HAa odebrałam wyniki cukier na czczo 80 po godzinie 126 po dwóch godzinach 124 więc raczej dobrze. Niestety krew mi się popsuła i chyba mam anemie lekką w piątek dowiem się na pewno co i jak. Puki co skurcz mnie za łydkę złapał i bolała cały dzień
reklama
Antiope
Fanka BB :)
Jezu dziewczyny zlitujcie się nade mną. Ledwie Was nadrobiłam, bo ja już siedzieć nie mogę za długo, bo wszystko boli i tracę oddech.
Bazyli też podłapał w przedszkolu katarek, ale już jest lepiej, więc to chyba na szczęście nie było nic groźnego. A może pomogło to, że przy pierwszych objawach od razu wdrożyliśmy nebulizację.
A ja dziś byłam na zebraniu w przedszkolu i jestem zadowolona. W ramach zajęć, bez dodatkowych opłat dzieci będą miały 2 razy w tygodniu angielski, 2 razy zajęcia z logopedą, taniec i rytmikę. Dużo ruchu na świeżym powietrzu (o ile krakowski smog pozwoli) i uczestnictwa w przedstawieniach teatralnych. Już się nie dziwię dlaczego synek jest taki zachwycony przedszkolem.
Ja w pierwszej ciąży nie pracowałam od początku i w sumie przybrałam tylko 8, więc to nie musi mieć za bardzo związku, bo w zasadzie, to ja się głównie leniłam wtedy; nie to co teraz.ja sie ciesze, ze tyle do pracy chodzilam, bo dopiero 4 kg przytylam i bylam miedzy ludzmi
Ja już go wszędzie czuję i wysiadam.Czy Was też maluchy tak po bebechach kopią? Od kilu dni zamiast w brzuch to dostaję gdzieś tam w środku po jelitach i innych wnętrznościach. Dziwne uczucie...
Ale super! Nie gniewałabym się na taką niespodziankę, choć już pogodziłam się z myślą, że będzie kolejny chłopak. No ale w magiczną przemianę nie wierzę, zbyt wyraźnie były klejnoty widoczne.Dla wszystkich Mam, które spodziewają się chłopca, a marzyły o dziewczynce: moja koleżanka właśnie wróciła z trzeciego USG genetycznego i co? Przez 7 m-cy nosiła chłopaka. Dzisiaj ukazała się dziewczynka w pełnej krasie!!!! Da się? Da się!
Chociaż ja się na jakiekolwiek zmiany już nie piszę!
Bon mógłby być fajny, albo jakieś gry rodzinne. Ale ja absolutnie nie kupowałabym słodyczy. Uważam, że nie każdy rodzić chce dawać dziecku słodycze i to może być nietrafiony prezent. Bon jest chyba najbezpieczniejszy. Może ewentualnie jeszcze jakieś książki ciekawe dla każdego dziecka.dziewczyny, potrzebuje pomocy!
Dziewczyna oddała mi za darmo wózek dla moich bliźniaków. Jest po jej córkach.
Nie chce pieniędzy ale mi tak głupio. Myślałam, żeby jej coś wysłać. Tylko nie wiem co. Ona ma 6 dzieci w wieku: 14,12,10, 3 i bliźniaki 1,5 roku. 5 dziewczynek i jeden chłopak. Macie jakiś pomysł? Ja kombinuje i już sama nie wiem.
PrzytulamJa wczoraj tez specie mialam . Tak mnie wkurwil ze nie wytrzymam.
Caly weekend Myslelismy nad wypadem nad jezioro przeszla niedziela I sie hrabiemu odwidzialo I woli basen.
No ok wkurwionam ale Mysle nie bede Psula dzieciom atmosfery.
Wiec mowie ok basen ale jakis nowy tam gdzie nie bylismy. A on kuzwa ze nie bo UWAGA juz sie umowil na tym co zawsze jezdzimy ze znajomymi ( moimi- ale taka kolezanka ze od kiedy w ciazy jestem ani razu sie nie zapytala jak sie czuje o pol roku ich nie widzialam) to on kuzwa nasze plany pozmienial bo co za roznica woda to woda byle by sie spotkac z ludzmi z którymi kuzwa kontaktu nie mialam 6 miesiecy. I z tajniaka sie umawia
No rece mi opadly. Wyszlo na to ze jak zwykle robie jazdy ze to wszystko moja wina itp. Nie mialo mi sie prawa przykro zrobic ze postawil mnie przed Faktem dokonanym I poznienial cale nasze plany. Itp ze przesadzam I o ja pier....ole.
Wyszlo na to ze ja sie rozryczalam a on zabral malego I uwaga pojechal sobie do owych znajomych I z nimi spedzil czas do wieczora na basenie.
Nie zdzierże dziada przez najblizsze kilka dni jak nie tygodnie. [emoji36][emoji36][emoji36][emoji36]
Takim fochem mu Walne ze glowa mala.
Ja po takich snach wstaje wkur....iona
I moj dostaje zrype rano [emoji41]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Mam nadzieję, że to jednak nie cukrzyca.Kuzwa no to jaka ja mialam ta glukoze.
Po godzinie mi krew pobierali
Wynik nastepnego dnia zly.
I jutro powtorka .
Cos czuje ze cukrzyca mnie odpada.
Z Filipem mialam poczatki I skonczylo sie na diecie. Tutaj poploch jakis robia.
No u mnie siusiak też zbyt ewidentny i to teraz już potwierdzany na każdej wizycie. 3 usg mam 22 września i myślę, że nie będę zaskoczona tym co zobaczę.U mnie 3 usg 5 pazdziernika [emoji41]
Ale u mnie PINDOR byl po Kolana [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] wiec cudow nie oczekuje
Fajne pomysly. Tez bym w to strzelila
A dlaczego nie chcesz? Tak po prostu?ja drugiego imienia nie chce i o to tu chodzi
Ja miałam 75 gramów glukozy rozpuszczone w małym kubeczku (200 ml), przegotowanej, ciepłej wody. W pierwszej ciąży tak samo.Joshi błagam nie strasz mnie. Jeżeli wyjdzie zły wynik to jeszcze raz musialabym to zrobic? przecież ja tego nie przezyje. A czy wy też mialyscie tak dużo tej glukozy? Mi to się aż ulewalo podczas picia dostałam taki duzy kubek plastikowy jak do piwa. Zawsze jadłam bardzo dużo słodyczy a tu taki zonk że slodkiego nie mogłam przełknąć wczoraj dostałam od kolegi meza ciastka Hit i paczkę 9 milkiwayow (zawsze jak przychodzi do męża np z piwem to my z Franiem dostajemy coś słodkiego) tak na mnie dzisiaj patrzą te słodycze Ale nie wiem czy w ogole w tym tygodniu dam rade przełknąć jakiś slodycz a feeee
Nie słyszałam. Strasznie mnie dołują takie historie.Słyszałyście dzisiaj w wiadomościach o tym dzieciątku, które znaleziono martwe w wózku? Aż mnie cholera bierze na takie wieści Ludzie nie mogą mieć dzieci albo przeżywają straty, a patologia nie zauważa, że od kilku dni maluszek nie żyje. Grrr!
Takie historie tylko mnie utwierdzają w przekonaniu, że jeśli tylko mi warunki finansowe na to pozwolą, chętnie zaadoptuję jakiegoś maluszka.
To zależy od tego w jakim stanie jest wózek i na ile Cię stać.Dzięki dziewczyny. A myślicie, że na jaką kwotę ten bon?
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie gniewam się, ale jak będziesz na naszym spotkaniu.Haha jak zrobię zdjęcia, bo tamte z tego wszystkiego skasowałam
Antiope wiem, że pisałaś, ale w sumie nie wiedziałam co Ci odpowiedzieć tak mi jakoś było przykro i foszek mały trzymał.. Także nie gniewaj się :*
Wyobrażam sobie jak przykro musiało być Twoim rodzicom. A Twoja siostra chyba nie jest normalna. Z taką to bym chyba nawet nie chciała kontaktu utrzymywać...Sorki, nie nadrobie 61 stron, mam nadzieję że nic niepokojącego się nie działo i wszystkie jesteście zdrowe, tak jak i wasze dzidziusie
Ja wczoraj wyprawialam dla synka urodziny. Było fajnie, kolorowo.
Jestem wielka jak balon do porodu, u mnie 30 C w cieniu. Płynę i spać przez ten upał nie mogę.
Dodatkowo zatoki mam zawalone. Kładę się i czuję jakbym ciężkie przeziębienie przechodziła. Masakra.
Dobrze że na ślubie siostry nie byłam, bo wyśmiali nieliczna grupę Polaków (moich rodziców i dwie koleżanki), że polaczji to biedota i pieniędzy nie mają
A co się okazało, ja dałam 100 funtów, moi rodzice 300 funtów plus obrączki plus kwiaty ślubne, Polki koleżanki po 100 funtów, a jej zajebisci znajomi z Anglii tylko po 30 funtów hahahahaha ( funt stoi 5.40 zł). Zenada. Tak moja siostra kocha Anglików a Ci jej gowno dali !!!!
I co? Oczywiście ona tego nie skomentowała. Teraz ma nazwisko angielskie i już Polką nie jest.
Witamy na zachodzie!!!
Aha dodam że jej teście 100 funtów rzucili i ich do SPA zabrała w podziękowaniu, a swoich rodziców już nie....
To jest córka?
Jak można wstydzić się swojego pochodzenia?
Bidulek. Zdrówka dla małego.
Bazyli też podłapał w przedszkolu katarek, ale już jest lepiej, więc to chyba na szczęście nie było nic groźnego. A może pomogło to, że przy pierwszych objawach od razu wdrożyliśmy nebulizację.
Super, zuch Maciuś, rośnie jak na drożdżachMój syn też wrażliwiec. Fajne są takie wrażliwe chłopaki
Maciuś rośnie. 830 g. Kilogram tuż tuż
No mnie męczy biegunka od 2-3 dni, ale poza tym nie mam żadnych objawów i nie mam pojęcia co to może być.Kurcze, nie wiem co mi dzisiaj jest. Ból głowy i żołądka, biegunka i 37 stopni. Czuję się fatalnie.
Ja mam to samo. Poprzednia ciąża super, a teraz ledwie żyję. Myślę, że duży wpływ na to ma opieka nad starszym dzieckiem, bo to jednak bardzo wyczerpująceNo możemy brać przykład np. z Marokańczyków, którzy w gorącym klimacie jadą na herbacie zielonej z miętą (swoją drogą uwielbiam to połączenie)
Dużo zdrowia dziewczyny.
A ze mnie zdechlak, nie wiem czy idealizuję poprzednią ciążę czy demonizuję tą ale ciężko mi już teraz coś więcej w domu zrobić bo zaraz boli pupa albo bok i chodzę jak emerytka.... A tu nadal miejsce w komodzie nieprzygotowane a ambitny plan minimalizacji zbędnych rzeczy jest coraz trudniejszy w realizacji.
A ja dziś byłam na zebraniu w przedszkolu i jestem zadowolona. W ramach zajęć, bez dodatkowych opłat dzieci będą miały 2 razy w tygodniu angielski, 2 razy zajęcia z logopedą, taniec i rytmikę. Dużo ruchu na świeżym powietrzu (o ile krakowski smog pozwoli) i uczestnictwa w przedstawieniach teatralnych. Już się nie dziwię dlaczego synek jest taki zachwycony przedszkolem.
Aj szkoda gadać syn ma na imię Hubert to mój chrześniak:/ współczuję mu jak bedzie miał w przyszłości z ultra zaborczą matką no ale... Co do bonu czy słodycze ? Zdecydowanie bon, sporo matek jak ma dzieci zwłaszcza tyle zapomina o sobie dlatego bon do h&m i np. Kilka czekolad. Jak nie kupi dzieciom to sobie coś znajdzie na pewno.
Nosidełko ja kupie w zestawie z wózkiem wybrałam juz mniej więcej jaki u nas na rynku (gondola, spacerowka, nosidełko) 800zl rama ze stali bo lekkie są z aluminium kółka pompowane na łożyskach więc chyba bedzie ok. Łóżeczko w smyku wypatrzyłam było w promocji chyba ze 310zl bez materaca ale za to z szufladą pod spodem to na lato kołderkę bedzie gdzie schować no i muszę jeszcze komodę na rzeczy malej poszukać no i lista trafi do dziadków bo się zaoferowali tylko wścieknę się jak teściowa nie weźmie pod uwagę mojego wyboru i kupi jakieś inne łóżeczko i w ogóle. Mówią nie zagląda się darowanemu koniowi w zęby ale to ja mam być matką i przy tym łóżeczku skakać i chce by było takie jak ja chce bo nie lubię jak ktos mi swoja wole narzuca . Jedna siostra od bosha to zrobiła i jak w przedszkolu dostała zjebe od rodziców za denerwowanie mlodszej siostrzyczki hahahaha
Nosidełko ja kupie w zestawie z wózkiem wybrałam juz mniej więcej jaki u nas na rynku (gondola, spacerowka, nosidełko) 800zl rama ze stali bo lekkie są z aluminium kółka pompowane na łożyskach więc chyba bedzie ok. Łóżeczko w smyku wypatrzyłam było w promocji chyba ze 310zl bez materaca ale za to z szufladą pod spodem to na lato kołderkę bedzie gdzie schować no i muszę jeszcze komodę na rzeczy malej poszukać no i lista trafi do dziadków bo się zaoferowali tylko wścieknę się jak teściowa nie weźmie pod uwagę mojego wyboru i kupi jakieś inne łóżeczko i w ogóle. Mówią nie zagląda się darowanemu koniowi w zęby ale to ja mam być matką i przy tym łóżeczku skakać i chce by było takie jak ja chce bo nie lubię jak ktos mi swoja wole narzuca . Jedna siostra od bosha to zrobiła i jak w przedszkolu dostała zjebe od rodziców za denerwowanie mlodszej siostrzyczki hahahaha
lubie takie dzieci, ja jako dziecko zawsze przyprowadzalam zwierzaki do domu, poza tym mialam psy domowe, jak i na dworze, pelno kotow, mam nadzieje, ze moj maly tez taki bedzieMamy kotkę, bawi się z nią, głaszcze-jeśli się da-bo to też zadziora, ale zdarzy mu się też z nią za bardzo szaleć, nie złośliwie, ale tak, bo śmiesznie jest według niego.. ale ogólnie ma fajny kontakt ze zwierzętami, jak widzi jakiegoś kota co mu się podoba to mówi " o jeju jaki słodki" i mówi cały czas, że chciałby jeszcze jednego..
zabije mojego chlopa! wyjelam pranie a ono caluskie w jakims papierze!!! oskubac tego nie szlo! co sie okazalo, o bylo pudelko od zapalek,nie moje oczywiscie!!!!! ciuchy do powtorki, piora sie ponownie i licze, ze to zejdzie, w przeciwnym razie Tomek bedzie to skubac jak wroci z pracy!!!!
trzymamy!Dziewczyny prosze Was trzymajcie dziś kciuki za mojego meza. O 12 ma bardzo ważny egzamin poprawkowy, oby wykładowca miał dobry dzień bo z tym to u niego różnie bywa. Ja juz sie stresuje
ja bardzo chce zobaczyc te ciuszki! wstaw na wyprawkowy! a nastepnym razem wstawiaj od razu!Jakoś tak każda moja wiadomość pozostawała bez echa każdy cieszył się każdym.. Jak napisałam, że przyszła mi paczka z ubraniami to nawet nikt nie miał ochoty ich obejrzeć choć zwykle jest inaczej. I tak chyba hormony ciążowe wzięły górę pożaliłam się troszkę mężowi i stwierdziłam, że nikt nie zauważy, że mnie nie ma
ja jestem za bonem. ale wybralabym bardziej uniwersalny np. do rossmanna. nie musi miec rownowartosci uzywanego wozka. skoro oni nic nie oczekuja to beda sie cieszyli z kazdego prezentu. mysle ze100-200 zl jest ok. dolaczylabym mala bombonierke.dziewczyny, potrzebuje pomocy!
Dziewczyna oddała mi za darmo wózek dla moich bliźniaków. Jest po jej córkach.
Nie chce pieniędzy ale mi tak głupio. Myślałam, żeby jej coś wysłać. Tylko nie wiem co. Ona ma 6 dzieci w wieku: 14,12,10, 3 i bliźniaki 1,5 roku. 5 dziewczynek i jeden chłopak. Macie jakiś pomysł? Ja kombinuje i już sama nie wiem.
kochana, szkoda nerwow! pamietaj ze teraz dziecko jest najwazniejsze. macie spory staz i pewnie nie raz sie zdarzaly drobne kryzysy ale nie daj sie poniesc niepotrzebnym emocjom. przytulam!No Dokladnie.
Kuzwa mam sie dostosowac bo przeciez on ma tak zarabiste pomysly ze nie ma opcji zeby mi nie pasowaly.
Ze niby ja co powietrze !!!!
wczoraj mi kolezanka przywiozla wozek mutsy i chyba mi sie nie podoba eh... no glupio mi nie tylko przed nia ale tez przed sama soba i mezem... mam teraz do wyboru albo sie zmusic/przekonac albo kupowac wozek?
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
reklama
LisiaMama
Fanka BB :)
Dziewczyny prosze Was trzymajcie dziś kciuki za mojego meza. O 12 ma bardzo ważny egzamin poprawkowy, oby wykładowca miał dobry dzień bo z tym to u niego różnie bywa. Ja juz sie stresuje
Trzymamy! [emoji177]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom