reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Znam to. Teraz mam baaardzo rzadko ale w ciąży z synem wiekszego kroka nie mogłam zrobic bo tak bolało.

Jak liczysz miesiace? 6 miesiac od 21 tyg? Ja dzis 22 zaczynam a myślałam ze 6 miesiąc liczy sie od 23 a 7 od 27. Czy jakos tak. Nigdy nie moge sie z tym połapać.

Siedzę w kuchni w ciezkim szoku. 2.5 roku walczylam zeby nasz syn sam zasypial. W koncu po kilkunastu akcjach woeczornych typu rodzice mnie mordują dałam spokoj. Wczoraj bez drzemki w poludnie sam zasnął. O 5 w nocy sie obudził wyspany przyszedł do mnie do łóżka i dal mi jeszcze 2 h pospac. Poprzytulal sie a ja dalam rade otworzyc oczy normalnie. Zjedlismy sniadanie a on do sypialni spodenki w dol i do lozeczka. Właśnie sobie spi a ja ide wziąść prysznic. Nie wierze w to co sie dzieje :D mam nadzieję ze to zmiana na stałe

super!!! ale sie ciesze :) fajnie patrzec na postepy dziecka co? :)

reklama
Aneta super!!! Moj ma 22 miesiące i czasem uda się go uśpić w łóżeczku, ale to nocny Marek i 23 chodzi spać. Wczoraj 2h próbowaliśmy go uśpić a on i tak zasnął 23.

Mi w Szczecinie proponowali pobranie krwi pepowinowej - 4tys i 4 tys roczne utrzymanie.
Nie zdecydowałam się. Teraz też nie.

Współczuje bólu w pachwinach, spojeniu łonowym. W pierwszej ciąży w 34 tyg byłam w szpitalu bo myślałam że rodze :\
No nieprzyjemne to jest prawda.

U nas piękna pogoda, jak tam słoneczko w innych częściach polski ????
:)

dzień dobryyyy!
W Szczecinie będzie dzis pieknie! Już mam cały dzień zaplanowany:D

moja siostra miała takie same bóle-pod koniec ciąży non stop myślała, że rodzi, a potem mała ją przetrzymała tydz po terminie:p

ja ,szczególnie wieczorem czuję jak się mały rozpycha, mam wrażenie ze opiera się z jednej strony o ścianę i wypycha nóżki najdalej jak się da.
w ogóle mam wrażenie, ze mój maluch ma już swój rytm dnia- rano sobie śpi (oby tak było jak się urodzi) potem chwilowa gimnastyka i znowu w kimę, budzi się gdzieś koło 11:30 , ok 15 znów kopniaki, potem drzemka i zaczyna dokazywać wieczorem, no a jak już leżę w łóżku to czuję go najbardziej-ale to chyba standard.

miłego dnia!

Co do ruchów to czasami jak siedzę, dam nogę na nogę albo pochylam się przed komputerem to takie pukanie częste się pojawia, jakby małe chciało powiedziec: "Ej, matka zrób mi miejsce". Nie pamietam czy w pierwszej ciąży w 20 tygodniu już tak czułam ruchy, na pewno później stało się to dużo bardziej intensywne. Tydzień przed porodem nakręciliśmy nawet filmik pt "Obcy", bo widać było jak mi się brzuch rusza:) Teraz czkawki jeszcze chyba bym nie rozpoznała na tym etapie, ale później to widać wyraźnie jak są takie równomierne podskoki brzuszka.

Jeśli chodzi o krew pępowinową, to my raczej też się nie zdecydujemy. Po przeczytaniu wszystkich za i przeciw, rozmowie z moim lekarzem jestem na nie. :)

reklama
Do góry