reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ellifit znalazłam to:
Jakie skutki uboczne mają „trzęsi-łapki” jak żartobliwie nazywały fenoterol kobiety w ciąży, leżące na patologii?

Często: kołatania serca, drżenia mięśniowe, bóle i zawroty głowy, osłabienie siły mięśni, nudności, zwiększenie stężenia glukozy we krwi, wzmożona potliwość, uczucie niepokoju. Niezbyt często: zaburzenia EKG, bóle w klatce piersiowej, wymioty, spowolnienie perystaltyki jelit, spadek ciśnienia tętniczego krwi, reakcje alergiczne. Ponadto podczas stosowania dużych dawek fenoterolu opisywano przypadki tachykardii, hipowolemii i obrzęku płuc. Przedawkowanie, szczególnie po podaniu i.v. może być powodem zaburzeń rytmu serca i ciężkich zaburzeń hemodynamicznych, mogących prowadzić do zgonu.

Norma to 16 kropli na minutę mi dochodziło miedzy 40-80, a i tak miałam napiętą macicę
To dobrze że wycofano ale źle że nie ma zamiennika

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Pytanie do mam których ciaza przebiega bezproblemowo ( nie jest zagrożona ) wykonujecie jakies ćwiczenia??? Czy jeszcze za wcześnie?? Jak to jest??
W tej ciąży nie mam za bardzo jak, ale w pierwszej ciąży jakoś od 20 tc chodziłam na jogę dla ciężarnych. Spróbuję jakoś zorganizować opiekę do małego, to może mi się uda choć na parę zajęć pochodzić.

Takie ćwiczenia w domu, mięśnie kegla czy cos, pelno filmików jest w internecie
A mięśnie kegla to tak.

Skłony po zabawkę i spowrotem. ;)
A jakie ćwiczenia ci chodzą po głowie? Yoga dla ciężarnych ?

Najgorszy komentarz na imię to jak ktoś powie że oklepane. I co z tego? Najważniejsze że rodzicom się podoba.

Swoją drogą ja często gryzę się w język i staram się nie wygłaszać swojej opinii nieproszona i nie pocieszać dobrymi radami. Żeby właśnie kogoś nie wkurzać. Kilka razy się sparzyłam.jak mi ktoś nawet na forum ostro odpowiedział albo obśmiał.
cb7wugpju04jz4q8.png
Ja zostalam tak zaatakowana za.to ze pow ze kobieta która Odrazu na łatwiznę iDzie i karmi butla to.nie rozumiem. Bo kazda kobiete bola na początku sutki itd. Wtedy jak psy na mięso ....

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Sancia wszystko zależy od tego jak to się powie, czasem można ocenić nie wiedząc o tym, a matki ciężarne i karmiące wyczulone są na takie opinie. Jak ty byś się czuła gdybyś z jakiegoś powodu nie mogła kp a ktoś ci wypalił że idziesz na łatwiznę? Za każdym przypadkiem stoi inna historia.

Dzień dobry

Kobitki w Niemczech proszę się odezwać żeście bezpieczne, właśnie przeczytałam że jakiś wariat zabił maczetą ciężarną Polkę, tego już za wiele na moją głowę :(

reklama
Sancia wszystko zależy od tego jak to się powie, czasem można ocenić nie wiedząc o tym, a matki ciężarne i karmiące wyczulone są na takie opinie. Jak ty byś się czuła gdybyś z jakiegoś powodu nie mogła kp a ktoś ci wypalił że idziesz na łatwiznę? Za każdym przypadkiem stoi inna historia.

Dzień dobry

Kobitki w Niemczech proszę się odezwać żeście bezpieczne, właśnie przeczytałam że jakiś wariat zabił maczetą ciężarną Polkę, tego już za wiele na moją głowę :(
wczoraj na staraczkach 2015 na zamknietym pisala kolezanka o tym, ona siedzi w Monachium, szok :(

Do góry