reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

ja zawsze na kilka dni se te zaprawy rozkladalam, Tomek mi pomagal i jakos szlo, ale nie ma to jak swoje zaprawy :)
a nie wola w ogole czy miala okres, ze wolala? u nas w rodzinie jest asior maly i mial skonczone 3 latka i nadal w pieluche i pewnego dnia wola, ze chce siku a Milena mowi oj synek a ja nie mam pieluch i co teraz? a pieluchy schowane tak by nie widzial :D i wiesz co zrobil? poszedl do wc, sam, na kibelek!!! i zrobil siku i wrocil, a jakie wojny byly przedtem, ekstra nocniki grajace i nic to nie dalo
Najgorsze to te grajace nocniki.. przeciez kibelek nie gra, i co potem ? Znow problem.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie dlatego załamana jestem. Pytalam dwoje wychowawców i żadne nie wie dokladnie. Bawil sie z kakims chlopcem w mniejszym pokoju zabaw i chwile zaplakal. Oczywiscie nikt nie poszedl sprawdzic a jak wyszedl stamtąd to mial już krew zaschnieta i tylko na glowie. Nikt nawet tego nie umyl ani nie zdezynfekowal. Gdyby nie nasza przerowadaka w styczniu to bym go stamtąd przeniosła. A tak nie chce dwa razy w ciagu pol roku zmieniac mu prZedszkola:(

Na szczescie nie widac zeby działo sie cos bo normalnie boega po domu i sie bawi

Masakra co za przedszkole :/

To my mamy dwa wesela we wrześniu :) 3 wrzesnia u kuzyna :) 10 wrzesnia trzaskanie butelek u brata :) (taki zwyczaj) nie wiem czy u was to jest?? :) 17 września trzaskanie butelek u przyszłej bratowej, a 24 wrzesnia wesele u jedynego brata :D. Kurde cztery soboty we wrześniu i w kazda cos ;) hah nie wiem jak my to ogarniemy :D. Jak nie chodziliśmy na wesela to teraz caly wrzesień zajęty ;) a nie tyle wesela co jeszcze poprawiny :)

To my mamy dwa wesela we wrześniu :) 3 wrzesnia u kuzyna :) 10 wrzesnia trzaskanie butelek u brata :) (taki zwyczaj) nie wiem czy u was to jest?? :) 17 września trzaskanie butelek u przyszłej bratowej, a 24 wrzesnia wesele u jedynego brata :D. Kurde cztery soboty we wrześniu i w kazda cos ;) hah nie wiem jak my to ogarniemy :D. Jak nie chodziliśmy na wesela to teraz caly wrzesień zajęty ;) a nie tyle wesela co jeszcze poprawiny :)
u nas to mowia na to polter i tez trzaskanie butelek :)

Oni na bezczelnego ze mna dziś. Pytaja sie mnie pani C a julian to sobie zrobil ta rane w domu? A mnie az zatkalo. Mowie na pewno nie w domu bo to przeciez świeże jest !! I sie pytam co sie stalo a oni ze nie wiedza bo bawil sie w innym pokoju z dzieckiem. No niewiarygodne. Bede w pon znowu z dyrektorka rozmawiac. Ah mam dosc tego dnia. Biore malego na spacer bo butki siega. Na szczescie nie widac zeby coś mu sie stalo. Oczka rowne. Nie wymiotuje a lulu pojdzie dzis pozniej. Mam nadzieje ze to sie tylko na strachu skonczy

Anetka, to Ty masz isc teraz do szpitala z synkiem na badania ? Nie badz zla i nie odbierz tego zle, ale moze synus sam sobie to zrobil ? Jak moja córcia Olusia przyszla pare razy podrapana na brzuchu z przedszkola to nauczycielki zasugerowaly mi ze moze ona to sama sobie robi z racji tego ze jest "emocjonalna" i w zlosci sie drapie.. koniec koncow nikt nie zauwazyl czy to ktos ja podrapal czy ona sama, bo przestaly sie pojawiac zadrapania, a wojne o to moj maz robil i ja, ze jak pilnuja dziecka skoro wraca podrapane do krwi. Ale to bylo przez krotki okres czasu. Najgorsze jest to ze Olusia wtedy mówiła ze ja podrapal Wiktor, a oni nie maja w grupie zadnego wiktora. Pytalam tez w starszych grupach itd, nie bylo zadnych incydentow, zwlaszcza ze oni faktycznie sa bardzo pilnowani. I do dzis nie wiemy co sie stalo, jednak mysle ze faktycznie córcia mogla to zrobic sama z nerwow, zwlaszcza ze mnie np wiele razy drapala i gryzla jak jej cos nie pasowalo.. [emoji20] przykre to ale jakos sobie teraz radzimy i jest lepiej.
Dlatego zasugerowalam ze Twoj synus mogl sobie zrobic to sam, zwlaszcza ze nie chce powiedziec co sie stalo..

kiecka dobra, brzuch wszedl :D pytanie miec gole nogi czy kupic rajstopy dla ciezarnej?
Antiope, Elifit ciezko macie z ta walka o siusiu :( na pocieszenie dodam, dzieci rosna :) ale pytanie jak to przetrwac? mnie pewnie tez to czeka, wtedy bede Was blagac o rade :D
Po co dla ciezarnej ? Zwykle rajstopy i zawinac pod brzuch [emoji6]

reklama
Ja nie zamierzam się tak łatwo poddać. Będzie chodził w majtach i w końcu się nauczy. No ale ja nie widzę wyjścia, bo mam nóż na gardle.

Na razie na żaden ślub się nie zanosi, więc się jakoś tym nie interesowałam, ale jeśli sytuacja się zmieni, to pewnie się za czymś takim rozejrzę, choć ja mam wrażenie, że jak się za bardzo wierszem pisze, to ludzie tego nie czytają i się nie stosują. No ale na razie to nie mój problem.

Tylko, że wtedy uczyło się dzieci wcześniej na nocniku siadać, i 1,5 roczne maluchy były odpieluchowane.
Patryk w maju skonczyl rok.w sierpniu poszedl mial 15 miesiecy.pamietam wrzesien byl wtedy goracy wiec latal w kosxulkach I gaciach. Kilka razy zeszczal sie I mu przeszkadzaly mokre gacie. Nocnik mial zawsze wystawiony na wierzchu . Jak w pazdzierniku czas bylo spodnie zakladac kilka razy sie zlal w nie I mu zle wiec pod koniec pazdziernika siadl sam na nocio. Mial 17 miesiecy.

Filip z listopada .w listopadzie rok skonczyl bylo zimno wiec lal dluzej od czerwca zaczelam mu sciagac pampersa I latal w gaciach. W sierpniu juz bylo po zawodach. On ogólnie brzydzil sie swojej kupy[emoji23] kilka razy sie obtalapal to zaczol wolac sam [emoji23] .21 miesiecy mial jak juz bylo po wszystkim.
Kupiliśmy mu nakladke na kibel I on taki dumny byl ze juz duzy jest itp.
Na noc jeden I drugi mial pampka do 3 lat napewno.

Takze moje chlopaki odpieluchowane dosc szybko.i gladko poszlo bo sie sami swojego brzydzili [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Oby z trzecim tez tak poszlo.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry