reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

No to ja się cieszę, że nikomu nie mówię o ciąży, tyle spokoju.

No dwa razy śnił mi się chłopiec, waga 2,5. Zobaczymy. I ciągle mi się śni, że rodzę przed czasem, no ale to akurat się sprawdzi.

reklama
Tak szczerze
a Wy jak w ciąży nie byliście to nigdy nie pytalyscie co tam kuzynka urodzi czy koleżanka itp nie interesowało to Was?
I zeby nie bylo tez Te komentarze czasem irytuja ale biore na to poprawke w koncu nowy czlowiek nowe zycie to jest intetesujace

o płeć i imię oczywiście że pytałam, ale nic więcej. O ile przyszli rodzice sami nie podjęli ciągnięcia tematu.
Ale ja np bardzo długo czekałam na to dziecko i jest mi obojętne czy będzie syn czy córka, a jak słyszę "łeeee, chłopak? dziewczynki są fajniejsze"
łeee -Dominik chcesz dać? a nie lepiej takie i takie
albo -dobrze,że chłopak, przynajmniej ładniej wyglądasz (czyli przed ciążą chyba jak kaszalot?)
albo- to rób zaraz następne,żebyś dziewczynkę miała
albo już z innej beczki- dużo przytyłaś? masz już rozstępy? i ostatni hit- masz hemoroidy?

i nie mówię tu o pytaniach mamy/siostry/teściowej ,tylko obcych ludzi- ludzi z osiedla/ w sklepie

Poprawkę na pytania kierowane w moją stronę biorę zawsze, a jeśli chodzi o "cudze ciąże" to nawet jak ktoś mnie informował, że da swojemu dziecku imię, które dla mnie wydaje się najbrzydsze na świecie, to w życiu nie skomentowałam "o masakra, weź się zastanów".

Obmacania nie pozwalam w zyciu z reszta sama nigdy nie glaskalam zadnych brzuchow. A pytania czy czuje ruchy albo czy bola mnie plecy to nawet mi milo ze ktos sie moin samopoczuciem interesuje.
Te z imieniem mnie denerwuja jak staraja mnie zrazic do konkretnego imienia albo przeforsowac to co im sie podoba!!! To przegiecie ich dxiecko czy moje ale Sa tacy daj to imie Bo piekbe itp
mnie denerwuja te pytania a niektore baby z wioski Tomka jak nie sa pewne czy jestem w ciazy to potrafia gdzies zaczepic moja tesciowa :angry: ja jak juz mam naprawde widoczny brzuch to ukrywac go nie bede zreszta tyle plotek sie pojawilo, ze sie wkurzylam i oglosilam na fb ciaze i jaki spokoj, wiedza i niech nie komentuja

o płeć i imię oczywiście że pytałam, ale nic więcej. O ile przyszli rodzice sami nie podjęli ciągnięcia tematu.
Ale ja np bardzo długo czekałam na to dziecko i jest mi obojętne czy będzie syn czy córka, a jak słyszę "łeeee, chłopak? dziewczynki są fajniejsze"
albo -dobrze,że chłopak, przynajmniej ładniej wyglądasz (czyli przed ciążą chyba jak kaszalot?)
albo już z innej beczki- dużo przytyłaś? masz już rozstępy? i ostatni hit- masz hemoroidy?

i nie mówię tu o pytaniach mamy/siostry/teściowej ,tylko obcych ludzi- ludzi z osiedla/ w sklepie

Poprawkę na pytania kierowane w moją stronę biorę zawsze, a jeśli chodzi o "cudze ciąże" to nawet jak ktoś mnie informował, że da swojemu dziecku imię, które dla mnie wydaje się najbrzydsze na świecie, to w życiu nie skomentowałam "o masakra, weź się zastanów".
u mnie kilka osob tez powiedzialo, ze szkoda, ze nie corka bo synka tak ladnie nie ubiore :wściekła/y: pamietam jak sie wkurzylam, bo kuzwa a co to loteria? mi tam plec obojetna, wazne, ze zaszlam i doczekac sie malego nie moge, zreszta moja rodzina jest wniebowzieta, ze chlopak bedzie :)

Myślicie, że coś jest w tym gadaniu, że jak kobieta w ciąży brzydnie to urodzi się dziewuszka, a jak pięknie wygląda to chłopak? :) podobno w mojej rodzinie to się potwierdza. Zoooobaczymy...
mi wszyscy mowia ze pieknie wygladam... mimo ze corke nosze ale fakt ze moja mama bardzo zbrzydla po urodzeniu mnie ale to wlasnie dopiero po porodzie. w ciazy podobno ladnie wygladala a przed ciaza...no jak miska jakas. ja nie mialam nigdy takiej figury jak ona przed ciaza (a zaszla jak miala 30 lat).
ogolnie mam zamiar zadbac o siebie i zrobic ewenualne remonty po urodzeniu Zosi wiec sie nie martwie. teraz da sie wszystko wycwiczyc albo poprawic inaczej:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Ja tez nie wyglądam najgorzej a mam raczej córeczkę. I sporo kolezanek,ktore maja corki tez ladnie wygladalo w ciazy... To chyba się nie sprawdza.. ale za to sprawdziło się u mnie z jedzeniem cytrusów i piciem soku pomarańczowego. Miałam na nie wieczna ochotę nawet jak nie wiedziałam jeszcze o ciąży. A później wyczytałam, że to na dziewczynkę :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

a mnie wk*rwiają już te wszystkie zabobony, bo niestety ale u mnie się wszystko rzekomo sprawdza.

Wyglądam naprawdę ładniej, mam zajebiste włosy i paznokcie, podobno cera świetna i nawet ci co nie wiedzieli o ciąży mówili mi, że pięknieje- no będzie chłop jak nic!
potem- a na co masz ochotę? a ze jem głównie ryby, ogóry kiszone, śledzie i naprawdę bardzo mało słodyczy- no będzie chłop jak nic!
jakieś stare baby też z kształtu brzucha mi wywróżyły chłopca
no i nawet, gdy na początku wymiotowałam popołudniami i wieczorem-a rano czułam się super- ludzie mówili mi, że to właśnie "na chłopca"

no, a że faktycznie ma być chłopiec to teraz ciągle słyszę A NIE MÓWIŁAM?!
brrrrr....
jak ludzie lubią komentować i się wtryniac ze swoimi bzdurami tam gdzie nie powinni
Ty się ciesz że dobrze wyglądasz a nie ; :D

cb7wugpju04jz4q8.png

Są specjalne koszulki ciążowe na takich czepialskich ludzi. A swoją drogą trochę asertywności, powiedz przepraszam ale to nie Pani sprawa i zaraz się wszyscy zamkną ;)

Ja się z takich ludzi śmieje :D a na głupie pytania reaguje odpowiedzią nie wiem lub milcze. Szkoda moich nerwów na obcych ludzi . Polecam popatrzeć w lustro i powiedzieć do siebie A CO MNIE JAKAŚ KRYCHA ZE WSI OBCHODZI :D serio dziewczyny nie warto się tak przejmować ludzką głupotą :)

Wróciliśmy z basenu i jestem padnięta. Bolą mnie pachwiny z wysiłku uff
cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Nadrobilam:D właśnie leżę ze stopami w gorze. Czy jeszcze któraś ma tak ze jej spuchly stopy? Niedużo tak jakby sie o pół rozmiaru powiekszyly. Musze we wtorek podpytac na wizycie. Dobrze ze mi badaja mocz i ciśnienie bo nie podoba mi sie jak tyje. Czuje sie jak wielorybek a tu dopiero 22 tydz. Z synem na tym etapie bylam na minusie 7 kg a tu przynajmniej tyle na plusie mam :D

Ja tam w ogole nie mam problemu z ludzmi. W ogole nie komentują ani wyboru imienia ani płci. Pytaj tylko co mam i tyle:D i nikt nie dotyka mojego brzucha. Nie wyobrażam sobie ze ktoś maca mnie po brzuchu. Nawet wlasna mama ;)

Jeszcze dwa dni i wizyta. Juz się denerwuje czy wszsytko dobrze z dzidzia w brzuszku. Ciekawe jak moja szyjka. Mamm jakies takie dziwne bóle w pochwie ostatnio. Mała tez mnie tak tak bardzo nisko kopie i to takie dziwne uczucie. Ale brzucho juz nie boli i nie napina sie wiec mysle ze powinno dobrze byc :)

Do góry