reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

M

Moja poprzednia położna mnie nawet zjebala za bałagan. Pampersy zawsze miałam wyrzucone, ale raz o 9 rano wpadła, ja w pidzamie, ubrania wyprane w plastikowym koszu gotowe do poukladania i łóżko nieposcielone.
To ona z pyskuem do mnie że mam mieć super porządek bo ktoś do opieki społecznej na mnie doniesie że mam burdel....
I po 4 tyg oskarżyła mnie o nie karmienie dziecka, no bo "jest pani gruba, mąż gruby a dziecko chude, może byście zamiast jeść zaczęli dziecko karmić!" paranoja ja pierdziu***!!! A sama ze 110kg ważyła.
Fakt dobrze zajmowała się dzieckiem, ale język i maniery do dupy.

Teraz to ja mam normalna polozna, znam ją 27 lat (przychodziła do mojej mamy jak ja się urodzilam). Jest super więc tym razem nikt mi nie dopieprzy że gruba jestem.
Świat jest chory.
[emoji44][emoji44][emoji44][emoji44]
Masakra.
Nie no moja polozna byla ok.rozumiala ze jest wczesnie ze czlowiek dopiero wstal ze nie wie w co rece wlozyc zwłaszcza przy noworodka itp ale i tak mnie wlurzaly jej wizyty.bo ja Sama nie czulam sie ok przyjmujac ja w taki rozpizdzielu jaki mialam.chyba ze dwa razy udalam ze mnie w chacie nie ma [emoji23][emoji23]

Teraz ta polozna to miod malina babka.wiec bede miala luz z

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
[emoji44][emoji44][emoji44][emoji44]
Masakra.
Nie no moja polozna byla ok.rozumiala ze jest wczesnie ze czlowiek dopiero wstal ze nie wie w co rece wlozyc zwłaszcza przy noworodka itp ale i tak mnie wlurzaly jej wizyty.bo ja Sama nie czulam sie ok przyjmujac ja w taki rozpizdzielu jaki mialam.chyba ze dwa razy udalam ze mnie w chacie nie ma [emoji23][emoji23]

Teraz ta polozna to miod malina babka.wiec bede miala luz z

[emoji23] [emoji23] bo jakby nie mogły się zapowiedzieć wcześniej coo to by się chociaż ogarnęło chaos haha :D
Moja położna coś tam gadała a ja jej przytakiwałam a i tak swoje robiłam haha [emoji23] matkoo ile człowiek jest mądrzejszy przy kolejnych dzieciach [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png

Ha a mój Słodyczek dziś o 20:55 kończy 3 latka :D Jak te dzieci szybko rosną :)

@Lola Lolitta małpie bym w ryj zapodała. Ja się pokłóciłam ze środowiskową jak mi zasugerowała, że nie dbam o dziecko bo jeszcze resztki mazi płodowej miała. No kurczę, dziecka nie powinno się szorować. Maź jest po to aby chronić skórę i ma się sama wchłonąć. Zero wiedzy, co za ludzie.
100 lat dla niuni!!!
Ogromny? Ja mam największy z was wszystkich. Więc Luz. Nie masz się czym przejmować, ja to jestem forumową wielką babą :)

Buziaki chudzinki Idę dom sprzątać bo dzisiaj rodzice wracają. Zostawili mi bałagan przed wylotem, a wczoraj telefon, że ma być błysk w domu. Hahaha
No i wujek z Ameryki dzwonił wczoraj do mnie, on wpierdaka się w związki i małżeństwa, jest kawalerem 51 lat, ale ubiera się i wygląda na 40 lat.
I wiadomo ciuchy guess, Prada, Armani.
I zjebal mnie przez telefon za nic dosłownie, bo kurea kiedyś mój mąż zostawił w zlewie nieumyty talerz. Ja się zastanawiam czy tylko ja mam tak popieprzona rodzinę.
Muszę zarabiać więcej, kupię dom lub mieszkanie i mam ich w dupie wszystkich. Traktują mnie jak gowniare, bo jestem najmłodsza w rodzinie.
Póki co mam od rodziców wynajęte mieszkanie. Mam nadzieję że się odkuje, z mojej marnej pensji nauczycielskiej (1450zl) i 2 tys męża nie ujedziemy.... A mąż dzień w dzień 100km robi. Paliwo nas zabija. Ale to inżynier drogownictwa więc pracy naokoło a nie w jednym miejscu....
Sorki musiałam się wyżalić bo ryczalam wczoraj przez ponad godzinę. Zrobiłam ogród, dom wypucowalam (jeszcze nie skonczylam) a przyjadą jakRozebek z białą rękawiczka i zjebia jak psa. Jezu tyle studiów porobilam a i tak na nic mi to. W tym kraju jak nie masz własnej firmy lub fachu w ręku kokosów nie zarobisz. Chciałam być nauczycielem to mam za swoje... Chciałabym wrócić do Szczecina zdala od krytyki i obrabiania dupy przez najbliższych. Chcę wrócić na swoje kochane Gumieńce :(
Wez ty dodaj zdjecie wkoncu [emoji23]

Kurde ja ci wspolczoje takiej rodzinki.
Ja nie mowie ze moja jest idealna bo tez mnie wkurza często na maxa I mega mi dobrze ze jestem z dalej a od nich I widujemy sie od swieta bo wpierdzielanie bylo by z kazdej strony a to z czasem mogloby sie skonczyl big awantura.
Ale kurde wez sie nie dawaj tak wykorzystywac.
Bo skoro zostawili syf przed wyjazdem to niech se wroca I swoj Syf ogarniaja. Co ty sprzataczka kuzwa ich jestes.
Dlaczego wymagaja od ciebie szacunku skoro nie szanuja ciebie.
Tule!!!!!

No widzisz każdy ma inne doświadczenia. U mnie odwrotne do twoich.
Usługi (niekosmetyczne itp;)) to się dopiero zaczną jak będą dzieci. W małych miastach nie masz problemów ze żłobkami i przedszkolami stąd odpadają ci koszty posłania do prywatnej placówki.
W każdym razie moje znajome mieszkające w dużych miastach nie mają sielanki finansowej. Więc jak zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

cb7wugpju04jz4q8.png

Pewnie tak chociaż ja słyszę od wszystkich znajomych, zeby sie tak nie bać finansowej kwestii z dziećmi, bo to głownie straszenie, a w rzeczywistości wcale nie jest tak zle [emoji846] no nic zobaczymy jak sie Mikos na świecie pojawi [emoji6] z jednej strony przyjdą potem opłaty za żłobek, ale pewnie odejdą tez wydatki na knajpy i jedzenie na mieście kilka razy w tygodniu [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

[/QUOTE]
No to ja tez sie zmierzylam [emoji44][emoji44]
101 cm !!!!!! Na wysokosci pepka.
Masakra a gdzie do grudnia!
Pocieszam sie ze choc cycka mam fajnego [emoji23][emoji23][emoji23]

1473160135718.jpg

No to zmierzyłam brzuch - 99cm. Nie jest źle[emoji14]
Dziękuję za życzenia - Słodyczek to dziewczynka :D Tylko tak na nią mówię. Jestem fanką Stephena Kinga - kto czytał Desperację czy Regulatorów będzie wiedział skąd taki nickname ;)

@Lola Lolitta współczuję sytuacji z rodzinką :(

@Antiope taka mama to skarb! Moja też z tych niewtrącających się. Szkoda, że wszystkie ciotki dobra rada nie umieją się ugryźć w język[emoji14]
@Czarownica3006 zdrowsze są nie dlatego, że matki dawały soczki i zupki w 3 miesiącu ale dlatego, że zanieczyszczenia były mniejsze, mniej chemii w jedzeniu, jedzenie lepszej jakości. Teraz wszystko to syf. Nauka idzie do przodu, badania nad rozwojem jelit niemowląt dowodzą, że dziecko nie otrzymuje absolutnie nic odżywczego z pożywienia innego niż mleko w tak wczesnym okresie rozwoju. Te jelitka i ich flora nie są gotowe na trawienie warzyw czy owoców.Takie zupki przelatują przez układ pokarmowy po prostu. A może to jedynie doprowadzić do późniejszych problemów, jak refluks w wieku dorosłym, zespół jelita drażliwego itp. Generalnie jak dziecko nie jest zainteresowane niczym oprócz piersi (a okazuje to poprzez olewanie zawartości naszego talerza) to nie powinno nic jeszcze dostawać.

Załączniki

• 1473160135718.jpg
    1473160135718.jpg
    71,6 KB · Wyświetleń: 187
Ok jestem po ktg. Zbadał mnie na fotelu i szyjka jest miękka:( co tydzien kontrola teraz mnie czeka. Jeszcze pech mam ze ma tydzien urlopu i musze na zastepstwo jechać do innego lekarza. Mam miec tam ktg i usg. No i doła mam znowu. Boze jeszcze trochę zeby wytrzymac :( mam lekką zalamke dzis. Jade pos synka bo musi sie w domu wyapac przed osteopata

Anetka wszystko bedzie dobrze. Szyjka lubi czasami tak zartowac. Trzymam kciuki

reklama
Hej kobietki. Ja dzisiaj trochę pochodziłam po sklepach, pooglądałam wózki a teraz czekam aż mi się obiadek zrobi, jestem mega głodna:p
Aneta nie martw się na zapas, też miałam problemy z szyjką, ale wszystko się unormowało i tak jest do tej pory, życzę żeby i u Ciebie tak było.
Miłego dzionka wszystkim

Do góry