reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry

Lux pewnie tak samo ;)

Antiope a może tak trzecie kiedyś? :)

U nas wciąż przygotowania do imprezy. Tort już schłodzony, zostało dokończyć sałatkę.

Miłej niedzieli

cb7wugpju04jz4q8.png
Niestety rozsądek zabrania myśleć o trzecim. No chyba, że byłaby wpadka. Ja mam małe mieszkanie, 2 pokoje 50m2. Pokój dziecięcy 10m2 i będzie w nim mieszkać 2 dzieci na stałe i jedno weekendowo, więc naprawdę ciasno. Poza tym Dzieci też kosztują, a sytuacji finansowej nie mamy aż na tylę dobrej, żeby nas było stać na kolejne. No i wiek: ja mam 35 lat (jak się drugi synek urodzi będę mieć prawie 36). Zanim zabralibyśmy się za kolejne to miałabym pewnie minimum 38 lat. Nie chcę już tak późno rodzić dziecka; na tą obecną ciążę zdecydowaliśmy się bo uznaliśmy, że to ostatni dzwonek. No i obiecałam mojemu D, że już więcej nie będę nalegać na kolejne dzieci. Już na to się zgodził, bo ja chciałam, a jak to on powiedział: Kocha mnie i chce, żebym była szczęśliwa. No ale myślę, że jeszcze jedno to już dla niego za dużo.

reklama
wiem wiem, kobiety maja takie cos w sobie, ze jak zpragna danej plci to jest koniec, musi tak byc i juz,

Tez tak mam. I to strasznie ciexko wybic z glowy. Dla mnie Te 20tygodni to byłyby bardzo ciężkie . Zdecydowanie wolałabym sie dowiedziec przy porodzie bo wtedy jest dziecko i znaczenia nie ma juz Plec. A tak to sie czlowiek meczy teskniac za marzeniem niespelnionym

Niestety rozsądek zabrania myśleć o trzecim. No chyba, że byłaby wpadka. Ja mam małe mieszkanie, 2 pokoje 50m2. Pokój dziecięcy 10m2 i będzie w nim mieszkać 2 dzieci na stałe i jedno weekendowo, więc naprawdę ciasno. Poza tym Dzieci też kosztują, a sytuacji finansowej nie mamy aż na tylę dobrej, żeby nas było stać na kolejne. No i wiek: ja mam 35 lat (jak się drugi synek urodzi będę mieć prawie 36). Zanim zabralibyśmy się za kolejne to miałabym pewnie minimum 38 lat. Nie chcę już tak późno rodzić dziecka; na tą obecną ciążę zdecydowaliśmy się bo uznaliśmy, że to ostatni dzwonek. No i obiecałam mojemu D, że już więcej nie będę nalegać na kolejne dzieci. Już na to się zgodził, bo ja chciałam, a jak to on powiedział: Kocha mnie i chce, żebym była szczęśliwa. No ale myślę, że jeszcze jedno to już dla niego za dużo.

Mysle ze najtrudniej żeby M chcial 3cie. Reszta nie taka niemozliwa i trudna do przebrniecia

Tez tak mam. I to strasznie ciexko wybic z glowy. Dla mnie Te 20tygodni to byłyby bardzo ciężkie . Zdecydowanie wolałabym sie dowiedziec przy porodzie bo wtedy jest dziecko i znaczenia nie ma juz Plec. A tak to sie czlowiek meczy teskniac za marzeniem niespelnionym
Ja bym się bała nie wiedzieć, bo gdyby się urodził chłopiec, to przeżywałabym to jeszcze bardziej niż teraz. Wolę mieć czas na pogodzenie się z sytuacją.

Ja bym się bała nie wiedzieć, bo gdyby się urodził chłopiec, to przeżywałabym to jeszcze bardziej niż teraz. Wolę mieć czas na pogodzenie się z sytuacją.
Tak wiem ze sa kobiety co czas na pogodzenie sie z sytuacja oswojenie ma znaczenie i sens. To dobrze Antiope .Synek na pewno zyska dużo .Brat to przeciez nie siostra

Oczywiście, że będę kochać mojego drugiego synka równie mocno jak pierwszego, ale to nie wyklucza się z poczuciem zawodu i tego, że czegoś wciąż mi będzie brakować.
Mialam tak z synem. Ja myslalam ,ze bd corcia mowie Ci dziwnie sie czulam taka zawiedzona. To bylo dziwne uczucie bardzo ... Pozniej czulam sie jak glupia jak ja moglam żałować ze nie corke nosze? :/. Teraz mysle ze bd drugi syn i mysle tak na 99% a ten 1 procent to uslyszenid tego od lekarza , ale cieszę się: )

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Antiope ja wiem że teraz to ci nie pomoże zbyt wiele ale jak opisałaś waszą sytuacje to tym bardziej lepiej że rodzeństwo jednej płci. Zmieścisz ich w jednym pokoju, za 7-10 lat nie będziesz musiała ich rozdzielać tak jak ja to będę musiała zrobić (też w 50m tylko że w m4) i generalnie więcej plusów niż minusów. Chłopaki się lepiej ze sobą dogadajà, będą trzymać sztamę nawet w wieku dojrzewania, ominą cię problemy z miesiączkowaniem, nie będą ciągnąć kasy na ciuchy, nie będziesz musiała pilnować pół osiedla ;) łatwiej będziesz miała :)

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Antiope nie smuc sie kochana. Zobaczysz bedziesz miała pieknego synka i super sie z braciszkiem będzie dogadywal. Szkoda troszkę ze nie spełniło się Twoje marzenie. Bardzo mocno trzymałam kciuki zebys miała córeczkę. Moze za to kiedyś bedziesz miała super wnuczki i je bedziesz ropieszczac. Przytulam:)

My po spacerku po obiadku i teraz tylko ogarnąć troszkę trzeba. Lecę brać sie za pranie. Miłej niedzieli wszystkim życzę:)

Do góry