reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
my jak bylismy na usg tydzien temu to Tomek krzyknal o synus a ona mowi nie nie prosze pana, to moze byc i siusiak jak i przerosniete wargi sromowe, za dwa tygodnie bedzie dokladnie widac to zdradzimy plec maluszka :)
Kurde [emoji106] to może i u mnie będzie zamiast pindorka, " wargata dziewoja " [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
13 lipca mam usg kolejne [emoji23] to zaś zmolestuje niech zagląda między nogi [emoji6]

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już tak przyzwyczaiłam się do myśli, że będę miała chłopca, że byłoby w szoku, że jednak dziewczynka. Choć na początku chciałam, dziewczynkę:)

Myślałam o zajęciach dla ciężarnych, ale wszystkie są w godzinach mojej pracy, więc ostatnio odpaliłam sobie na you tube ćwiczenia dla ciężarnych:) Ja na razie wróciłam do wagi z początku ciąży - jeszcze przed wymiotami i mdłościami:) Apetyt wrócił i teraz staram się jeść zdrowo, choć różnie to z tym bywa;)

Kurde [emoji106] to może i u mnie będzie zamiast pindorka, " wargata dziewoja " [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
13 lipca mam usg kolejne [emoji23] to zaś zmolestuje niech zagląda między nogi [emoji6]

ja mowie do niej, ale jak to przerosniete wargi? a ona mowi, no bo na tym etaie u niektorych plodow tak jest po prostu, ze tak maja wiec nadal nie wiemy :D i ciekawoc nas zzera

Ja miałam dwóch cyckow, mamine syneczki, tulaski, buziaczki, z wiekiem starszy wyrósł [emoji6] i raz na jakiś czas przyjdzie się przytulić do mamy na sekundę sam z siebie [emoji23], bo jak wołam choć do mamy się pomiziac to mówi tatę sobie miziaj [emoji23]. No ale 15 latek to pewnie wolałby już koleżanki pomiziac a nie matkę [emoji23].
Została mi jeszcze jedna przylepa, ale też już sie mi to kończy. Choć mały jeszcze sam od siebie przyjdzie da buzi, powie że kocha i wciąż sie jeszcze chce ze mną ożenić [emoji23][emoji23][emoji23]

Z wiekiem wyrastają i kończy się moje matkowanie. Widzę po moim 15 letnim synu, teraz to on przy mamie skacze jak mama ma sue oszczędzać.

Fajnych masz synków i super, że starszy taki troskliwy.

Hahahah super masz chlopakow! :D

Ja dzisiaj mam ostatni dzien pracowego maratonu, pracownik wraca z prawie 12 dniowego urlopu i nareszcie bede miala wolne! Jestem padnieta po byciu w pracy dzien w dzien przez 8h przez tyle dni pod rzad, ale z drugiej strony dzisiaj sie czuje jakbym od jutra urlop zaczynala :D I cieszy mnie bardzo fakt, ze teraz szybko na tak dlugi urlop sie nie wybiera ;)

Ja zdecydowalam sie zrobic dwa polowkowe ze wzgledu na to, ze Jasiek bedzie mial 23t w wyznaczonym przez polozna terminie i troche sie obawiam czy to nie za pozno. Ide do swojego ginekologa prywatnie 15 lipca na pierwsze a pozniej dzien przed wyjazdem do Polski bede miala drugie.

Bylam w centrum jogi z nadzieja zapisania sie na zajecia dla ciezarnych, ale d... :/ zlikwidowali je ze wzgledu na bardzo male zainteresowanie. Kobitka, ktora to prowadzi zacheca mnie jednak abym przyszla na zajecia dla poczatkujacych i bede blisko niej i ona mi bedzie troche zmieniala, niektore cwiczenia. Mam plan isc i zobaczyc z czym to sie je bo juz sie mega nastawilam.
A jak u Was z aktywnoscia fizyczna? Wykonujecie jakies cwiczenia w domu?
ja bym poszła na tą jogę, skoro babka Cię nie wykluczyła i mówi, że bedzie pomagać.

Nadrobilam Was :)

Gramma witaj ponownie;) Agucha odzywaj sie czesciej kochana ;)

Widzę dyskusja nad gg chłopcami i dziewczynkami. Sama sie zastanawiam jak to będzie dziewczynke wychowywac. Z chlopcem wiem co i jak. W domu milion samochodow zato ani jednej lalki czy wozeczka:D nawet nie wiem jak pupe wytrzec dziewczynce bo u chłopca to szybciej idzie chyba. ZreszTą ja jakos caly czas myślę ze chlopca bede miala mimo ze dwoch lekarzy mi o dziewczynce mowilo. Tzn. bardzo chcialabym miec parke w domu ale nie mam jakiegoś nacisku:D

Jest dopiero 12 a ja padnieta jestem. Latam po lekarzach od rana z synem bo ma okropny kaszel o dusi sie w nocy. Okazało się ze ma krup i dlatego tak jest. Normalnie nie wierze ze w tych czasach to jeszcze wystepuje. Podobno ten wirusowy a nie blonnice bo na to ma szczepionke. Ehh biedny sie wymeczy. Ten kaszel jest okropny po prostu. Zreszta to nie brzmi jak kaszel tylko takie cos jak szczekanie normlanie:(:(

Anio ja tez nie zawsze czuję małą. Nie wiem czy to przez to łożysko z przodu czy w stronę kręgosłupa kopie i dlatego. Zresztą pamietam ze w pierwszej ciazy na tym etapie tez było tak ze nie codziennie czulam ruchy. Zresztą ja juz pisalm. W takichc chwilach uzywam tego detektora tętna na minutę i sie uspokajam.

Muszę jeszcze wieczorem leciec do gina na chwilkę po skierowanie do diabetologa. Zawsze jak jest nowy kwartał muszę przyniesc zeby miec te porady darmowe co dwa tyg i zeby za paski do glukometru i igly nie płacić.

Lux taki wysyp dzieci bo 500 + wprowadzili :D :D haha żart taki ;)

Zdrówka dla synka. Bidulek.
Mój też chory. Coś zaczął nieładnie kaszleć i teraz nie wiem, czy iść jutro do lekarza, czy dalej go domowymi sposobami leczyć, bo nie jest marudny i nie ma gorączki, a ostatnim razem jak poszłam do lekarza z przeziębionym dzieckiem, które ponoć było czyste osłuchowo, to 2 dni później zakończyło się zapaleniem oskrzeli zdiagnozowanym przez naszą prywatną pediatrę. Zastanawiam się, czy się podczas tej wizyty nie zaraził, bo pani doktor, która go badała była chora, a nie miała żadnej maseczki, ani nic...

Fajnych masz synków i super, że starszy taki troskliwy.

ja bym poszła na tą jogę, skoro babka Cię nie wykluczyła i mówi, że bedzie pomagać.

Zdrówka dla synka. Bidulek.
Mój też chory. Coś zaczął nieładnie kaszleć i teraz nie wiem, czy iść jutro do lekarza, czy dalej go domowymi sposobami leczyć, bo nie jest marudny i nie ma gorączki, a ostatnim razem jak poszłam do lekarza z przeziębionym dzieckiem, które ponoć było czyste osłuchowo, to 2 dni później zakończyło się zapaleniem oskrzeli zdiagnozowanym przez naszą prywatną pediatrę. Zastanawiam się, czy się podczas tej wizyty nie zaraził, bo pani doktor, która go badała była chora, a nie miała żadnej maseczki, ani nic...

Ja dziekuje Bogu ze poszlam. Ten krup jest bardzo niebezpieczny. W skrajnych przypadkach dziecko moze sie udusic:( mam specjalne czopki z kortyzonem gdyby nie mogl w nocy oddychac. Wiem tez co mam zrobic gdyby zaczął sie znowu dusic a tak to ja nie wiem. Juz teraz tej nocy tak brzydko oddychal ale w dzien wczoraj czul sie dobrze więc nie wiedzialm co zrobic. Gorączki tez nie mial jakiejs duzej. Zazwyczaj daje mu syropek z bluszczu albo mocosolvan i sol morską do nosa i jest lepiej a dzis mnie straszniw ten kaszel wystraszyl.bo takiego jeszcze nie miał nigdy

Cześć kobitki :) jak tam samopoczucie w ten upalny wtorek? U mnie... dość paranoidalnie. Małej nie czuję już trzeci dzień, nie ważne czy stoję, leżę czy cokolwiek, więc oczywiście szału już dostaję, a połówkowe dopiero za 2 tygodnie...
Do tego ostatnio... mam mdłości i wymiotuję! Nigdy tak nie miałam, a teraz każda samochodem to masakra jakaś. Gdy z niego wysiądę, otwieram już klapę na wszelki wypadek. Zdarzyło mi się to dopiero 4 razy, no ale! Cały pierwszy trymestr bez żadnych objawów, a teraz robi mi się niedobrze przy gwałtowniejszych ruchach. Dziwne...
Tez 3 dzien nie czuje i jak glupia jem slodkie czasem czuje jakis babel ale tez panikuje

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

my jak bylismy na usg tydzien temu to Tomek krzyknal o synus a ona mowi nie nie prosze pana, to moze byc i siusiak jak i przerosniete wargi sromowe, za dwa tygodnie bedzie dokladnie widac to zdradzimy plec maluszka :)
Dlatego moj lekarz mowil mi odrazu ze o tym co sie kryje miedzy nogami powie na polowkowyn. Czujesz juz dzidzie?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry