reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
nom w domu właśnie bardziej boli :( muszę leżeć ;/

Dziewczyny które nie czują ruchów jeszcze, na której ścianie macie łożysko? Na przedniej będzie słabiej czuć.
ja 20t1d i lozysko na tylnej scianie i Zofia ani raczy sie poruszyc! co za len! Mialam dzis polowkowe (zaraz wstawie na wizytowy watek) i lekarz powiedzial ze moze przez nadwage nie czuje i ze do 22t nie ma sie co martwic bo dziecko ma prawidlowa ruchliwosc

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Spokojnie, ja w 19+3 byłam u lekarza i rozmawiałam o ruchach maluszka. Powiedział, że bardzo często pierwsze motylki, kopniaczki i smeranka pojawiają się w okolicach 21-22 tc. Więc masz jeszcze sporo czasu!
ciekawe od czego to zalezy, bo ja poczulam pierwsz raz tydzien temu a to bylo 16 tydzien i 2 dzien i tak mocno czulam go do soboty a teraz czuje go slabiej a czasami w ogole

Chyba nie ma zasady na ruchy w ciazy. Ja w pierwszej mialam 10 kg nadwagi i poczulam w 13 tyg skonczonym. Teraz w 3 ciąży w 12 tyg. Mam lozysko na przedniej ścianie. Ale uwazam tak jak dziewczyny. Jesli na usg wszystko dobrze to nie ma sie czym martwić. Jeszcze macie czas . zresztą moze odczuwacie juz delikatnie i nie wiecie ze to to. Na prawde czasami mozna pomylic z jelitami ;) ja leze plackiem. Na dworze 34 stopnie.

Odpowiedz na pytanie który to miesiąc ciąży:) 6ty rozpoczyna się w 22+5! Jeszcze tylko chwila... Link do: Ciąża: Który to miesiąc ciąży? - W oczekiwaniu na dziecko- Rodzice.pl
Trzecia ciąża a ja wciąż nie nauczę się tego liczenia. Dla mnie miesiąc to 4 tygodnie najwyżej będę 10 msc chodzić albo przydługi 9 miesiąc mieć hahaha [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png

Trzecia ciąża a ja wciąż nie nauczę się tego liczenia. Dla mnie miesiąc to 4 tygodnie najwyżej będę 10 msc chodzić albo przydługi 9 miesiąc mieć hahaha [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png
Mi też to ciężko zakumac [emoji23][emoji23][emoji23]
Dobrze że to niby tylko 10 miesięcy nam wychodzi [emoji23][emoji23] a nie 2 lata jak u słonic [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Hej dziewczyny. My już w domku, po parodniowym pobycie u rodziców, jak to mówią- wszystko co dobre, szybko się kończy. Teraz odliczam dni do powrotu męża;)

mocno, nie mogę normalnie chodzić. W poprzedniej ciązy też tak miałam tylko teraz jest już wcześniej.

Elifit współczuję., oszczędzaj się. A gdzie konkretnie Cię boli, w którym miejscu? plecy, brzuch?

Mi też to ciężko zakumac [emoji23][emoji23][emoji23]
Dobrze że to niby tylko 10 miesięcy nam wychodzi [emoji23][emoji23] a nie 2 lata jak u słonic [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Pocieszam się tym [emoji23] [emoji23]
Gdzieś czytałam że zanim wynaleziono kalendarze to ciąża trwała 10 miesięcy księżycowych a taki miesiąc ma 28 dni z hakiem. Biorąc pod uwagę że dzieci różnie przychodzą na świat raz wcześniej raz później to ma to sens.
A i tak najlepiej liczyć tygodniami ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry