reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Co do suszenia to ja też kilka wielkich pralek (9kg) mogę powiesić naraz bo mam suszarkę pionową tower, wolę robić raz na tydzień-dwa dzień prania niż robić pranie codziennie i wiecznie mieć suszące się ciuchy na wierzchu (a tak było przed kupnem tej pralki i suszarki). Mam też suszarkę w pralce ale suszenia używam raczej w zimie i to i tak tylko z połowę rzeczy mogę do niej teoretycznie włożyć, większość nie nadaje się do suszarki:(

reklama
Ja nie lubie prasowac, odkurzac i myc podlogi .... Jeszcze w tych dwoch ostatnich rzeczach jest mnie w stanie Luby wyreczyc wystarczy, ze poprosze i to robi ale prasowanie .... On nie potrafi a ja nie lubie jak w szafce sa ciuchy pogniecione wtedy czuje sie jak Ch***** Pani Domu [emoji41] musi byc poprasowane i koniec kropka moze kiedys mi to przejdzie
Probowalam juz opcji prasowania co pranie ale wole poswiecic kilka godzin i miec spokoj niz codziennie patrzec na zelazko :D
Ja tak kiedys wszystko prasowalam procz swoich rzeczy. Ja nie czuje potrzeby noszenia wypraspwanych ubran [emoji23] ale prasowalam mezowi i corkow. A teraz prasuje tylko fartuchy meza z pracy ;) no i doszly mi teraz malutkie ciuszki. Ale pewnie poprasuje tylko jakis czas, moze 2-3 miesiące.
I woadomo, prasuje eleganckie rzeczy na wyjscia, typu koszule, sukienki, itd. To wiadome ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wlasnie wróciłam z treningu, obiad wczoraj zrobiłam i dla mnie samej to bedzie chyba na 3 dni... Juz mam wszystko poprane i poprasowane [emoji4] muszę tylko cotygodniowo mieszkanie posprzątać, bo rodzice w gości przyjeżdzają w sobotę [emoji6] inaczej bym sie chyba nie zmusiła [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja trzymam jedzenie max 2 dni, tzn dzis ugotuje, i ewentualnie zjem jeszcze na drugi dzien, ale nie wiecej. Mimo ze jest w lodowce, dla mnie takie jedzenie juz jest pewnie zepsute i nie jem, ani nie dam dzieciom. No tak mam i nie zmienie tego.. :(

ja mam ogromny taras, nasz blok nie ma malych balkonow tylko tarasy, trzy suszarki spokojnie wchodza, nawet 4 jak sie upre :D
U mnie co chwile pada, suszenie na balkonie odpada, a wczorajsze na strychu nie doschlo jeszcze i nie piore dzis, bo nie mam gdzie wieszac ;/

Za to, uwaga, pakuje torbe do szpitala! [emoji4]
Mam juz prawie wszystko, wlasnie wyprasowalam tetry i bodziaka w razie czego, wygotowalam butelke i smoczek i czekam az wszystko wyschnie i popakuje. Tak to juz wszystko spakowalam, procz leginsow i bluzek ktore musze kupic dopiero ;)
Jeszcze mysle czy pakowac kocyk do szpitala. Cos mi sie kojarzy ze dziewczyny mialy kocyki i je przykrywalam w nocy, i nie wiem czy brac.. chyba lepiej zabrac, co nie?
Chce jeszcze kupic misiaka jakoegos dla Szymka jako prezent od siostrzyczek jak sie urodzi, i po prostu zeby mial go juz w szpitalu. Ola np miala takiego misia, ale dlatego ze byla chora i wszyscy sie balismy, chcielismy zeby miala "swojego" misia..

Co do suszenia to ja też kilka wielkich pralek (9kg) mogę powiesić naraz bo mam suszarkę pionową tower, wolę robić raz na tydzień-dwa dzień prania niż robić pranie codziennie i wiecznie mieć suszące się ciuchy na wierzchu (a tak było przed kupnem tej pralki i suszarki). Mam też suszarkę w pralce ale suszenia używam raczej w zimie i to i tak tylko z połowę rzeczy mogę do niej teoretycznie włożyć, większość nie nadaje się do suszarki:(
No wlasnie, to kinus suszarki.. z tego co ja obczailam swoje rzeczy, to praktycznie nic bym nie wysuszyla w suszarce :( wiec nie ma sensu kupowac w naszym przypadku.

Zaczynaja mnie bolec cycki, ajj :( mleko sie zbiera, piersi robia sie gorace..

Tez chce kupic suszarke pionowa do domu, zajmije mniej miejsca, a musze gdzies w zimie te male ciuszki suszyc..

Ja nigdy nie prasuje praktycznie nic. Oprócz tego odkryłam kiedyś cudowny sposób na prasowanie bez żelazka, otóż używam do tego sprayu do prasowania (najlepszy z lidla ale dawno ich nie bylo) i na wieszaku lub na sobie psikam ubrania i one same się rozprostowuja :D no nie są na kant ale na codzień nie nosimy takich ubrań wiec prawdziwe zelazko tylko na wesela itp [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie co chwile pada, suszenie na balkonie odpada, a wczorajsze na strychu nie doschlo jeszcze i nie piore dzis, bo nie mam gdzie wieszac ;/

Za to, uwaga, pakuje torbe do szpitala! [emoji4]
Mam juz prawie wszystko, wlasnie wyprasowalam tetry i bodziaka w razie czego, wygotowalam butelke i smoczek i czekam az wszystko wyschnie i popakuje. Tak to juz wszystko spakowalam, procz leginsow i bluzek ktore musze kupic dopiero ;)
Jeszcze mysle czy pakowac kocyk do szpitala. Cos mi sie kojarzy ze dziewczyny mialy kocyki i je przykrywalam w nocy, i nie wiem czy brac.. chyba lepiej zabrac, co nie?
Chce jeszcze kupic misiaka jakoegos dla Szymka jako prezent od siostrzyczek jak sie urodzi, i po prostu zeby mial go juz w szpitalu. Ola np miala takiego misia, ale dlatego ze byla chora i wszyscy sie balismy, chcielismy zeby miala "swojego" misia..

ja bede sie pakowac w listopadzie, przyjaciolka pozyczy mi walizke, ma taka wieksza, dobry pomysl kupic malemu taka maskotke, od poczatku bedzie miec cos swojego :)

No wlasnie, to kinus suszarki.. z tego co ja obczailam swoje rzeczy, to praktycznie nic bym nie wysuszyla w suszarce :( wiec nie ma sensu kupowac w naszym przypadku.

Zaczynaja mnie bolec cycki, ajj :( mleko sie zbiera, piersi robia sie gorace..

Tez chce kupic suszarke pionowa do domu, zajmije mniej miejsca, a musze gdzies w zimie te male ciuszki suszyc..

a ja nadal nie mam siary, ale pobolewaja....a jak se przypomne ten bol sprzed miesiaca-dwoch to uuuu

A wlasnie! Najwazniejsze pytanie. Wiem ze juz byl walkowany ten temat, ale mam pewien problem.. wczoraj dwa razy zrobilo mi sie "mokro", tzn czulam jak mi cos cieplego wylecialo, zupelnie jakby wody, i mialam mokre getry w okolicach "ujscia" i to byl taki pasek od spojenia do posladkow. Taki mokry pasek 8 cm na 2 cm mniej wiecej.
Potem jak sie umylam, ubralam swierza bielizne, to znowu cos poczulam i znowu majty mokre..(ale to moglo tez byc po myciu).. Nie wiem no, czy wody moga uciekac w takich odstepach czasu ?
Moze moglby to byc ewentualnie czop sluzowy ? Jak bylam w szpitalu jak rodzilam Ole, i najpierw saczyly mi sie wody, to lekarka stwierdzila ze to nie wody tylko taki rzadki czop wychodzi, taki plynny, ale czy faktycznie to moglby byc czop to nie wiem bo wtedy wiedzialam ze to wody ale nie chcialam sie klocic z doktorka ;/

reklama
ja bede sie pakowac w listopadzie, przyjaciolka pozyczy mi walizke, ma taka wieksza, dobry pomysl kupic malemu taka maskotke, od poczatku bedzie miec cos swojego :)
Ja sie modle zeby do konca pazdziernika chociaz wytrzymac [emoji4] u nas walizek nie mozna, musialam pozyczyc od taty torbe

Do góry