reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja kiedys zawsze mowilam, ze nigdy dzieci miec nie bede a jesli juz to tylko przez cc

Potem naszlo mnie, ze chce miec dziecko a jak zaszlam w ciaze to nie wyobrazam sobie urodzic inaczej niz sn ....
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia balabym sie komplikacji po cc

reklama
Ja po cc miałam dziecko po wyjęciu od razu na sobie aż do momentu zszycia. Później razem z tatą było mierzone badane i ubierane. Jak przywieźli mnie na po operacyjna oni czekali już na mnie i od tej chwili miałam mała cały czas że sobą. Aż do 3 doby kiedy wyszliśmy do domu :) pierwsza noc miałam polozna zapłacona żeby mi pomogła przy małej, bo ja jeszcze nie wstawalam, spionizowala mnie o 5 nad ranem i już sobie radziłam z córką a od 8 do 20 mąż był z nami więc ja mogłam się zdrzemnac. Z uwagi na te warunki i jak słyszę że gdzie indziej jest taka separacja to idę do tego samego szpitala :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

12 h leżenia płasko i zastanawiania się czy dziecko które płacze to twoje. Nie dziękuję :(
Tym razem idę rodzić tam gdzie od razu po ewentualnym cc dostane dziecko do siebie i mąż będzie tulił.

cb7wugpju04jz4q8.png

Kurczę dziwne, bo u mnie w szpitalu jest opisane, ze po CC dziecko dają ojcu, zeby je kangurowal zamiast mamy. Moze co szpital to inna procedura po prostu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po cc miałam dziecko po wyjęciu od razu na sobie aż do momentu zszycia. Później razem z tatą było mierzone badane i ubierane. Jak przywieźli mnie na po operacyjna oni czekali już na mnie i od tej chwili miałam mała cały czas że sobą. Aż do 3 doby kiedy wyszliśmy do domu :) pierwsza noc miałam polozna zapłacona żeby mi pomogła przy małej, bo ja jeszcze nie wstawalam, spionizowala mnie o 5 nad ranem i już sobie radziłam z córką a od 8 do 20 mąż był z nami więc ja mogłam się zdrzemnac. Z uwagi na te warunki i jak słyszę że gdzie indziej jest taka separacja to idę do tego samego szpitala :)

Ja w okolicy niestety nie mam takiego szpitala gdzie moglabym miec dziecko po cc przy sobie. Jedynie prywatna klinika ale porod za 2500 zl to ja dziękuję ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę dziwne, bo u mnie w szpitalu jest opisane, ze po CC dziecko dają ojcu, zeby je kangurowal zamiast mamy. Moze co szpital to inna procedura po prostu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U nas maz nie może byc ani przy cc ani nie moze przyjsc zajac sie dzieckiem. Nawet jak rodze sn to maz widzi dziecko tyle co 2 godizny po porodzie, a potem dopiero jak wyjde ze szpitala bo jest zakaz odwiedzin, ja moge wyjsc na korytarz ale bez dziecka.

U nas maz nie może byc ani przy cc ani nie moze przyjsc zajac sie dzieckiem. Nawet jak rodze sn to maz widzi dziecko tyle co 2 godizny po porodzie, a potem dopiero jak wyjde ze szpitala bo jest zakaz odwiedzin, ja moge wyjsc na korytarz ale bez dziecka.

Jakaś masakra za przeproszeniem! A gdzie prawa pacjenta? Prawa rodzic Po ludzku itd??? Chore...

Witajcie. Mam za sobą niefajną noc, brzuch mnie dość mocno bolał i tak jakby w piczce takie dziwne uczucie, nie wiem uczucie gorąca i jakby takiego ściskania, nie wiem co to było, bo nie miałam tak wcześniej, czy to jakieś skurcze ale ból dość mocny więc wzięłam no spę i magnez, trochę przeszło, ale nie mogłam zasnąć i taka noc do kitu.. teraz jest już ok, brzuch delikatnie pobolewa, ale nie jest źle..

Co do porodów, to nie ma reguły, każdy tak naprawdę jest inny. Ja rodziłam sn i w miarę szybko doszłam do siebie, myślę, że tak standardowo, koleżanka z sali też rodziła sn, ale miała krwotok i też nie mogła wstawać żeby wziąć małą np, jak mój mąż był na sali to On jej ją podawał.. Nie miałam cc i wolałabym jednak nie mieć, ale co będzie to będzie, byle było wszystko dobrze ;)

reklama

[emoji44] powaznie?

W UK czy to cc czy sn tata ma prawo byc przy porodzie, po sn po 5 minutach przecina pepowine, po cc mama lub tata dostaja malucha na skin2skin , pozniej wazenie i jesli wszystko ok brzdac wraca do rodzicow. Po porodzie naturalnym jesli wszystko ok mozna juz po 5h wyjsc do domu lub jesli mama ma obawy odnosnie pielegnacji i nie czuje sie pewnie to moze zostac w szpitalu nawet do 3 dni pod okiem poloznych. Dodatkowym plusem przy tej opcji jest to, ze tata rowniez moze byc obecny, ma gdzie spac, ma zapewnione jedzienie itd. Takze o ile na prowadzenie ciazy niektorzy narzekaja tak na opcje porodu i opieke porodowa rzadko kto.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Do góry