no mi to lekarka nawet kazala schudnac!!No ja tez mam duża nadwagę, na razie mam +3kg myśle ze jak na 18 tydzień to i tak niezły wynik...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Kurde [emoji106] to może i u mnie będzie zamiast pindorka, " wargata dziewoja " [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]my jak bylismy na usg tydzien temu to Tomek krzyknal o synus a ona mowi nie nie prosze pana, to moze byc i siusiak jak i przerosniete wargi sromowe, za dwa tygodnie bedzie dokladnie widac to zdradzimy plec maluszka
13 lipca mam usg kolejne [emoji23] to zaś zmolestuje niech zagląda między nogi [emoji6]
Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Nonkatoja
Fanka BB :)
Ja już tak przyzwyczaiłam się do myśli, że będę miała chłopca, że byłoby w szoku, że jednak dziewczynka. Choć na początku chciałam, dziewczynkę
Myślałam o zajęciach dla ciężarnych, ale wszystkie są w godzinach mojej pracy, więc ostatnio odpaliłam sobie na you tube ćwiczenia dla ciężarnych Ja na razie wróciłam do wagi z początku ciąży - jeszcze przed wymiotami i mdłościami Apetyt wrócił i teraz staram się jeść zdrowo, choć różnie to z tym bywa
Myślałam o zajęciach dla ciężarnych, ale wszystkie są w godzinach mojej pracy, więc ostatnio odpaliłam sobie na you tube ćwiczenia dla ciężarnych Ja na razie wróciłam do wagi z początku ciąży - jeszcze przed wymiotami i mdłościami Apetyt wrócił i teraz staram się jeść zdrowo, choć różnie to z tym bywa
ja mowie do niej, ale jak to przerosniete wargi? a ona mowi, no bo na tym etaie u niektorych plodow tak jest po prostu, ze tak maja wiec nadal nie wiemy i ciekawoc nas zzeraKurde [emoji106] to może i u mnie będzie zamiast pindorka, " wargata dziewoja " [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
13 lipca mam usg kolejne [emoji23] to zaś zmolestuje niech zagląda między nogi [emoji6]
Antiope
Fajnych masz synków i super, że starszy taki troskliwy.Ja miałam dwóch cyckow, mamine syneczki, tulaski, buziaczki, z wiekiem starszy wyrósł [emoji6] i raz na jakiś czas przyjdzie się przytulić do mamy na sekundę sam z siebie [emoji23], bo jak wołam choć do mamy się pomiziac to mówi tatę sobie miziaj [emoji23]. No ale 15 latek to pewnie wolałby już koleżanki pomiziac a nie matkę [emoji23].
Została mi jeszcze jedna przylepa, ale też już sie mi to kończy. Choć mały jeszcze sam od siebie przyjdzie da buzi, powie że kocha i wciąż sie jeszcze chce ze mną ożenić [emoji23][emoji23][emoji23]
Z wiekiem wyrastają i kończy się moje matkowanie. Widzę po moim 15 letnim synu, teraz to on przy mamie skacze jak mama ma sue oszczędzać.
ja bym poszła na tą jogę, skoro babka Cię nie wykluczyła i mówi, że bedzie pomagać.Hahahah super masz chlopakow!
Ja dzisiaj mam ostatni dzien pracowego maratonu, pracownik wraca z prawie 12 dniowego urlopu i nareszcie bede miala wolne! Jestem padnieta po byciu w pracy dzien w dzien przez 8h przez tyle dni pod rzad, ale z drugiej strony dzisiaj sie czuje jakbym od jutra urlop zaczynala I cieszy mnie bardzo fakt, ze teraz szybko na tak dlugi urlop sie nie wybiera
Ja zdecydowalam sie zrobic dwa polowkowe ze wzgledu na to, ze Jasiek bedzie mial 23t w wyznaczonym przez polozna terminie i troche sie obawiam czy to nie za pozno. Ide do swojego ginekologa prywatnie 15 lipca na pierwsze a pozniej dzien przed wyjazdem do Polski bede miala drugie.
Bylam w centrum jogi z nadzieja zapisania sie na zajecia dla ciezarnych, ale d... :/ zlikwidowali je ze wzgledu na bardzo male zainteresowanie. Kobitka, ktora to prowadzi zacheca mnie jednak abym przyszla na zajecia dla poczatkujacych i bede blisko niej i ona mi bedzie troche zmieniala, niektore cwiczenia. Mam plan isc i zobaczyc z czym to sie je bo juz sie mega nastawilam.
A jak u Was z aktywnoscia fizyczna? Wykonujecie jakies cwiczenia w domu?
Zdrówka dla synka. Bidulek.Nadrobilam Was
Gramma witaj ponownie Agucha odzywaj sie czesciej kochana
Widzę dyskusja nad gg chłopcami i dziewczynkami. Sama sie zastanawiam jak to będzie dziewczynke wychowywac. Z chlopcem wiem co i jak. W domu milion samochodow zato ani jednej lalki czy wozeczka nawet nie wiem jak pupe wytrzec dziewczynce bo u chłopca to szybciej idzie chyba. ZreszTą ja jakos caly czas myślę ze chlopca bede miala mimo ze dwoch lekarzy mi o dziewczynce mowilo. Tzn. bardzo chcialabym miec parke w domu ale nie mam jakiegoś nacisku
Jest dopiero 12 a ja padnieta jestem. Latam po lekarzach od rana z synem bo ma okropny kaszel o dusi sie w nocy. Okazało się ze ma krup i dlatego tak jest. Normalnie nie wierze ze w tych czasach to jeszcze wystepuje. Podobno ten wirusowy a nie blonnice bo na to ma szczepionke. Ehh biedny sie wymeczy. Ten kaszel jest okropny po prostu. Zreszta to nie brzmi jak kaszel tylko takie cos jak szczekanie normlanie
Anio ja tez nie zawsze czuję małą. Nie wiem czy to przez to łożysko z przodu czy w stronę kręgosłupa kopie i dlatego. Zresztą pamietam ze w pierwszej ciazy na tym etapie tez było tak ze nie codziennie czulam ruchy. Zresztą ja juz pisalm. W takichc chwilach uzywam tego detektora tętna na minutę i sie uspokajam.
Muszę jeszcze wieczorem leciec do gina na chwilkę po skierowanie do diabetologa. Zawsze jak jest nowy kwartał muszę przyniesc zeby miec te porady darmowe co dwa tyg i zeby za paski do glukometru i igly nie płacić.
Lux taki wysyp dzieci bo 500 + wprowadzili haha żart taki
Mój też chory. Coś zaczął nieładnie kaszleć i teraz nie wiem, czy iść jutro do lekarza, czy dalej go domowymi sposobami leczyć, bo nie jest marudny i nie ma gorączki, a ostatnim razem jak poszłam do lekarza z przeziębionym dzieckiem, które ponoć było czyste osłuchowo, to 2 dni później zakończyło się zapaleniem oskrzeli zdiagnozowanym przez naszą prywatną pediatrę. Zastanawiam się, czy się podczas tej wizyty nie zaraził, bo pani doktor, która go badała była chora, a nie miała żadnej maseczki, ani nic...
aneta_ck
Fajnych masz synków i super, że starszy taki troskliwy.
ja bym poszła na tą jogę, skoro babka Cię nie wykluczyła i mówi, że bedzie pomagać.
Zdrówka dla synka. Bidulek.
Mój też chory. Coś zaczął nieładnie kaszleć i teraz nie wiem, czy iść jutro do lekarza, czy dalej go domowymi sposobami leczyć, bo nie jest marudny i nie ma gorączki, a ostatnim razem jak poszłam do lekarza z przeziębionym dzieckiem, które ponoć było czyste osłuchowo, to 2 dni później zakończyło się zapaleniem oskrzeli zdiagnozowanym przez naszą prywatną pediatrę. Zastanawiam się, czy się podczas tej wizyty nie zaraził, bo pani doktor, która go badała była chora, a nie miała żadnej maseczki, ani nic...
Ja dziekuje Bogu ze poszlam. Ten krup jest bardzo niebezpieczny. W skrajnych przypadkach dziecko moze sie udusic mam specjalne czopki z kortyzonem gdyby nie mogl w nocy oddychac. Wiem tez co mam zrobic gdyby zaczął sie znowu dusic a tak to ja nie wiem. Juz teraz tej nocy tak brzydko oddychal ale w dzien wczoraj czul sie dobrze więc nie wiedzialm co zrobic. Gorączki tez nie mial jakiejs duzej. Zazwyczaj daje mu syropek z bluszczu albo mocosolvan i sol morską do nosa i jest lepiej a dzis mnie straszniw ten kaszel wystraszyl.bo takiego jeszcze nie miał nigdy
sancia880
Tez 3 dzien nie czuje i jak glupia jem slodkie czasem czuje jakis babel ale tez panikujeCześć kobitki jak tam samopoczucie w ten upalny wtorek? U mnie... dość paranoidalnie. Małej nie czuję już trzeci dzień, nie ważne czy stoję, leżę czy cokolwiek, więc oczywiście szału już dostaję, a połówkowe dopiero za 2 tygodnie...
Do tego ostatnio... mam mdłości i wymiotuję! Nigdy tak nie miałam, a teraz każda samochodem to masakra jakaś. Gdy z niego wysiądę, otwieram już klapę na wszelki wypadek. Zdarzyło mi się to dopiero 4 razy, no ale! Cały pierwszy trymestr bez żadnych objawów, a teraz robi mi się niedobrze przy gwałtowniejszych ruchach. Dziwne...
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
sancia880
Dlatego moj lekarz mowil mi odrazu ze o tym co sie kryje miedzy nogami powie na polowkowyn. Czujesz juz dzidzie?my jak bylismy na usg tydzien temu to Tomek krzyknal o synus a ona mowi nie nie prosze pana, to moze byc i siusiak jak i przerosniete wargi sromowe, za dwa tygodnie bedzie dokladnie widac to zdradzimy plec maluszka
reklama
koralinakato
Tez 3 dzien nie czuje i jak glupia jem slodkie czasem czuje jakis babel ale tez panikuje
u mnie od piątku dopiero wczoraj się ruszyło,tzn dopiero poczułam i to taaaaak jak nigdy, dosłownie jakby mi główką baranki w brzuch walił