reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Kiedyś robiłam słoiki ale potem przyszły dzieci i brakuje czasu.
Ale mam fajną teściową i męża też ok co zrobią.

Kupa w majty u dwulatki. Jak długo to będzie trwać? Kiedy zacznie wołać błagam pomocy nie mogę tego ogarnąć [emoji30] [emoji30] [emoji30] [emoji30]

cb7wugpju04jz4q8.png
ja zawsze na kilka dni se te zaprawy rozkladalam, Tomek mi pomagal i jakos szlo, ale nie ma to jak swoje zaprawy :)
a nie wola w ogole czy miala okres, ze wolala? u nas w rodzinie jest asior maly i mial skonczone 3 latka i nadal w pieluche i pewnego dnia wola, ze chce siku a Milena mowi oj synek a ja nie mam pieluch i co teraz? a pieluchy schowane tak by nie widzial :D i wiesz co zrobil? poszedl do wc, sam, na kibelek!!! i zrobil siku i wrocil, a jakie wojny byly przedtem, ekstra nocniki grajace i nic to nie dalo

reklama
Siku wola pięknie. Zakładamy pieluche tylko na placyk bo zapomina zbyt zajęta jest.
Ale kupy na nocnik ani kibelek nie woła.
A ja ledwo wytrzymuję ten smrodek cofa mnie od razu :/

cb7wugpju04jz4q8.png

Wiesz, to nie jest kwestia tego, że ktoś Cię wyrzuci z wesela, czy coś, bardziej tego co wypada. Nie ma przepisu, który zakazywał ubrać się w inne kolory, ale to tak samo jak na pogrzebie nie ubierzesz się w krzykliwe kolory.

Mój ma prawie 3 i też nie woła :sad:

Czerwony jest zarezerwowany dla panny młodej po północy, żeby się przebrać. No i poza tym czerwony jest krzykliwy i może odwracać uwagę.

Trochę mnie przerażają wypadki Twojego synka w przedszkolu. Mój idzie do przedszkola od września a jest taki niezdarny, że też się boję, żeby mu jakieś dziecko krzywdy nie zrobiło. :sad:
A pytałaś wychowawczynię co to jest i jak się stało, czy zauważyłaś dopiero po powrocie do domu?
Ja bym go na razie obserwowała i pojechała jutro, gdyby się okazało, że coś jest nie tak.
Właśnie dlatego załamana jestem. Pytalam dwoje wychowawców i żadne nie wie dokladnie. Bawil sie z kakims chlopcem w mniejszym pokoju zabaw i chwile zaplakal. Oczywiscie nikt nie poszedl sprawdzic a jak wyszedl stamtąd to mial już krew zaschnieta i tylko na glowie. Nikt nawet tego nie umyl ani nie zdezynfekowal. Gdyby nie nasza przerowadaka w styczniu to bym go stamtąd przeniosła. A tak nie chce dwa razy w ciagu pol roku zmieniac mu prZedszkola:(

Na szczescie nie widac zeby działo sie cos bo normalnie boega po domu i sie bawi

Aneta to juz ktorys raz i dziwne, ze one nie wiedza jak i kiedy, ok duzo dzieci, oczu dookola glowy nie maja, ale zeby nie zauwazyc, ze dziecko ma rane?
No widzisz brak mi słów na to przedszkole. Jeszcze pol roku i go zabiore stamtąd. Ja juz im dziś powiedzialam ze mam dosc caly czas ma dziecko jakis wypadek. Boje sie go tam zostawic bo co chwile cos go spotyka :(

reklama
Do góry