reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Wiedziałam, że u Ciebie wszystko dobrze. Ale lepiej, że pojechałaś i się uspokoiłaś niż byś miała się przez 3 tygodnie stresować.

Ja się bardzo restrykcyjnie trzymam zasady, że na ślub nie zakłada się białego, czarnego i czerwonego. Pewnie dlatego, że sama bym nie chciała, żeby na mój ślub ktoś przyszedł w tych kolorach.
moze przelamie ja jakims zakietem zeby tak narzucic na siebie, ale na wielu weselach bylam i duzo kobiet mialo biale sukienki czy garsonki i nikt nic nie gadal

reklama
tak spytam z innej beczki ;) co robicie z pomidorów? pytanie do tych co mają swoje ogródki. ja mam w tym roku tyle pomidorów że całej rodzinie bym mogła rozdać i jeszcze by zostało.. przecier pomidorowy do słoiczków już narobiłam bardzo dużo.. co jeszcze można robić z nimi? chodzi mi żeby zapasteryzować w słoikach.. może jakoś w całości?? jak wy robicie??

Matko! Uzależniłam się od borówek ;) smacznego mamy. Obiady gotowe? ;)

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    94,6 KB · Wyświetleń: 54
tak spytam z innej beczki ;) co robicie z pomidorów? pytanie do tych co mają swoje ogródki. ja mam w tym roku tyle pomidorów że całej rodzinie bym mogła rozdać i jeszcze by zostało.. przecier pomidorowy do słoiczków już narobiłam bardzo dużo.. co jeszcze można robić z nimi? chodzi mi żeby zapasteryzować w słoikach.. może jakoś w całości?? jak wy robicie??
ja robie salatke, papryka, pomidory, ogorki i cebula, mozna dac natke pietruszki, sol, pieprz cukier i ocet i hop w sloki, pyszna jest!!!! ja bardzo duzo siedze w zaprawach, ogorki, buraczki i salatki wlasnie, po 200-300 sloikow kazdego lata robie, w tym roku ogorki dala mi mama, ale ja buraczki bede robic pewnie z 100 sloikow na caly rok beda do obiadow

ja robie salatke, papryka, pomidory, ogorki i cebula, mozna dac natke pietruszki, sol, pieprz cukier i ocet i hop w sloki, pyszna jest!!!! ja bardzo duzo siedze w zaprawach, ogorki, buraczki i salatki wlasnie, po 200-300 sloikow kazdego lata robie, w tym roku ogorki dala mi mama, ale ja buraczki bede robic pewnie z 100 sloikow na caly rok beda do obiadow

jakieś proporcje zachowujesz czy poprostu na oko ? a to jest taka bardziej surówka do obiadu tak??

jakieś proporcje zachowujesz czy poprostu na oko ? a to jest taka bardziej surówka do obiadu tak??
na oko, ja zawsze tak zeby po rowno bylo wszystkiego, ale ja duzo cebuli daje bo lubie i salatk musi postac z dwie godziny zeby ocet wyciagnal wode z warzyw a jak trzeba do dolej wody, one musze byc zamoczone w zalewie w sloiku, najgorsze gotowanie w garach potem tych sloikow, yak to obiadowa, ale pyszna jest i duzo cukru, zawsze probuje czy dosc slodka jest potem nim dam ja do sloikow

Kiedyś robiłam słoiki ale potem przyszły dzieci i brakuje czasu.
Ale mam fajną teściową i męża też ok co zrobią.

Kupa w majty u dwulatki. Jak długo to będzie trwać? Kiedy zacznie wołać błagam pomocy nie mogę tego ogarnąć [emoji30] [emoji30] [emoji30] [emoji30]

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Wiedziałam, że u Ciebie wszystko dobrze. Ale lepiej, że pojechałaś i się uspokoiłaś niż byś miała się przez 3 tygodnie stresować.

Ja się bardzo restrykcyjnie trzymam zasady, że na ślub nie zakłada się białego, czarnego i czerwonego. Pewnie dlatego, że sama bym nie chciała, żeby na mój ślub ktoś przyszedł w tych kolorach.
A czemu nie czerwony? Bo tego nie znam

cb7wugpju04jz4q8.png

Do góry