reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Nadrobilam:D właśnie leżę ze stopami w gorze. Czy jeszcze któraś ma tak ze jej spuchly stopy? Niedużo tak jakby sie o pół rozmiaru powiekszyly. Musze we wtorek podpytac na wizycie. Dobrze ze mi badaja mocz i ciśnienie bo nie podoba mi sie jak tyje. Czuje sie jak wielorybek a tu dopiero 22 tydz. Z synem na tym etapie bylam na minusie 7 kg a tu przynajmniej tyle na plusie mam :D

Ja tam w ogole nie mam problemu z ludzmi. W ogole nie komentują ani wyboru imienia ani płci. Pytaj tylko co mam i tyle:D i nikt nie dotyka mojego brzucha. Nie wyobrażam sobie ze ktoś maca mnie po brzuchu. Nawet wlasna mama ;)

Jeszcze dwa dni i wizyta. Juz się denerwuje czy wszsytko dobrze z dzidzia w brzuszku. Ciekawe jak moja szyjka. Mamm jakies takie dziwne bóle w pochwie ostatnio. Mała tez mnie tak tak bardzo nisko kopie i to takie dziwne uczucie. Ale brzucho juz nie boli i nie napina sie wiec mysle ze powinno dobrze byc :)

ja mam baardzo spuchniete, zadnych butow procz japonek nie wloze

reklama
Hej kobietki. Dzisiaj dzionek spędziłam z mężem na spacerkach, po dwóch tygodniach w końcu razem :)

Ja tez nie wyglądam najgorzej a mam raczej córeczkę. I sporo kolezanek,ktore maja corki tez ladnie wygladalo w ciazy... To chyba się nie sprawdza.. ale za to sprawdziło się u mnie z jedzeniem cytrusów i piciem soku pomarańczowego. Miałam na nie wieczna ochotę nawet jak nie wiedziałam jeszcze o ciąży. A później wyczytałam, że to na dziewczynkę :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Serio cytrusy i sok pomarańczowy to na dziewczynkę? Ja też mam na nie bardzo często ochotę, zwłaszcza na pomarańczę, gdzie przed ciążą jadłam sporadycznie, a za sokiem pomarańczowym w ogóle nie przepadałam i na cytrusy, lemoniady jakieś itp też. Jak u Ciebie się sprawdziło to mam nadzieję, że u mnie też się sprawdzi i będzie dziewczynka :biggrin2:

Nadrobilam:D właśnie leżę ze stopami w gorze. Czy jeszcze któraś ma tak ze jej spuchly stopy? Niedużo tak jakby sie o pół rozmiaru powiekszyly. Musze we wtorek podpytac na wizycie. Dobrze ze mi badaja mocz i ciśnienie bo nie podoba mi sie jak tyje. Czuje sie jak wielorybek a tu dopiero 22 tydz. Z synem na tym etapie bylam na minusie 7 kg a tu przynajmniej tyle na plusie mam :D

Ja tam w ogole nie mam problemu z ludzmi. W ogole nie komentują ani wyboru imienia ani płci. Pytaj tylko co mam i tyle:D i nikt nie dotyka mojego brzucha. Nie wyobrażam sobie ze ktoś maca mnie po brzuchu. Nawet wlasna mama ;)

Jeszcze dwa dni i wizyta. Juz się denerwuje czy wszsytko dobrze z dzidzia w brzuszku. Ciekawe jak moja szyjka. Mamm jakies takie dziwne bóle w pochwie ostatnio. Mała tez mnie tak tak bardzo nisko kopie i to takie dziwne uczucie. Ale brzucho juz nie boli i nie napina sie wiec mysle ze powinno dobrze byc :)

Mi puchły stopy w pierwszej ciąży, ale to pod koniec dopiero jakoś, to ponoć normalne w drugiej połowie i pod koniec ciąży, dużo odpoczywaj, pij dużo wody i jak najmniej soli w diecie.

Co do wścbistwa ludzi to w przypadku ciąży niestety naturalna kolej rzeczy, ludzie się interesują, wypytują i to raczej się nie zmieni także nie ma co się przejmować ;)

Aneta puchniecie stop w lato jest normalne w ciąży. Kłucia w pochwie tak samo. Ja mam wieczne kłucie przyzwyczajam się powoli.

Właśnie leżę i małe szalejeeee i kopie mnie gdzieś po tylnej ścianie.

cb7wugpju04jz4q8.png

U mnie jeszcze bez puchnięcia, ale za to niestety pojawiają się zylaki (na nodze na której miałam już usuwane) plus okropne pajączki i tak naprawdę one najbardziej bolą...

Byliśmy dzisiaj u teściow na obiedzie i o ile moja mama podchodzi całkiem normalnie do ciazy to teściowa oczywiście głaskanie mojego brzucha, snucie przyszłości ze łzami w oczach jak to będzie cudownie być babcią itd ja jestem totalnym przeciwieństwem takiego podejscia jak ona, ale wiem też, że jest to dla niej ogromną radość, wiec staram się wytrzymać ten czas z nią ;)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

U mnie też bez żadnej opuchlizny, i dzięki Bogu, bo to źle zwiastowalo u mnie z Filipem w ciąży. Nie chciałabym tego znowu przychodzić ale tak jak lekarz mój gada to dopiero 19 tydzień wszystko jeszcze przed nami z Filipem w ciąży wsxystko zaczęło się po 20 tyg, skoki ciśnienia, nagły przyrost wagi, odkładanie wody w organizmie co skutkuje puchnieciem. Ehhh
Oby to mnie ominelo tym razem.

Mnie wku...wiaja teksty. Łeeee znowu chłopak? łeee ale PECH!
Nóż kur.... Począć dziecko to pech? Litości.

Mam w dupie... Odpowiadam, jestem najszczesliwsza babka na ziemi, jak będzie chłopak będę miała 4 swoich prywatnych ochroniarzy [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] więc uważaj co ty do mnie mówisz [emoji16]

reklama
Elifit ja mam przegrodę w macicy, więc to moje ostatnie dni wolności. Teraz łóżko nospa i byle wytrwać jak najdłużej. Niestety bez fenoterolu kiepsko to widzę. Mam dwoje dzieci a rodzić zaczynałam kilkakrotnie.
Dzieci mają za mało miejsca naciskają na szyjkę i prowokują skurcze. Macica wariuje bo część jest jakby nieaktywna.

Do góry