reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Elifit ja mam przegrodę w macicy, więc to moje ostatnie dni wolności. Teraz łóżko nospa i byle wytrwać jak najdłużej. Niestety bez fenoterolu kiepsko to widzę. Mam dwoje dzieci a rodzić zaczynałam kilkakrotnie.
Dzieci mają za mało miejsca naciskają na szyjkę i prowokują skurcze. Macica wariuje bo część jest jakby nieaktywna.
Trzymam kciuki żeby jak najdłużej udało się wytrwać w dwupaku.
A dlaczego fenoterol wycofano?

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
U mnie też bez żadnej opuchlizny, i dzięki Bogu, bo to źle zwiastowalo u mnie z Filipem w ciąży. Nie chciałabym tego znowu przychodzić ale tak jak lekarz mój gada to dopiero 19 tydzień wszystko jeszcze przed nami z Filipem w ciąży wsxystko zaczęło się po 20 tyg, skoki ciśnienia, nagły przyrost wagi, odkładanie wody w organizmie co skutkuje puchnieciem. Ehhh
Oby to mnie ominelo tym razem.

Mnie wku...wiaja teksty. Łeeee znowu chłopak? łeee ale PECH!
Nóż kur.... Począć dziecko to pech? Litości.

Mam w dupie... Odpowiadam, jestem najszczesliwsza babka na ziemi, jak będzie chłopak będę miała 4 swoich prywatnych ochroniarzy [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] więc uważaj co ty do mnie mówisz [emoji16]
Mam to samo . Ja tam mam gdzies co kryje między nogami . Dziecko to dziecko. Moge miec i 5 synow

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

witam sie i ja
my dzis leniwie , moj wstal zrobil jak co niedziele obiad.Patryk w Pl , wiec organizujemy czas Filipowi.
Co roku przezywa rozstanie z bratem . tak to sie cholera jasna prawie pozabijaja ,ale jak niema ich kolo siebie to placz ze tesknia za soba.

Co do snow , ja to mam tak popieprzone sny ze az sie boje co z moja psycha sie dzieje ahahhaha.
kuzwa tak psychicznych snow to jeszcze nigdy nie mialam.
ostatnio mnie atakowal TRYNKIEWICZ chcial mi porwac Filipa i ukrasc dziecko z brzucha .
no madre!!!!
masakra jakas.
jak nie maz zyga na dywany w kosciele , to pani w szkole zneca sie mi nad malym a ja ratujac go spadam z bramy. to teraz trynkiewicz mnie atakuje.

i zadnych proroczych snow co do plci itp !!!

pffffyy !!!!!

nie sprawiedliwe !

ja od wczoraj bez mocy . cisnienie kurde 95 / 52

DOBRZE ze moj w domu bo bym sie na spacer bala wyjsc.
Niezłe sny. :happy:

Obmacania nie pozwalam w zyciu z reszta sama nigdy nie glaskalam zadnych brzuchow. A pytania czy czuje ruchy albo czy bola mnie plecy to nawet mi milo ze ktos sie moin samopoczuciem interesuje.
Te z imieniem mnie denerwuja jak staraja mnie zrazic do konkretnego imienia albo przeforsowac to co im sie podoba!!! To przegiecie ich dxiecko czy moje ale Sa tacy daj to imie Bo piekbe itp
Mnie denerwują dwie rzeczy. Właśnie jak mi się ktoś o pomysłach na imię wypowiada i krytykuje, bo ja nigdy nie powiem nikomu, że uważam, że imię które wybrał jest brzydkie, albo oklepane i pospolite.
Druga rzecz, to niemiłosiernie mnie wkurza jak mówią, że drugi chłopak to super i jeszcze co najgorsze podają argumenty dlaczego. Najlepiej zareagowała moja dobra koleżanka, która na wieść, że drugi chłopak stwierdziła "ale kicha". Jak widać każdy ma inaczej i denerwują go inne rzeczy. Bo wypytywania o wszystkie inne rzeczy nawet sprawiają mi przyjemność (oczywiście pytanie przez obcych o hemoroidy, to przesada, ale z czymś takim się na szczęście nie spotkałam).

Ja tez nie wyglądam najgorzej a mam raczej córeczkę. I sporo kolezanek,ktore maja corki tez ladnie wygladalo w ciazy... To chyba się nie sprawdza.. ale za to sprawdziło się u mnie z jedzeniem cytrusów i piciem soku pomarańczowego. Miałam na nie wieczna ochotę nawet jak nie wiedziałam jeszcze o ciąży. A później wyczytałam, że to na dziewczynkę :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Pierwsze słyszę, że cytrusy to na dziewczynkę. Ja w pierwszej ciąży pochłaniałam pomarańcze całymi kilogramami i piłam sok pomarańczowy litrami i tak przez całą ciążę i mam synka.

A i nie jestem opuchnięta na szczęście. Nogi jak przed ciążą. W pierwszej ciąży też mi nic nie puchło do samego końca.

mi też puchną nogi, zawsze, gdy jest powyżej 25 stopni za oknem:] jestem domową pogodynką teraz :D

Mam identycznie.

Jestem u mamy na wsi. U mnie jakoś ludzie mnie nie męczą pytaniami.

Dzidziuś dziś brykal. Moja mama dotknęła brzucha i poczuła ruchy. :) Kto jak kto ale mama i mąż mi nie przeszkadzają jak dotuksja. Reszta tak.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Pytanie do mam których ciaza przebiega bezproblemowo ( nie jest zagrożona ) wykonujecie jakies ćwiczenia??? Czy jeszcze za wcześnie?? Jak to jest??

Pytanie do mam których ciaza przebiega bezproblemowo ( nie jest zagrożona ) wykonujecie jakies ćwiczenia??? Czy jeszcze za wcześnie?? Jak to jest??
Skłony po zabawkę i spowrotem. ;)
A jakie ćwiczenia ci chodzą po głowie? Yoga dla ciężarnych ?

Najgorszy komentarz na imię to jak ktoś powie że oklepane. I co z tego? Najważniejsze że rodzicom się podoba.

Swoją drogą ja często gryzę się w język i staram się nie wygłaszać swojej opinii nieproszona i nie pocieszać dobrymi radami. Żeby właśnie kogoś nie wkurzać. Kilka razy się sparzyłam.jak mi ktoś nawet na forum ostro odpowiedział albo obśmiał.
cb7wugpju04jz4q8.png

Ostatnia edycja:
Ellifit znalazłam to:
Jakie skutki uboczne mają „trzęsi-łapki” jak żartobliwie nazywały fenoterol kobiety w ciąży, leżące na patologii?

Często: kołatania serca, drżenia mięśniowe, bóle i zawroty głowy, osłabienie siły mięśni, nudności, zwiększenie stężenia glukozy we krwi, wzmożona potliwość, uczucie niepokoju. Niezbyt często: zaburzenia EKG, bóle w klatce piersiowej, wymioty, spowolnienie perystaltyki jelit, spadek ciśnienia tętniczego krwi, reakcje alergiczne. Ponadto podczas stosowania dużych dawek fenoterolu opisywano przypadki tachykardii, hipowolemii i obrzęku płuc. Przedawkowanie, szczególnie po podaniu i.v. może być powodem zaburzeń rytmu serca i ciężkich zaburzeń hemodynamicznych, mogących prowadzić do zgonu.

Norma to 16 kropli na minutę mi dochodziło miedzy 40-80, a i tak miałam napiętą macicę

reklama
Do góry