlatego wolę spytać doświadczonych mamusiek :)

Ja to po prostu nie wiem tak naprawdę czy jak się karmi cyckiem to trzrba dawać wodę butla, czy trzeba dawać smoka... a nie ufam w 100% ani lekarzom ani położnym bo sama słyszę jakie farmazony czasami gadaja dlatego wolę spytać doświadczonych mamusiek :)

Do 6 miesięcy żadnej wody się nie daje ani nic, nawet w upały nie, trzeba tylko częściej przystawiać - ale nam i tak upały nie grożą przez te 6 miesięcy:) A smoczek uspokajacz to podróbka cyca - więc to już Twoja decyzja czy płaczące dziecko przystawisz do piersi czy czasami będziesz wolała "zatkać" gumą;) Mi się przydał czasem np w samochodzie albo tacie do usypiania jak mnie nie było pod ręką, ale nie jestem jego zwolenniczką.

Uwierz mi wszystkie moje kolezanki mialy w wyprawce mm ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Dla mnie najgorsze jest to mm w jednorazowych butelkach w szpitalu... Mega demotywujące do karmienia piersią i tylko największe "desperatki" wolały męczyć się karmić piersią zamiast pójść, wyciągnąć z szafki, nałożyć smoka i już. Takiego mm nie trzeba było rozrabiać, podgrzewać itp. i było za darmo więc dużo łatwiejsze niż kp. Niestety sama temu uległam przez pierwsze 2 dni kiedy miałam problemy i nikt mi nie bardzo chciał pomóc:(

Ufffff lola! Stracha napędzila ale całe szczęście,że jest dobrze i oby tak było już do końca :)
Ja dzisiaj na wadze 0.5kg mniej. W końcu bo strasznie się bałam na nią wchodzić. Juz mam przecież plus 12...
Dziewczyny a co do wyprawki. Jeśli będę miała cc i zamierzam karmić piersią... to mam kupować butelki? Tak w razie czego kupić jedna czy więcej się przyda?? Smoczki kupować takie 0+ czy lepiej nie dawać na początku? Smok obowiązkowy? Czy można się obejść bez? Kupić jeden dwa czy kilka? Nocne i dzienne osobno? Jakies konkretne? Doradźcie doświadczone Mamuśki :)

Jedna wystarczy.
Jeśli smoczek to 0+.
Ja butelkę mam lovi. Avent też ponoć dobre.
A i tak wyjdzie w praniu czy dziecko butle załapie.
Moja córa była bezsmoczkowa

cb7wugpju04jz4q8.png

A wiecie co? Ja najbardziej w tej ciazy nie lubię pytań "jak się czujesz?". Nie wiem co odpowiadać... na tle dziewczyn, które muszą np całą ciążę leżeć albo mają jakieś inne przypadłości i problemy to nie mam prawa powiedzieć,że źle. Z drugiej strony czuje się wiadomo - jak emerytka a nawet gorzej bo mam gorsza kondycję od mojej 79 letniej babci teraz :) niedołężna jestem i to mnie wkurza, poce się z byle powodu, stekam jak wstaje z fotela... juz się do tego nawet trochę przyzwyczaiłam [emoji51] ale co mam odpowiadać? No nie lubię tego pytania jak cholera wiec zaczęłam mówić, że okej. Niedołężna ale jest spoko ...

"Jak w ciąży raz lepiej raz gorzej ale generalnie nieźle "

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Mam strasznie głupie pytanie! Czy własne mleko przechowywane w lodowce tez trzeba podgrzewać? Nie śmiejcie sie [emoji12] logika podpowiada, ze tak, ale ciagle słyszę wyciągnęłam swoje mleko z lodówki i dałam małemu, a w procesie nie ma nic o podgrzewaniu pomiędzy tymi czynnościami [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak trzeba.
Dziewczyny napisały że do temp pokojowej. Sprawdzasz na wew stronie nadgarstka czy nie parzy

cb7wugpju04jz4q8.png

Ostatnia edycja:
Do góry