reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

No i takie obiady są najlepsze, czasem trzeba odpocząć od garów ;) U mnie dzisiaj pieczona pierś z kurczaka z cukinią nafaszerowana serem, zaraz będę wcinać, bo malutka sie już domaga;)
U mnie Dzis zupa z wczoraj ( robilam z kasza gryczana pierwszy raz w zyciu I kurde UWIELBIAM) [emoji23][emoji23][emoji23]

A pozniej kazdy niech se robi co chce [emoji41]

Patryk pewnie wymodzi naleśniki albo omlety.
To maly I ja podepniemy sie pod niego. [emoji23] Jak fajnie miec duzego syncia [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Saranta mamy juz jednego grudniowego maluszka. Madzia urodzila w 24 tyg. Malutki dzielnie walczy.

Mam nadzieje ze obie dotrwamy jak najdluzej. Widzisz moja Rozalka jest rozrabiara. Juz by chciala wyjsc. Mam nadzieje ze poczeka jeszcze trochę. Podtuczy sie u mnie w brzuszku i dopiero dołączy do rodzinki.

Musze sie podniesc. Za 3 godz młody ma lekarza a ja w krzakach jeszcze z obiadem.

Lux zdrowia. Omeprazol wcześniej brałaś na refluks?

U mnie na obiad makaron z tuńczykiem i groszkiem. Mega leniwy obiad [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Mydream współczuję rwy. Zdrowia!

cb7wugpju04jz4q8.png
bralam gastrolit i jakies leki, nazwy nie pamietam, i na gastroskopie jezdzilam regularnie, byl jakis czas spokoj, w ciazy wrocilo

Anetka nie szalej, u mnie teraz obiady bedą na 2 dni. Wczoraj krupnik i bigos zrobiłam i chlebek upieklam to teraz dzien luzu. Jak sie owoce skończą to juz leżą w lodowce musy owocowe. Nie mam sumienia męża tak ganiac bo naprawdę cieżko pracuje.

U mnie Dzis zupa z wczoraj ( robilam z kasza gryczana pierwszy raz w zyciu I kurde UWIELBIAM) [emoji23][emoji23][emoji23]

A pozniej kazdy niech se robi co chce [emoji41]

Patryk pewnie wymodzi naleśniki albo omlety.
To maly I ja podepniemy sie pod niego. [emoji23] Jak fajnie miec duzego syncia [emoji7]

Daeaj przepisa :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Zapodaj przepis .moze machne na kolacje [emoji41]

Formę na tartę wyściełam gotowym ciastem francuskim.

Farsz: co masz akurat w lodowce [emoji6] ja miałam pora i pieczarki, wiec przysmażyłam i wrzucialam na ciasto do formy

Mieszasz 150ml śmietany 30% i 3 jajka plus dodajesz soli, pieprzu, ewentualnie innych przypraw.

Zalewasz tym farsz w formie, układasz na tym żółty ser, na to plastry pomidorów i na 25 minut na 200 stopni do piekarnika [emoji4]

Najszybszy możliwy obiad [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Formę na tartę wyściełam gotowym ciastem francuskim.

Farsz: co masz akurat w lodowce [emoji6] ja miałam pora i pieczarki, wiec przysmażyłam i wrzucialam na ciasto do formy

Mieszasz 150ml śmietany 30% i 3 jajka plus dodajesz soli, pieprzu, ewentualnie innych przypraw.

Zalewasz tym farsz w formie, układasz na tym żółty ser, na to plastry pomidorów i na 25 minut na 200 stopni do piekarnika [emoji4]

Najszybszy możliwy obiad [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mniami [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Zrobie chce mi sie ! [emoji23]

Do góry