reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
nom w domu właśnie bardziej boli :( muszę leżeć ;/

Dziewczyny które nie czują ruchów jeszcze, na której ścianie macie łożysko? Na przedniej będzie słabiej czuć.
ja 20t1d i lozysko na tylnej scianie i Zofia ani raczy sie poruszyc! co za len! Mialam dzis polowkowe (zaraz wstawie na wizytowy watek) i lekarz powiedzial ze moze przez nadwage nie czuje i ze do 22t nie ma sie co martwic bo dziecko ma prawidlowa ruchliwosc

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Spokojnie, ja w 19+3 byłam u lekarza i rozmawiałam o ruchach maluszka. Powiedział, że bardzo często pierwsze motylki, kopniaczki i smeranka pojawiają się w okolicach 21-22 tc. Więc masz jeszcze sporo czasu!
ciekawe od czego to zalezy, bo ja poczulam pierwsz raz tydzien temu a to bylo 16 tydzien i 2 dzien i tak mocno czulam go do soboty a teraz czuje go slabiej a czasami w ogole

Chyba nie ma zasady na ruchy w ciazy. Ja w pierwszej mialam 10 kg nadwagi i poczulam w 13 tyg skonczonym. Teraz w 3 ciąży w 12 tyg. Mam lozysko na przedniej ścianie. Ale uwazam tak jak dziewczyny. Jesli na usg wszystko dobrze to nie ma sie czym martwić. Jeszcze macie czas . zresztą moze odczuwacie juz delikatnie i nie wiecie ze to to. Na prawde czasami mozna pomylic z jelitami ;) ja leze plackiem. Na dworze 34 stopnie.

Odpowiedz na pytanie który to miesiąc ciąży:) 6ty rozpoczyna się w 22+5! Jeszcze tylko chwila... Link do: Ciąża: Który to miesiąc ciąży? - W oczekiwaniu na dziecko- Rodzice.pl
Trzecia ciąża a ja wciąż nie nauczę się tego liczenia. Dla mnie miesiąc to 4 tygodnie najwyżej będę 10 msc chodzić albo przydługi 9 miesiąc mieć hahaha [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png

Trzecia ciąża a ja wciąż nie nauczę się tego liczenia. Dla mnie miesiąc to 4 tygodnie najwyżej będę 10 msc chodzić albo przydługi 9 miesiąc mieć hahaha [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png
Mi też to ciężko zakumac [emoji23][emoji23][emoji23]
Dobrze że to niby tylko 10 miesięcy nam wychodzi [emoji23][emoji23] a nie 2 lata jak u słonic [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Hej dziewczyny. My już w domku, po parodniowym pobycie u rodziców, jak to mówią- wszystko co dobre, szybko się kończy. Teraz odliczam dni do powrotu męża;)

mocno, nie mogę normalnie chodzić. W poprzedniej ciązy też tak miałam tylko teraz jest już wcześniej.

Elifit współczuję., oszczędzaj się. A gdzie konkretnie Cię boli, w którym miejscu? plecy, brzuch?

Mi też to ciężko zakumac [emoji23][emoji23][emoji23]
Dobrze że to niby tylko 10 miesięcy nam wychodzi [emoji23][emoji23] a nie 2 lata jak u słonic [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Pocieszam się tym [emoji23] [emoji23]
Gdzieś czytałam że zanim wynaleziono kalendarze to ciąża trwała 10 miesięcy księżycowych a taki miesiąc ma 28 dni z hakiem. Biorąc pod uwagę że dzieci różnie przychodzą na świat raz wcześniej raz później to ma to sens.
A i tak najlepiej liczyć tygodniami ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry