reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

To wklejaj :)

cb7wugpju04jz4q8.png
Sie robi [emoji23][emoji41][emoji6]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
kiecka dobra, brzuch wszedl :D pytanie miec gole nogi czy kupic rajstopy dla ciezarnej?
Antiope, Elifit ciezko macie z ta walka o siusiu :( na pocieszenie dodam, dzieci rosna :) ale pytanie jak to przetrwac? mnie pewnie tez to czeka, wtedy bede Was blagac o rade :D

Zrobiła siku w majty nieeeee tego już za wiele założyłam pieluche :(

cb7wugpju04jz4q8.png
Ja nie zamierzam się tak łatwo poddać. Będzie chodził w majtach i w końcu się nauczy. No ale ja nie widzę wyjścia, bo mam nóż na gardle.

Antiopek myślę że są gdzieś wierszyki czy anegdotki ma takie kolorowe prośby ;)
Ja u siostry na weselu byłam w czerwonym [emoji14] a jedna z moich sióstr na moim była w białym [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png
Na razie na żaden ślub się nie zanosi, więc się jakoś tym nie interesowałam, ale jeśli sytuacja się zmieni, to pewnie się za czymś takim rozejrzę, choć ja mam wrażenie, że jak się za bardzo wierszem pisze, to ludzie tego nie czytają i się nie stosują. No ale na razie to nie mój problem.

Teraz to jeszcze czasy ze pampersy sa!
A jak mamy nasze lecialo na tetrowkach!!! To dopiero hardcore. Z praniem tych zeszczanych czy osranych pieluch z wygotowywaniem w wielkim gorze, suszeniem prasowaniem. Masakra!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko, że wtedy uczyło się dzieci wcześniej na nocniku siadać, i 1,5 roczne maluchy były odpieluchowane.

tak spytam z innej beczki ;) co robicie z pomidorów? pytanie do tych co mają swoje ogródki. ja mam w tym roku tyle pomidorów że całej rodzinie bym mogła rozdać i jeszcze by zostało.. przecier pomidorowy do słoiczków już narobiłam bardzo dużo.. co jeszcze można robić z nimi? chodzi mi żeby zapasteryzować w słoikach.. może jakoś w całości?? jak wy robicie??
Ja zjadam na bierzaco [emoji23] ale przeciery tez zrobilismy. Nie wiem co jeszcze by mozna bylo zrobic.. przecieru nigdy dosc [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

ja robie salatke, papryka, pomidory, ogorki i cebula, mozna dac natke pietruszki, sol, pieprz cukier i ocet i hop w sloki, pyszna jest!!!! ja bardzo duzo siedze w zaprawach, ogorki, buraczki i salatki wlasnie, po 200-300 sloikow kazdego lata robie, w tym roku ogorki dala mi mama, ale ja buraczki bede robic pewnie z 100 sloikow na caly rok beda do obiadow
Daj przepis, chetnie zrobie [emoji6]

Kiedyś robiłam słoiki ale potem przyszły dzieci i brakuje czasu.
Ale mam fajną teściową i męża też ok co zrobią.

Kupa w majty u dwulatki. Jak długo to będzie trwać? Kiedy zacznie wołać błagam pomocy nie mogę tego ogarnąć [emoji30] [emoji30] [emoji30] [emoji30]

cb7wugpju04jz4q8.png
Musisz obserwowac kochana. Jak widzisz ze zaczyna cisnac to hop na nocnik/kibelek i tlumaczyc [emoji6] przede wszystkim jak zrobi na nocnik to chwal i chwal i chwal. Dzieci najszybciej sie ucza poprzez pochwaly.

Daj przepis, chetnie zrobie [emoji6]

kroisz papryke, ogorki na tarce na tym bocznym nozu na cienkie plastry, pomidorki kroisz tak jak papryke, cebule w plastry i na 4 tak zeby piorka powstaly, mozesz dodac natke pietruszki :) wszystko do duzej miski i dodaj sol, pieprz, cukier i ocet i daj jej z dwie godziny w lodowce zeby warzywa puscily wode, bron Boze jej nie odlewaj, posluzy jako zalewa jak to dasz do sloikow, probuj smak jak trzeba to dolej wody i dopraw ponownie :) no i gotuj potem w garnku te sloki jak sie zawekuja, smacznego!!!!

Eh płakać mi sie chce. Pediatara ma do poniedzialku zamknięte ale zrobie jak mowisz. Dzis go bede obserwowac czy nie wymiotuje i normalnie sie zachwuje a jutro kal cos nie halo będzie to do kliniki dziecięcej pojedziemy. Najgorsze ze moj maz jest do 23 w pracy ciotka jeszcze tydzien na urlopie a ja bez samochodu w domu a do kliniki około 15 km mamy :( tak mysle ze to od uderzenia jest bo jest mała ranka i krew zakrzepnieta dookoła. Jak na razie nic niepokojacego nie widac. Zjadl caly obiad i spiewa swoje piosenki

Zobacz tez jak chodzi, czy sie chwieje. Nie zawsze sie wymiotuje

reklama
Ja myślę że z kolorami to trzeba przy długich uważać, krótkie to co innego ;) chyba że panna młoda jest w krótkiej to absolutnie noł łej. Teraz nie ma już takich norm jak kiedyś.

O tym czerwonym za Chiny nie słyszałam [emoji14]
Czarny no to tak bo pogrzebowy kolor.

cb7wugpju04jz4q8.png
U mnie na weselu byly wszystkie kolory i sie bie obrazalam [emoji6] to byl moj dzien, ja wygladalam slicznie i to bylo dla mnie wazne [emoji6] pamietam jak moj maz mnie zobaczyl w dniu ślubu az zaniemowil z wrazenia [emoji6] to jest najpiekniejsze

Do góry