reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Zdublowalysmy sie z @creativo :) Rzucilam tematem na wyprawkowym pare dni temu, ale poki co cisza na watku [emoji14] Ja jestem na etapie wykanczania pokoiku, czekam na wyplate zeby fotel kupic i sie pochwale :) Jak macie gotowe lub inspiracje kacikow/ pokoji to wrzucajcie w ktorys z zalozonych watkow, drugi sie usunie :)

Bry Brzuchatki :)
Nie wyspalam sie , snilo mi sie, ze M mnie zdradza z 3 kobietami na raz [emoji44] Obudzilam sie wsciekla a jeszcze w gratisie mam ucisk na zoladku :/ Po sniadaniu troche lepiej, ale mam wrazenie, ze to zaraz zwroce.

Milego dzionka! :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Takie glupie ciazowe sny, nie przejmuj sie :)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lux Ty to jesteś niesamowita. Dzień w dzień obiady sprzątanie pranie... a ja siedzę od lipca w domu i nic mi się nie chce, do sprzątania to się zbieram kilka dni a obiad jak zrobię raz na tydzień to wszystko. Nie chce mi się. Jestem największym leniem na świecie.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez codziennie sprzatam, gotuje, piore, prasuje.. takie zycie [emoji23]

Synek do przedszkola odstawiony. Cieszyl sie na zabawki i dzieci. Po wczorajszym pobycie w domu mu sie nudzilo.

W koncu opatentowal jak sie dostać do nas do lozka. Juz nie placze jak sie obudzi tylko pocichu sie wdrapuje na nasze lozko. Myslalam ze zawalu dostane jak otworzyłam oczy a on nade mna stal :D :D

Odnośnie pieluszek. Na pewno kupie jedna małą paczke panpersow. Ale tak zachwalacie te z Rossmann ze chyba sie skusze i tez jedną taką paczkę kupię. Wypróbuję sobie ktore lepsze. Przy synku nie bylam z pampersow zadowolona. Caly czas mial odparzenia mimo bepantenu sudocremu i kremu na odparzenia. Dopiero zmiana na te pieluszki z dm co wam pisalam pomogła. Od 3 albo 2 na pewno bede tamtych uzywac.

Ja tak mysle jak elifit. Mleczko jest najlepsze na jelitka

Powiedzcie mi czy to prawda bo gdzieś czytałam ze dla noworodka jest niezdrowe karmienie mieszane. Ze powinno sie sie albo mlekiem mamy albo mm karmic i nie mieszac? Jak to z tym jest. Nie zebym miala zamiar tak robić ale gdzies mi sie to w oczy rzucilo i jestem ciekawa waszego zdania.

Malutka bardzo mi sie w brzuchu wygina. Az takie zaokrąglenia mi sie na brzuchu pokazują. A napiera tak mocno na dol na pecherz i szyjka macicy ze czasami ciężko mi chodzic. Ciekawe ile jeszcze posiedzi u mnie w brzuszku.

Nie slyszalam zeby karmienie mieszane mialo w czyms zaszkodzic.. jedyne co to przez takie cos ten odruch ssania sie moze zmniejszyc, ale jak Ola byla w szpitalu i maz ja karmil butelka pare dni, to ja normalnie potem ja karmilam cycem i jadla jeszcze 3 miesiace bez problemów i za butelka nie tesknila [emoji23]

Wiem,że sok jabłkowy pomaga na laktacje. Zrobię zapas do szpitala [emoji1][emoji1][emoji1] bardzo bym chciała karmić Hanke cyckiem. Mam nadzieje,ze będzie jak mówicie i się uda :) :) :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja pilam fajna herbatke, taka granulowana, ale nie pamietam nazwy :/ hipp mama czy cos w ten desen [emoji23] fajny smak miala. Pilam raz dziennie po pol filizanki, mi wystarczylo. I tez tylko wtedy kiedy bylo gorzej z mlekiem, potem przy nawalach nie pilam.

MyDream jestes niemozliwa hahaha no ja poprasowalam masakra ile tego bylo teraz musze to pochowac ale za to sypialnia odzyskala porzadek bo wszystko lezalo na koszu do prania podobno w kazdym domu jest takie magiczne krzeslo na ktorym sklada sie ubrania z suszarki ... U mnie jest to kosz :D
Luby nie narzeka cieszy sie, ze chociaz wyprane na czas jest wszystko [emoji14]
Wlasnie jak pomysle o praniu i prasowaniu... to zasypiam odrazu [emoji23] przeraza mnie to i serio zbieram sie do tego juz od jakiego dluzszego czasu, nasze rzeczy piore na ostatnia chwile a Jasiowe .. ah Jasiowe ;-) Czekaja az sie obudze. Az mi glupio, ze taki hiper len mi sie odpalil, ale pocieszacie mnie, ze nie jestem sama [emoji23]

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

MyDream jestes niemozliwa hahaha no ja poprasowalam masakra ile tego bylo teraz musze to pochowac ale za to sypialnia odzyskala porzadek bo wszystko lezalo na koszu do prania podobno w kazdym domu jest takie magiczne krzeslo na ktorym sklada sie ubrania z suszarki ... U mnie jest to kosz :D
u mnie nie ma takiego krzesla, jest kmoda na korytarzu :D Tomek tam wszystko kladzie :D

Powodzenia [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji23] [emoji23] [emoji23]
Coś mi się wydaje że lepiej to już nue będzie. Skończyło się dobre.

U mnie wiecznie się ubrania walają. Staram się składać i od razu chować. Na szczęście nie muszę prasować bo zlecam. Takam wygodna [emoji41]

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Ja mam dwa takie miejsca [emoji23][emoji23][emoji23]
Najpierw jest fotel u Filipa w pokoju.
Mowie zeby zamykali drzwi choc tego nie widze [emoji41]
Pozniej po kilku dniach jak z dnia na dzien stwierdze ze przydaloby sie wkoncu ciuchy sprasowac przekladam je do salonu na sofe ale zawsze po przeniesieniu ich w widoczne miejsce stwierdzam ze mam cos wazniejsze go do roboty [emoji41] I tam lezy np 2 kolejne dni az mnie dobitnie wkurzy ten widok bo na wierzchu lezy I chcac nie chcac musze sprasowac [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry