reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
ale musi byc ruch w ciazy, wiadomo dziwgac nie wolno itp, ale co komu szkodza spacery? ruch to zdrowie no nie?
ja po wcześniejszych doświadczeniach wole dmuchać na zimne. Gdybym sie ruszala to bym dzieci nie miała. Nawet leżąc w szpitalu na kroplowkach szyjka mi sie skracała. Raz dostałam wypis wstałam umylam sie ubrałam moze 3 godziny posiedzialam i złapały mnie bóle porodowe. Ta ciąża od początku jest inna tzn krwawa i bolesna dlatego boje sie ale i mam nadzieje, ze skoro początek inny to i koniec będzie inny. Dlatego wczoraj wstałam i większość dnia przechodziłam.

Zagonilam sie do garów i wyczarowalam zupe krem z pomidorów i papryki [emoji478][emoji4]
1473677702-4wferl.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja po wcześniejszych doświadczeniach wole dmuchać na zimne. Gdybym sie ruszala to bym dzieci nie miała. Nawet leżąc w szpitalu na kroplowkach szyjka mi sie skracała. Raz dostałam wypis wstałam umylam sie ubrałam moze 3 godziny posiedzialam i złapały mnie bóle porodowe. Ta ciąża od początku jest inna tzn krwawa i bolesna dlatego boje sie ale i mam nadzieje, ze skoro początek inny to i koniec będzie inny. Dlatego wczoraj wstałam i większość dnia przechodziłam.
no bo co innego jak ma sie ciaze zagrozona, ja na kazdym usg mialcze lekarce o ta szyjke, zeby sprawdzala i pokazywala na usg

no bo co innego jak ma sie ciaze zagrozona, ja na kazdym usg mialcze lekarce o ta szyjke, zeby sprawdzala i pokazywala na usg

Oczywiście, ze jak zagrożona to trzeba dmuchać i chuchać, bez żadnego gadania.

Ale jak wszystko jest ok to wręcz zaleca sie duzo ruchu [emoji846] niech maluszek tez sie dotlenia i poród bedzie łatwiej znieść potem [emoji846]

Oczywiście, ze jak zagrożona to trzeba dmuchać i chuchać, bez żadnego gadania.

Ale jak wszystko jest ok to wręcz zaleca sie duzo ruchu [emoji846] niech maluszek tez sie dotlenia i poród bedzie łatwiej znieść potem [emoji846]

ja sie ciesze, ze tyle do pracy chodzilam, bo dopiero 4 kg przytylam i bylam miedzy ludzmi

reklama
ja mam maly jak na polowe szostego miesiaca i niektorzy jak sie pytaja, ktory miesiac to mowia a wyglada na piaty hhe
u nas w kamienicy wszyscy powracali z wakacji i podglądają mnie. Maja o czym gadać bo do tej pory nie zauważyli, jeszcze 1.5 miesiąca temu częstowano piwem. Lisia mama z tym smarowaniem to zależy od pupy dziecka, jeśli jest różowiutki zdrowa i nic sie nie dzieje to nie ma co smarować za każdym razem. Jeśli dziecko jest tam wrażliwe to i owszem trzeba. Warto tez pupę wietrzyć, pozwolić polezec troszkę na niezapietym pampersie. Ważne na noc zabezpieczyć, bo zadziej zmieniania sie pieluszki.

Do góry