reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

nom w domu właśnie bardziej boli :( muszę leżeć ;/

Dziewczyny które nie czują ruchów jeszcze, na której ścianie macie łożysko? Na przedniej będzie słabiej czuć.
a mi wlaśnie żaden lekarz nie powiedział nic o łożysku, a byłam w 15 tyg, i teraz 2 razy w 19...

reklama
troche o tym poczytalam i nie bardzo chce siebie albo innych zobowiazywac do wplacania stalej kwoty albo mrozic gotowke na wiele wiele lat bez mozliwosci ruchow. uznalam ze moze zaloze zwykle konto na siebie albo subkonto do swojego konta zrobie. Jak ktos z rodziny albo znajomych bedzie chcial to podam numer konta a lokaty bede sama robila powiedzmy roczne lub dwuletnie. jak dziecko podrosnie to tez go naucze odkladac (z komunii albo urodzin) i sie moze uzbiera do pelnoletnosci jakas sumka. To proste rozwiazanie, moze zysku nie bedzie ale tez nie ma zobowiazan i ryzyka wcale.

kleszcza nie przywiozlam (a bynajmniej poki co nie wiem o tym) ale grzybow tez tyle co kot naplakal. wymienilam sie z tesciowa i siostra mojego meza (jednak babcia nie pojechala) i mi wyszedl akurat maly sos z kurek na 2 osoby. juz tylko wspomnienie zostalo:)

fuck:( no juz tak straaaasznie bym chciala moja Zosie poczuc! a tu nic:( jutro polowkowe to pogadam z lekarzem. moze to przez to ze gruba jestem?:((( oby byla mala zdrowa ale jakby miala byc spokojnym dzieckiem to ja jeszcze moge poczekac:) marze o bardzo grzecznej i przytulalskiej coreczce. synowie mojego meza sa malo przytulalscy i nadpobudliwy jest mlodszy i niejadek... no moze moja bedzie aniolkiem? ja podobno bylam grzeczna i bardzo milusinska i jadlam co mi dali i mozna mnie bylo z kazdym zostawic. no i taka coreczke chce po mamusi!:)

Wazne pytanie mam: czy ktos myslal o pobraniu krwi pepowinowej i banku itp? to nasze ostatnie dziecko i tak kombinuje ze taka inwestycja moze sie przydac (oby nie!) nie tylko Zosi ale tez jej braciom albo mezowi mojemu... czy ktos zna temat? koszt znam ok. 6000 zl do 18 roku zycia (o kasie nie chce gadac).

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Ja przy starszym nie pobierałam i teraz też nie będę. Pomijając kwestię kosztów, to z tego co się orientuję, to krew pępowinowa nie przyda się dla przyrodniego rodzeństwa, nie wiem dokładnie dlaczego, ale chyba gdzieś słyszałam, że też nie w każdym przypadku może być przydatna dla rodzeństwa z 2 tych samych rodziców.
Poza tym mnie zależy na tym, żeby pępowinę przeciąć jak przestanie tętnić, a z tego co chyba kiedyś Bonusowa tu pisała, to krew pępowinową pobiera się jeszcze jak tętni.

Dzień dobry,

Witam się w szówstym miesiącu z okropnym bólem spojenia łonowego/ Dobrze że siedzę w pracy bo bym nie dała rady. Ledwo mogę chodzić.

Orientowałam się w temacie krwi pępowinowej i zdecydowałam się nie pobierać.

Miłego dnia
Oj współczuję bólu. Mnie na szczęście w poprzedniej ciąży ominął i mam nadzieję, że teraz też tak będzie.
Ja też się gubię w tych miesiącach, więc patrzę na swój suwaczek kiedy mi przeskoczy do okienka kolejnego miesiąca. Jak na razie wciąż mam 5 miesiąc.

a mi wlaśnie żaden lekarz nie powiedział nic o łożysku, a byłam w 15 tyg, i teraz 2 razy w 19...
A miałaś już połówkowe? Na połówkowym jak dostajesz tą kartę po badaniu, to powinna tam być informacja o usytuowaniu łożyska.

Ja przy starszym nie pobierałam i teraz też nie będę. Pomijając kwestię kosztów, to z tego co się orientuję, to krew pępowinowa nie przyda się dla przyrodniego rodzeństwa, nie wiem dokładnie dlaczego, ale chyba gdzieś słyszałam, że też nie w każdym przypadku może być przydatna dla rodzeństwa z 2 tych samych rodziców.
Poza tym mnie zależy na tym, żeby pępowinę przeciąć jak przestanie tętnić, a z tego co chyba kiedyś Bonusowa tu pisała, to krew pępowinową pobiera się jeszcze jak tętni.

Oj współczuję bólu. Mnie na szczęście w poprzedniej ciąży ominął i mam nadzieję, że teraz też tak będzie.
Ja też się gubię w tych miesiącach, więc patrzę na swój suwaczek kiedy mi przeskoczy do okienka kolejnego miesiąca. Jak na razie wciąż mam 5 miesiąc.

A miałaś już połówkowe? Na połówkowym jak dostajesz tą kartę po badaniu, to powinna tam być informacja o usytuowaniu łożyska.
Nie, połówkowe mam dopiero 30 lipca :) w 21+1 tc. Może do tej pory coś poczuje :)

i nie masz nic o tym napisane z usg genetycznego? Na połówkowym będzie napisane.
Nic, dostałam kartkę w 12 tc jak byłam na genetycznym, ale o łożysku ani slowa. zawsze jak idę to zapominam się zapytać, ale ostatnio na usg lekarka mi powiedziała "no ruchów to pani jeszcze na pewno nie czuje", ja potwierdziłam no i tyle...

reklama
kurde niewiem co mi sie stalo , ale wkoncu zaczelam robic liste rzecz wyprawkowych.
jakos wczesniej mnie do tego nie ciagnelo.
od rana siedze na allegro i zapisuje. macie moze jakis sprwdzonych sprzedawcow??? chce jak najwiecej rzecz pozamawiac od jednego sprzedawcy co by przesylka jedna byla. a pozniej tescie nam podadza do de.

Do góry