reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Synek do przedszkola odstawiony. Cieszyl sie na zabawki i dzieci. Po wczorajszym pobycie w domu mu sie nudzilo.

W koncu opatentowal jak sie dostać do nas do lozka. Juz nie placze jak sie obudzi tylko pocichu sie wdrapuje na nasze lozko. Myslalam ze zawalu dostane jak otworzyłam oczy a on nade mna stal :D :D

Odnośnie pieluszek. Na pewno kupie jedna małą paczke panpersow. Ale tak zachwalacie te z Rossmann ze chyba sie skusze i tez jedną taką paczkę kupię. Wypróbuję sobie ktore lepsze. Przy synku nie bylam z pampersow zadowolona. Caly czas mial odparzenia mimo bepantenu sudocremu i kremu na odparzenia. Dopiero zmiana na te pieluszki z dm co wam pisalam pomogła. Od 3 albo 2 na pewno bede tamtych uzywac.

Ja tak mysle jak elifit. Mleczko jest najlepsze na jelitka

Powiedzcie mi czy to prawda bo gdzieś czytałam ze dla noworodka jest niezdrowe karmienie mieszane. Ze powinno sie sie albo mlekiem mamy albo mm karmic i nie mieszac? Jak to z tym jest. Nie zebym miala zamiar tak robić ale gdzies mi sie to w oczy rzucilo i jestem ciekawa waszego zdania.

Malutka bardzo mi sie w brzuchu wygina. Az takie zaokrąglenia mi sie na brzuchu pokazują. A napiera tak mocno na dol na pecherz i szyjka macicy ze czasami ciężko mi chodzic. Ciekawe ile jeszcze posiedzi u mnie w brzuszku.

reklama
Wiem,że sok jabłkowy pomaga na laktacje. Zrobię zapas do szpitala [emoji1][emoji1][emoji1] bardzo bym chciała karmić Hanke cyckiem. Mam nadzieje,ze będzie jak mówicie i się uda :) :) :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie:),
Dziś znów miałam spoko sen... najpierw przygodny sex w toalecie z rossem gellerem (tym z przyjaciół)[emoji851]
A później jakimś cudem trafiłam na poligon gdzie akademia marynarki wojennej szkoliła swoich żołnierzy... pojechałam tam szukać krystyny czubówny, bo miałam do niej jakiś biznes... ona akurat była na nagraniu więc siedziałam i oglądałam ćwiczenia żołnierzy, akurat mieli pływanie w zatoce i każdy z nich się bał więc dostali od dowódcy różowe, dmuchane koła ratunkowe i pływali od brzegu do brzegu.... aaaa i większość z nich miała jakieś 200 kg nadwagi... takie wielkie pływające masy tłuszczu [emoji28][emoji28]
Na końcu udało mi się spotkać z krystyną, ale już zapomniałam czego od niej chciałam więc dała mi chyba 1500 zl żebym sobie kupiła bilet na koncert[emoji848][emoji848]

a8doqqmz725nh9h0.png

Lux Ty to jesteś niesamowita. Dzień w dzień obiady sprzątanie pranie... a ja siedzę od lipca w domu i nic mi się nie chce, do sprzątania to się zbieram kilka dni a obiad jak zrobię raz na tydzień to wszystko. Nie chce mi się. Jestem największym leniem na świecie.

No jak można, to trzeba poleniuchować póki się da ;) ja tak jak Lux obowiązkowo codziennie obiady, ewentualnie czasem na dwa dni, sprzątanie, pranie jak trzeba itd. Nie umiem jakoś sobie odpuścić, nie umiem nie posprzątać bo zaraz mi brudno itd. i ogólnie nie umiem za długo siedzieć i nic nie robić :p

Wiem,że sok jabłkowy pomaga na laktacje. Zrobię zapas do szpitala [emoji1][emoji1][emoji1] bardzo bym chciała karmić Hanke cyckiem. Mam nadzieje,ze będzie jak mówicie i się uda :) :) :)

to trzymaj i za mnie kicuki bo jak kiedys pisalam tez chce karmic cycem :D

No jak można, to trzeba poleniuchować póki się da ;) ja tak jak Lux obowiązkowo codziennie obiady, ewentualnie czasem na dwa dni, sprzątanie, pranie jak trzeba itd. Nie umiem jakoś sobie odpuścić, nie umiem nie posprzątać bo zaraz mi brudno itd. i ogólnie nie umiem za długo siedzieć i nic nie robić :p
no ja zaraz ide z wczoraj wieczora myc naczynia, bo sajgon w kuchni i prania kilka pralek sie uzbieralo :D

Rzadko kiedy nie ma takiej możliwości, nawet jeśli na początku będziesz musiała poczekać na rozkrecenie laktacji to jest to kwestia kilku dni. W razie czego szukaj pomocy u profesjonalistów tj. certyfikowanych doradców laktacyjnych. Na pewno cyce ruszą taka ich natura ;)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Kurczę, ja sobie nie wyobrażam nie karmić piersią szczerze mówiąc, ale nie wiem czy będę mogła..muszę koniecznie zapytać lekarza i mam nadzieję, że jednak się uda..

Dziś znów miałam spoko sen... najpierw przygodny sex w toalecie z rossem gellerem (tym z przyjaciół)[emoji851]
A później jakimś cudem trafiłam na poligon gdzie akademia marynarki wojennej szkoliła swoich żołnierzy... pojechałam tam szukać krystyny czubówny, bo miałam do niej jakiś biznes... ona akurat była na nagraniu więc siedziałam i oglądałam ćwiczenia żołnierzy, akurat mieli pływanie w zatoce i każdy z nich się bał więc dostali od dowódcy różowe, dmuchane koła ratunkowe i pływali od brzegu do brzegu.... aaaa i większość z nich miała jakieś 200 kg nadwagi... takie wielkie pływające masy tłuszczu [emoji28][emoji28]
Na końcu udało mi się spotkać z krystyną, ale już zapomniałam czego od niej chciałam więc dała mi chyba 1500 zl żebym sobie kupiła bilet na koncert[emoji848][emoji848]

a8doqqmz725nh9h0.png
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Omg ty to jednak jestes walnieta [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

a8doqqmz725nh9h0.png
Hahahahaha [emoji23][emoji23][emoji23]

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

reklama
Witam sie z falujacym brzuchem.
Jakos ostatnio nie mam weny na nic. Masakra jakas !
Kiedys kurze scieralam codziennie jak I odkurzalam, od kiedy jestem w ciazy I kuzwa wszedzie syf bo tego nie robie.to znaczy tylko ja go widze. Sprzatam raz w sobote.
Mam prasowanie I tak lezy I mnie wola od 3 dni.
Obiady Jakies od niechcenia.
Niewiem jak ja sie ogarne kuzwa w grudniu.
Bedzie istny sajgon!

Sasiadka z klatki co mieszkal z nami na pietrze urodzila synka. Od wczoraj Linus jest w domu i nie mozemy sie z moim wieczorem nadziwic jak taka mala kruszyna drze sie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Zdalismy sobie sprawe ze naszego tez cala kamienica pewnie bedzie po nocach slyszec.
Kuzwa tutaj od gory do dolu porecz od schodow przystrojona niebieskimi wstazkami a na drzwiach sasiadow plakaty zrobione ma przywitanie nowego lokatora [emoji44] do tego niby na wycieraczce sasiedzi zastawiaja drobne upominki dla Linusa.
Takim oto sposobem dowiedzialam sie ze wypadalo by tez cos kupic dla nowego sasiada. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry