reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ja gdybym dała imię po teściu to bym dobiła teściową. Teść też pił i znaleziono go pod sklepem z pękniętą czaszką, a niedawno poznalismy skrywaną tajemnicę. Dziadek na starośc niepoznawał ludzi i opowiedział nam wszystko. Teściowa lubiała i lubi facetów to mój teściu się z nią rozwiódł. To przez nią mój mąż miał ochydne dzieciństwo, a nie przez ojca.
Pomyślę nad tym Tadeuszem.

Gdzie mam byc? [emoji16][emoji16][emoji6][emoji7]

Daj przepis!
Haha kawa i deser w jednym mniam

A przepis ? To co na zdjęciu : 3 małe op śmietanki 30%, 500g mascarpone, cukier puder (ok 4 łyżek, ale dla mnie mało slodkie;)), kawa i biszkopty [emoji4]
Ubić śmietanę (długo to trwalo) i na koniec stopniowo dodać mascarpone i cukier :)

Lenam cukru to sama dozujesz, gorzej z kalorycznością :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Haha kawa i deser w jednym mniam

A przepis ? To co na zdjęciu : 3 małe op śmietanki 30%, 500g mascarpone, cukier puder (ok 4 łyżek, ale dla mnie mało slodkie;)), kawa i biszkopty [emoji4]
Ubić śmietanę (długo to trwalo) i na koniec stopniowo dodać mascarpone i cukier :)

Lenam cukru to sama dozujesz, gorzej z kalorycznością :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
az slina mi pociekla :D

U mnie tez dziś na słodko; )

Załączniki

• 2016-06-24_13.36.13.jpg
    2016-06-24_13.36.13.jpg
    392,7 KB · Wyświetleń: 71
troche o tym poczytalam i nie bardzo chce siebie albo innych zobowiazywac do wplacania stalej kwoty albo mrozic gotowke na wiele wiele lat bez mozliwosci ruchow. uznalam ze moze zaloze zwykle konto na siebie albo subkonto do swojego konta zrobie. Jak ktos z rodziny albo znajomych bedzie chcial to podam numer konta a lokaty bede sama robila powiedzmy roczne lub dwuletnie. jak dziecko podrosnie to tez go naucze odkladac (z komunii albo urodzin) i sie moze uzbiera do pelnoletnosci jakas sumka. To proste rozwiazanie, moze zysku nie bedzie ale tez nie ma zobowiazan i ryzyka wcale.

kleszcza nie przywiozlam (a bynajmniej poki co nie wiem o tym) ale grzybow tez tyle co kot naplakal. wymienilam sie z tesciowa i siostra mojego meza (jednak babcia nie pojechala) i mi wyszedl akurat maly sos z kurek na 2 osoby. juz tylko wspomnienie zostalo:)

fuck:( no juz tak straaaasznie bym chciala moja Zosie poczuc! a tu nic:( jutro polowkowe to pogadam z lekarzem. moze to przez to ze gruba jestem?:((( oby byla mala zdrowa ale jakby miala byc spokojnym dzieckiem to ja jeszcze moge poczekac:) marze o bardzo grzecznej i przytulalskiej coreczce. synowie mojego meza sa malo przytulalscy i nadpobudliwy jest mlodszy i niejadek... no moze moja bedzie aniolkiem? ja podobno bylam grzeczna i bardzo milusinska i jadlam co mi dali i mozna mnie bylo z kazdym zostawic. no i taka coreczke chce po mamusi!:)

Wazne pytanie mam: czy ktos myslal o pobraniu krwi pepowinowej i banku itp? to nasze ostatnie dziecko i tak kombinuje ze taka inwestycja moze sie przydac (oby nie!) nie tylko Zosi ale tez jej braciom albo mezowi mojemu... czy ktos zna temat? koszt znam ok. 6000 zl do 18 roku zycia (o kasie nie chce gadac).

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Ja bankowalam krew córci i teraz też będę. Wiem że jest tu wielu przeciwników bo rozmowy już na ten temat były i nie zostałam dobrze odebrana że to zrobiłam ale uważam to za jedną z lepszych inwestycji w życie mojego dziecka. Oby się nie przydała ale niestety jestem z rodziny obciążonej hematologicznie więc długo się nie zastanawiałam. Sama znam przypadek użycia krwi pepowinowej i dziecko dzięki temu jest zdrowe... koszt w zeszłym roku to 6200 za 18 lat wraz z pobraniem.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry