reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja mam do Monachium daleko ale tu u nas w Zagłębiu Rury tych syryjczykow jest najwiecej. Po tym wszsytkim boje sie z dzieckiem na miasto wyjsc :/ wiadomo bylo ze predzej czy pozniej to w Niemczech tez sie zacznie :(

Ide zrobic sniadanko bo dzieci głodne;)

reklama
Sancia wszystko zależy od tego jak to się powie, czasem można ocenić nie wiedząc o tym, a matki ciężarne i karmiące wyczulone są na takie opinie. Jak ty byś się czuła gdybyś z jakiegoś powodu nie mogła kp a ktoś ci wypalił że idziesz na łatwiznę? Za każdym przypadkiem stoi inna historia.

Dzień dobry

Kobitki w Niemczech proszę się odezwać żeście bezpieczne, właśnie przeczytałam że jakiś wariat zabił maczetą ciężarną Polkę, tego już za wiele na moją głowę :(
O matko boska! przerażające to co piszesz o tej Polce. :no:
Z tym co napisałaś do Sanci absolutnie się zgadzam. Są sytuacje, kiedy po prostu inaczej się nie da. Ale w sumie tak samo jak są dziewczyny, które chcą mieć cc na życzenie, są i takie, które nie chcą karmić piersią i guzik nam do tego, ich sprawa. Ważne, żeby podjęły taką decyzję świadomie, wiedząc z czym to się wiąże.

Ja mam do Monachium daleko ale tu u nas w Zagłębiu Rury tych syryjczykow jest najwiecej. Po tym wszsytkim boje sie z dzieckiem na miasto wyjsc :/ wiadomo bylo ze predzej czy pozniej to w Niemczech tez sie zacznie :(

Ide zrobic sniadanko bo dzieci głodne;)

ja bym sie bala wyjsc z domu pod Bogiem, dzis jak jechalam do pracy to stal na stopa facet, wygladem przypominal ni to Rumuna ni Roma a nawet Syryjczyka, czarne to bylo i jakas torbe mial, ja gaz do dechy i przed siebie hehe

czesc dziewczyny,
no straszne rzeczy dzieją się na tym świecie. Aż nie do wiary. Ostatnio rozmawiałam z moją babcią i ona tak smutno stwierdziła, że ciężko teraz, ludzie zamiast sobie pomagać to patrzą jak drugiemu zaszkodzić, zabijają się w imię jakiejś chorej religii, po wojnie każdy się cieszył wolnością, tyle było zła, że ona myślała, że już nigdy nie będzie musiała tego wszystkiego oglądać. A nie trzeba wojny, aby codziennie słyszeć o śmierci niewinnych ludzi.

A na koniec dodała- oby wasz syn był dobrym i szczęśliwym człowiekiem.

Lubię sobie tak pogadać z babcią:) Mądra kobieta. Czasem powie proste słowa, które jednak dają do myślenia.

u nas dziś gorąco, niebo bezchmurne, spadam na spacer.
Mały mnie wczoraj skopał , tatuś już wyczuwa ruchy, cieszymy się jak dzieci:)

czesc dziewczyny,
no straszne rzeczy dzieją się na tym świecie. Aż nie do wiary. Ostatnio rozmawiałam z moją babcią i ona tak smutno stwierdziła, że ciężko teraz, ludzie zamiast sobie pomagać to patrzą jak drugiemu zaszkodzić, zabijają się w imię jakiejś chorej religii, po wojnie każdy się cieszył wolnością, tyle było zła, że ona myślała, że już nigdy nie będzie musiała tego wszystkiego oglądać. A nie trzeba wojny, aby codziennie słyszeć o śmierci niewinnych ludzi.

A na koniec dodała- oby wasz syn był dobrym i szczęśliwym człowiekiem.

Lubię sobie tak pogadać z babcią:) Mądra kobieta. Czasem powie proste słowa, które jednak dają do myślenia.

u nas dziś gorąco, niebo bezchmurne, spadam na spacer.
Mały mnie wczoraj skopał , tatuś już wyczuwa ruchy, cieszymy się jak dzieci:)
i babcia ma racje, niestety zyjemy w chorym swiece, pelnym zawisci :(
moj wczoraj ani jednego kopniaka nie zasadzil, moze mial leniwa niedziele, za to w sobote szalal :D dzis tez cisza poki co, pewnie jak cos slodkiego to sie odezwie

Witam się z pracy! U mnie ciepło, ale deszczowo. Ja też mam tak dziwne sny w tej ciąży, że głowa mała :p
ostatnio śnił mi się cały odcinek Kiepskich o cyckach Halinki :D :D
Jeśli chodzi o to co dzieje się na świecie, to ja nie oglądam już telewizji, codziennie jest jakiś zamach, albo coś innego złego się dzieje... Szkoda, że przyszło nam żyć w takich nie pewnych czasach.. Oby nam i naszym bliskim nic się nie stało, a dzieci wyrosły na dobrych i mądrych ludzi.:)

Znowu się przeziębiłam, a przez weekend po 30 stopni było... Nie wiem jak to możliwe.
Ostatnio uświadomiłam sobie, że mój próg bólu jest tak śmiesznie niski, że nie wiem jak przeżyje ten poród. W nocy złapał mnie pierwszy raz w życiu skurcz łydki, nie wiedziałam co się dzieje, zaczęłam płakać, P. się obudził i mi tą noge masował, mówił jak mam ułożyć, żeby nie bolało, a ja po prostu wyłam... Nie wiem czy mnie kiedyś coś tak bolało. Dramatycznie to o mnie świadczy, serio zaczęłam się tak srasznie bać porodu, że ogień...

Witam się z pracy! U mnie ciepło, ale deszczowo. Ja też mam tak dziwne sny w tej ciąży, że głowa mała :p
Jeśli chodzi o to co dzieje się na świecie, to ja nie oglądam już telewizji, codziennie jest jakiś zamach, albo coś innego złego się dzieje... Szkoda, że przyszło nam żyć w takich nie pewnych czasach.. Oby nam i naszym bliskim nic się nie stało, a dzieci wyrosły na dobrych i mądrych ludzi.:)

Znowu się przeziębiłam, a przez weekend po 30 stopni było... Nie wiem jak to możliwe.
Ostatnio uświadomiłam sobie, że mój próg bólu jest tak śmiesznie niski, że nie wiem jak przeżyje ten poród. W nocy złapał mnie pierwszy raz w życiu skurcz łydki, nie wiedziałam co się dzieje, zaczęłam płakać, P. się obudził i mi tą noge masował, mówił jak mam ułożyć, żeby nie bolało, a ja po prostu wyłam... Nie wiem czy mnie kiedyś coś tak bolało. Dramatycznie to o mnie świadczy, serio zaczęłam się tak srasznie bać porodu, że ogień...
ja mam caly czas skurcze w nogach, ale jak mnie zlapia to masakra, az ruszyc sie nie mozna :(

Kleo trzeba się nastawić do bólu porodowego w ten sposób że na końcu tego bólu będzie twój upragniony dzidziuś. A ból, zapominasz o nim dość szybko, pamięta się tylko skutki poporodowe typu szwy.

Ja tv w ogóle nie oglądam, u mnie w domu bajki i muzyka rządzi, ewentualnie jakiś kanał filmowy. Ale niestety w pracy chodzi radio i ludziekomentują na bieżąco.

Kleo trzeba się nastawić do bólu porodowego w ten sposób że na końcu tego bólu będzie twój upragniony dzidziuś. A ból, zapominasz o nim dość szybko, pamięta się tylko skutki poporodowe typu szwy.

Ja tv w ogóle nie oglądam, u mnie w domu bajki i muzyka rządzi, ewentualnie jakiś kanał filmowy. Ale niestety w pracy chodzi radio i ludziekomentują na bieżąco.
moj wlacza tv ciagle na wiadomosci i pogode a ja bym mogla miec muze caly dzien

reklama
ja bym sie bala wyjsc z domu pod Bogiem, dzis jak jechalam do pracy to stal na stopa facet, wygladem przypominal ni to Rumuna ni Roma a nawet Syryjczyka, czarne to bylo i jakas torbe mial, ja gaz do dechy i przed siebie hehe
No u mnie na osiedlu jakaś strefa noclegowa na SDM jest i pełno obcych się kręci. Trochę się boję, bo wiadomo, że w większości to pielgrzymi, ale wśród nich łatwo może się teraz ktoś ukryć. Mam nadzieję, że ten tydzień szybko minie.

Ja zażywam magnez i na szczęście skurcze mi prawie przeszły. Tylko ostatnio mnie taki w całej stopie i łydce złapał, że nie wiedziałam co mam robić. No ale trochę jakoś tą nogę rozruszałam i przeszło.
Co do bólu porodowego, to raz, że jest tak jak pisze Eli, że potem jest ogromna nagroda, więc wiadomo, że ten ból jest po coś. Poza tym hormony, które wytwarzają się przy porodzie sprawiają, że jest się w czymś w rodzaju transu, czy nie wiem jak to nazwać. W każdym razie ból jest olbrzymi, ale przeżywa się go znacznie łatwiej niż inne. Ja Ci osobiście powiem, że zawsze miałam bardzo bolesne okresy i dla mnie ból w pierwszym dniu okresu był dużo trudniejszy do wytrzymania niż ból porodowy. Przy porodzie nie miałam znieczulenia, a przy okresie nie dawałam rady bez tego.

Do góry