reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Czy Was też maluchy tak po bebechach kopią? Od kilu dni zamiast w brzuch to dostaję gdzieś tam w środku po jelitach i innych wnętrznościach. Dziwne uczucie...

reklama
Oczywiście, ze jak zagrożona to trzeba dmuchać i chuchać, bez żadnego gadania.

Ale jak wszystko jest ok to wręcz zaleca sie duzo ruchu [emoji846] niech maluszek tez sie dotlenia i poród bedzie łatwiej znieść potem [emoji846]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
moim marzeniem było przeżyć choć jedna ciąże aktywnie. Urodzić normalnie z mężem o czasie. A tak pierwszy sie skomplikował maz końcówkę spędził pod drzwiami bo tak szybko sie działo ze nikt nie myslam, a druga cc bo córcia pupę wypiela. Teraz było ok bo pracowałam, czasem tylko sie kładłam. No i odkad mam te bolesne to leżę, ale spróbuje sie podnieść, skoro nie maja wpływu na szyjke. Ja od kilku dni czuje juz ruchy nad pępkiem.

u nas w kamienicy wszyscy powracali z wakacji i podglądają mnie. Maja o czym gadać bo do tej pory nie zauważyli, jeszcze 1.5 miesiąca temu częstowano piwem. Lisia mama z tym smarowaniem to zależy od pupy dziecka, jeśli jest różowiutki zdrowa i nic sie nie dzieje to nie ma co smarować za każdym razem. Jeśli dziecko jest tam wrażliwe to i owszem trzeba. Warto tez pupę wietrzyć, pozwolić polezec troszkę na niezapietym pampersie. Ważne na noc zabezpieczyć, bo zadziej zmieniania sie pieluszki.
u mnie tez zalezy co ubiore, jaka bluzke

Ja rodziłam 10 grudnia i miałam taki kombinezon w którym nóżki są razem, miał otwór na pasy z fotelika . I spacerować zaczęliśmy prawie od razu bo była idealna pogoda.

Dla wszystkich Mam, które spodziewają się chłopca, a marzyły o dziewczynce: moja koleżanka właśnie wróciła z trzeciego USG genetycznego i co? Przez 7 m-cy nosiła chłopaka. Dzisiaj ukazała się dziewczynka w pełnej krasie!!!! Da się? Da się! :)

Chociaż ja się na jakiekolwiek zmiany już nie piszę!

dziewczyny, potrzebuje pomocy!
Dziewczyna oddała mi za darmo wózek dla moich bliźniaków. Jest po jej córkach.
dorjan-danny-sport-5-twin-w%C3%B3zek-bli%C5%BAniaczy-2w1.jpg

Nie chce pieniędzy ale mi tak głupio. Myślałam, żeby jej coś wysłać. Tylko nie wiem co. Ona ma 6 dzieci w wieku: 14,12,10, 3 i bliźniaki 1,5 roku. 5 dziewczynek i jeden chłopak. Macie jakiś pomysł? Ja kombinuje i już sama nie wiem.

Dla wszystkich Mam, które spodziewają się chłopca, a marzyły o dziewczynce: moja koleżanka właśnie wróciła z trzeciego USG genetycznego i co? Przez 7 m-cy nosiła chłopaka. Dzisiaj ukazała się dziewczynka w pełnej krasie!!!! Da się? Da się! :)

To jest to co mi spędza sen z powiek!! Ja się nie zgadzam! Ja tu mam dowody!!!![emoji1][emoji1][emoji1]
Żadnej córki!!!
1473680446-fetehy.jpeg

a8doqqmz725nh9h0.png

O kurczę! I potem mała bedzie ganiać w chłopięcych ubrankach Hehehe

U mnie jak na razie na każdej wizycie potwierdza ze chłopak, ale 3 USG mam 3 października wiec zobaczymy [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dziewczyny, potrzebuje pomocy!
Dziewczyna oddała mi za darmo wózek dla moich bliźniaków. Jest po jej córkach.
dorjan-danny-sport-5-twin-w%C3%B3zek-bli%C5%BAniaczy-2w1.jpg

Nie chce pieniędzy ale mi tak głupio. Myślałam, żeby jej coś wysłać. Tylko nie wiem co. Ona ma 6 dzieci w wieku: 14,12,10, 3 i bliźniaki 1,5 roku. 5 dziewczynek i jeden chłopak. Macie jakiś pomysł? Ja kombinuje i już sama nie wiem.
Bon zakupowy lub kartę podarunkową do sklepu z ubraniami/zabawkami

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry