reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Aneta, trzymam za Was kciuki! Jesteście z córą już wprawione w bojach, więc wierzę, że przetrwacie wszystko :)

Ja byłam na tej pierwszej wizycie u położnej i muszę Wam powiedzieć, że jestem zadowolona. Długo ze mną siedziała, wypytała o wszystko, doradziła co robić, przypomniała, że lekarz nie dał mi jeszcze skierowania na glukozę, a i próbki jakieś darmowe mi wręczyła :D Powiedziała co wiedziała o różnego rodzaju darmowych kursach dla ciężarnych i mam w mieście i okolicy, jak np. pierwsza pomoc dla noworodka, zważyła, ciśnienie zmierzyła... można z nią opracować plan porodu, a ja nawet nie zdążyłam zadawać przygotowanych wcześniej pytań, bo sama z siebie mi wszystko tłumaczyła zanim cokolwiek zdołałam powiedzieć ;)

Formę na tartę wyściełam gotowym ciastem francuskim.

Farsz: co masz akurat w lodowce [emoji6] ja miałam pora i pieczarki, wiec przysmażyłam i wrzucialam na ciasto do formy

Mieszasz 150ml śmietany 30% i 3 jajka plus dodajesz soli, pieprzu, ewentualnie innych przypraw.

Zalewasz tym farsz w formie, układasz na tym żółty ser, na to plastry pomidorów i na 25 minut na 200 stopni do piekarnika [emoji4]

Najszybszy możliwy obiad [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Oooo, to dobry przepis. Lubię dania z gatunku: "wrzucamy co mamy w lodówce, pieczemy i mamy danie" "P

No Jadwiga my to się w 100%rozumiemy w kwestii rodziny.
Chyba będziemy musieli się wyprowadzić do big city bo rzeczywiście w tych ościennych miescinach nie zarobimy.

A ja mam w brzuchu 120 cm, tyle co przy porodzie Kacpra... I 12 kg na plusie.
Doczytalam trochę o moich dolegliwościach i jestem na diecie.
Słuchajcie dzisiaj póki co tylko 3 razy na kibelku juchu!!!!!!!! Jak się cieszę!!!!
Dzień bez chleba, same warzywa i owoce plus jogurt.
Kawa z mlekiem mnie pogonila tylko.
Kurcze może rzeczywiście to od jedzenia.
Może coś z glutenem? Oby nie.
Wszyscy teraz udają że na gluten są uczuleni. Nie chcę być panikarą, może u mnie laktoza coś powoduje? Póki co eksperymentuje, a po porodzie dopiero właściwe badania mogę robic.
Po sprzatalam dom!!!
Padam na twarz, za chwilę rodzice przyjeżdżają z moim siostrzencem (siostra go dała rodzica bo wyjeżdża na honey moon na Ibize) z UK.
Indyk zrobiony, ziemniaki dochodzą. Ufff

A czemu to wszystko robię? Dla świętego spokoju dziewczyny, dla świętego spokoju.....

A mnie boli kregoslup tak bardzo nisko prawie przy dupie.
A Dzis po dluzszym spacerze zaczela mnie bolec kosc ogonowa.
Niewiem o co kaman.
Czyzby dupsko mi sie poszezalo [emoji44] czy co ? [emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

No to mi też się poszerza w takim razie. Gdzieś od tygodnia!!! Stawiam, że maluch gdzieś uciska albo kopie i dlatego boli. Albo boli bo ma boleć, jak to większość rzeczy w ciąży ;/

reklama
Do góry