adamex barletta i do niego cybex aton basiclux- jaki wózek zamówiłaś ??
reklama
Jadwiga orłowska
Fanka BB :)
ja po wcześniejszych doświadczeniach wole dmuchać na zimne. Gdybym sie ruszala to bym dzieci nie miała. Nawet leżąc w szpitalu na kroplowkach szyjka mi sie skracała. Raz dostałam wypis wstałam umylam sie ubrałam moze 3 godziny posiedzialam i złapały mnie bóle porodowe. Ta ciąża od początku jest inna tzn krwawa i bolesna dlatego boje sie ale i mam nadzieje, ze skoro początek inny to i koniec będzie inny. Dlatego wczoraj wstałam i większość dnia przechodziłam.ale musi byc ruch w ciazy, wiadomo dziwgac nie wolno itp, ale co komu szkodza spacery? ruch to zdrowie no nie?
LisiaMama
Zagonilam sie do garów i wyczarowalam zupe krem z pomidorów i papryki [emoji478][emoji4]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
mamaNadii2
całkiem podobny do bebetto też myslalam nad adamexem
no bo co innego jak ma sie ciaze zagrozona, ja na kazdym usg mialcze lekarce o ta szyjke, zeby sprawdzala i pokazywala na usgja po wcześniejszych doświadczeniach wole dmuchać na zimne. Gdybym sie ruszala to bym dzieci nie miała. Nawet leżąc w szpitalu na kroplowkach szyjka mi sie skracała. Raz dostałam wypis wstałam umylam sie ubrałam moze 3 godziny posiedzialam i złapały mnie bóle porodowe. Ta ciąża od początku jest inna tzn krwawa i bolesna dlatego boje sie ale i mam nadzieje, ze skoro początek inny to i koniec będzie inny. Dlatego wczoraj wstałam i większość dnia przechodziłam.
z bebetto zrezygnowalam, za duzo ich jezdzi, zwlaszcza modelu luca i torino, a barletta jakos tak cicho u mnie na miescie, moze z trzy widzialam, zreszta barletta bardziej mi sie podoba i lepiej prowadzi jak ją testowalam na sklepiecałkiem podobny do bebetto też myslalam nad adamexem
LisiaMama
no bo co innego jak ma sie ciaze zagrozona, ja na kazdym usg mialcze lekarce o ta szyjke, zeby sprawdzala i pokazywala na usg
Oczywiście, ze jak zagrożona to trzeba dmuchać i chuchać, bez żadnego gadania.
Ale jak wszystko jest ok to wręcz zaleca sie duzo ruchu [emoji846] niech maluszek tez sie dotlenia i poród bedzie łatwiej znieść potem [emoji846]
K
Krasnal77
Gość
Zagonilam sie do garów i wyczarowalam zupe krem z pomidorów i papryki [emoji478][emoji4]
U mnie dziś też krem z pomidorów, łaził za mną chyba z tydzień.... A skurcze w dupce jak cholera.... Się organizm o potas upomina...
ja sie ciesze, ze tyle do pracy chodzilam, bo dopiero 4 kg przytylam i bylam miedzy ludzmiOczywiście, ze jak zagrożona to trzeba dmuchać i chuchać, bez żadnego gadania.
Ale jak wszystko jest ok to wręcz zaleca sie duzo ruchu [emoji846] niech maluszek tez sie dotlenia i poród bedzie łatwiej znieść potem [emoji846]
reklama
Jadwiga orłowska
u nas w kamienicy wszyscy powracali z wakacji i podglądają mnie. Maja o czym gadać bo do tej pory nie zauważyli, jeszcze 1.5 miesiąca temu częstowano piwem. Lisia mama z tym smarowaniem to zależy od pupy dziecka, jeśli jest różowiutki zdrowa i nic sie nie dzieje to nie ma co smarować za każdym razem. Jeśli dziecko jest tam wrażliwe to i owszem trzeba. Warto tez pupę wietrzyć, pozwolić polezec troszkę na niezapietym pampersie. Ważne na noc zabezpieczyć, bo zadziej zmieniania sie pieluszki.ja mam maly jak na polowe szostego miesiaca i niektorzy jak sie pytaja, ktory miesiac to mowia a wyglada na piaty hhe