reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ciekawe z tymi czerwonymi kieckami. Nie słyszałam nigdy o tym. Jedynie o tym, że w białej nie wypada iść, bo to kolor zarezerwowany dla panny młodej i już :) Tak się utarło :)

reklama
Zobacz załącznik 766333 to kieca nr 2. Tyle że nie czuję się w niej dobrze z brzuchem. Wolę tę jasną ;)

cb7wugpju04jz4q8.png
W jednej I drugiej super wygladasz.

Ale ja Wam zazdroszcze tych wesel.
My mamy 3 wrzesnia ale musimy jechac odebrac patryka z pl bo tutaj 29 sierpnia start szkoly. Nie bedzie nam sie oplacalo brac patryka zawozic I jeszcze raz wracac na wesele.
Drugie mamy 29 pazdziernik a to juz pozno I bede sie bala jechac a zreszta wielka bede juz I bede sie tylko meczyc.

Kuzwa czlowiek czeka na weselicha pobawilby sie to sie kurde hajtaja jak jam zaciazyla [emoji23] I po zabawie

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

ja zawsze na kilka dni se te zaprawy rozkladalam, Tomek mi pomagal i jakos szlo, ale nie ma to jak swoje zaprawy :)
a nie wola w ogole czy miala okres, ze wolala? u nas w rodzinie jest asior maly i mial skonczone 3 latka i nadal w pieluche i pewnego dnia wola, ze chce siku a Milena mowi oj synek a ja nie mam pieluch i co teraz? a pieluchy schowane tak by nie widzial :D i wiesz co zrobil? poszedl do wc, sam, na kibelek!!! i zrobil siku i wrocil, a jakie wojny byly przedtem, ekstra nocniki grajace i nic to nie dalo
kuzwa to ciezki temat, zameczyc sie mozna, ja kiedys bawilam chlopca, 2,5 roku mial i nosil pieluchy, pytam sie Krystian masz kupe? czulam, ze ma a ten mi klamie, ze nie...
Mój od 1,5 miesiąca chodzi bez pieluchy. I co? I nic! Dalej nie woła. A jak mu się zdarzy zrobić kupę w gacie, to też zaprzecza, że nie, nic podobnego. Nawet raz jak mi się zesikał, to stwierdziłam ok, niech se w tym posiedzi aż mu zacznie przeszkadzać, ale on nic, kręci się widzę, chwyta za pupę, ale nic nie powie. To wreszcie nie wytrzymałam i się go pytam: "Zesikałeś się w gacie?" "Tak", "To teraz ci pewnie mokro i niewygodnie?" "Tak" "I pewnie chcesz zmienić ubranko?" "Tak" A potem po zmianie ubrania. "To co, teraz będziesz mówił mamusi jak Ci się będzie chciało siusiu albo kupkę?" "Tak". No i tak do tej pory nie mówi, chociaż za każdym razem mu przypominam, żeby mi mówił. :sad:

Siku wola pięknie. Zakładamy pieluche tylko na placyk bo zapomina zbyt zajęta jest.
Ale kupy na nocnik ani kibelek nie woła.
A ja ledwo wytrzymuję ten smrodek cofa mnie od razu :/

cb7wugpju04jz4q8.png
To mój kompletnie nie woła, ani na jedno ani na drugie, ale jak go wysadzę, to pięknie na kibelku robi i jedno i drugie. Więc kupy w większości w wc lądują, bo wysadzam go po każdym posiłku, a on na ogół właśnie wtedy robi. No i przez kilka tygodni na tym kibelku tylko się upomina, żeby mu poczytać o Bolku (tą książeczkę do nauki nocnikowania, którą polecała kindzia). Ale to, że oboje znamy już tą książeczkę na pamięć nie zmienia faktu, że dalej nie ma w tej kwestii postępów. A za niecały miesiąc przedszkole...

Właśnie dlatego załamana jestem. Pytalam dwoje wychowawców i żadne nie wie dokladnie. Bawil sie z kakims chlopcem w mniejszym pokoju zabaw i chwile zaplakal. Oczywiscie nikt nie poszedl sprawdzic a jak wyszedl stamtąd to mial już krew zaschnieta i tylko na glowie. Nikt nawet tego nie umyl ani nie zdezynfekowal. Gdyby nie nasza przerowadaka w styczniu to bym go stamtąd przeniosła. A tak nie chce dwa razy w ciagu pol roku zmieniac mu prZedszkola:(

Na szczescie nie widac zeby działo sie cos bo normalnie boega po domu i sie bawi

No kurcze faktycznie, to bardzo nieodpowiedzialni w tym przedszkolu. Przeniesienie byłoby najlepszym wyjściem, ale jeśli za pół roku znowu miałabyś go przenosić, to dla jego psychiki to też nie było by dobre. Tak źle i tak niedobrze :sad:

A ja myślę, ze panny młodej nikt na weselu nie pomyli z kimś innym, nawet w białej sukience ;-) , aczkolwiek lepiej jest np zapytać zainteresowanej czy nie miałaby nic przeciwko. Wiadomo-jednym przeszkadza, drugim nie- a zepsuć tak ważny dzień pannie młodej nie wypada :) lepiej dopytać, albo dobrać kolorowe dodatki, żeby nikt nie miał do nikogo pretensji.

Mi osobiście nawet czarna kiecka nie przeszkadzałaby na weselu. Ale nie wiadomo jak innym.

a ja dziś mam fazę na zdrowe jedzonko, zaopatrzyłam się w amarantusa , prażoną grykę itd i będą dziś bułki, piekę też własny chleb + jutro będzie pyszna tarta:]
No właśnie ja sobie tak myślę, czy to by wypadało, ale chyba gdybym miała mieć ślub, to na zaproszeniach bym napisała, że bardzo proszę panie, aby nie zakładały kreacji w kolorach białym, czarnym i czerwonym. Nie wiem, może innym nie, ale mnie by to naprawdę przeszkadzało.

Oni na bezczelnego ze mna dziś. Pytaja sie mnie pani C a julian to sobie zrobil ta rane w domu? A mnie az zatkalo. Mowie na pewno nie w domu bo to przeciez świeże jest !! I sie pytam co sie stalo a oni ze nie wiedza bo bawil sie w innym pokoju z dzieckiem. No niewiarygodne. Bede w pon znowu z dyrektorka rozmawiac. Ah mam dosc tego dnia. Biore malego na spacer bo butki siega. Na szczescie nie widac zeby coś mu sie stalo. Oczka rowne. Nie wymiotuje a lulu pojdzie dzis pozniej. Mam nadzieje ze to sie tylko na strachu skonczy

Jacy bezczelni! Z drugiej strony gdybyś zaczęła się na nich skarżyć do kuratorium, czy jego odpowiednika w de, to mogliby się potem na Julianie odgrywać i gorzej go traktować :sad:

Zobacz załącznik 766333 to kieca nr 2. Tyle że nie czuję się w niej dobrze z brzuchem. Wolę tę jasną ;)

cb7wugpju04jz4q8.png
Pięknie wyglądasz :happy:

Antiopek myślę że są gdzieś wierszyki czy anegdotki ma takie kolorowe prośby ;)
Ja u siostry na weselu byłam w czerwonym [emoji14] a jedna z moich sióstr na moim była w białym [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png

Teraz to jeszcze czasy ze pampersy sa!
A jak mamy nasze lecialo na tetrowkach!!! To dopiero hardcore. Z praniem tych zeszczanych czy osranych pieluch z wygotowywaniem w wielkim gorze, suszeniem prasowaniem. Masakra!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry