reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Szczęściara! Ale córa na butelce pewnie, to łatwiej było przekazać nocne obowiązki. :)
Niestety byla na butelce, bo jak miala 7 tygodni to ja lezalam w szputalu z zapaleniem i silna anemia. Cos mi tam zostalo po porodzie i mialam łyżeczkowanie, a potem antybiotyk kilka dni. No i pokarm ze stresu zanikl..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ooooo, słodziaki! No ale nie dziw się, że chłop 15 lat i nie chce się do mamusi tulić. W tym wieku to już raczej będzie oczekiwał innej przytulanki ;)

Haha dokładnie :) chłopaki też mogą być fajne. Wszystko kwestia wychowania i nie koniecznie każdy musi być mami synkiem.
Znam dorosłych facetów, bardzo odpowiedzialnych, pomocnych i męskich :)

Kuraaaaaaa.
Poukladalam w kostkę ubrania, a mój prawie 2 letni syn pod moją nieobecność wszystko zwalił na podłogę... I znów układanie ubrań od początku wrrrrrrrrrrrrr !!!!!!!!!!!

Ja miałam dwóch cyckow, mamine syneczki, tulaski, buziaczki, z wiekiem starszy wyrósł [emoji6] i raz na jakiś czas przyjdzie się przytulić do mamy na sekundę sam z siebie [emoji23], bo jak wołam choć do mamy się pomiziac to mówi tatę sobie miziaj [emoji23]. No ale 15 latek to pewnie wolałby już koleżanki pomiziac a nie matkę [emoji23].
Została mi jeszcze jedna przylepa, ale też już sie mi to kończy. Choć mały jeszcze sam od siebie przyjdzie da buzi, powie że kocha i wciąż sie jeszcze chce ze mną ożenić [emoji23][emoji23][emoji23]

Z wiekiem wyrastają i kończy się moje matkowanie. Widzę po moim 15 letnim synu, teraz to on przy mamie skacze jak mama ma sue oszczędzać.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
jak bedzie trzeci synek to bedziesz krolowa :D my baby tak mamy, ze potrzebujemy czulosci czy od meza czy od dziecka i to sie nie zmieni :)

Słuchajcie ja mam kolejna wizytę w 21 tyg 2 dniu. To wtedy chyba połówkowe zrobi. Nic nie wspominał. Hmmm
I potwierdzenie płci na 101% bo teraz na 99% niby....
A ten sam lekarz mojej koleżance w 15 tyg powiedział że dziewczynke będzie miała, a w Belgii lekarz jej teraz w 23 tyg siusiaka pokazał... I komu wierzyć?
Niby chłopaków wcześniej można rozpoznać. Mi tam siusiaka pokazał, że niby coś odstaje.... Ale niech już ten syn zostanie :) bo zwariuje jak będzie mi co chwilę zmieniał :p

Słuchajcie ja mam kolejna wizytę w 21 tyg 2 dniu. To wtedy chyba połówkowe zrobi. Nic nie wspominał. Hmmm
I potwierdzenie płci na 101% bo teraz na 99% niby....
A ten sam lekarz mojej koleżance w 15 tyg powiedział że dziewczynke będzie miała, a w Belgii lekarz jej teraz w 23 tyg siusiaka pokazał... I komu wierzyć?
Niby chłopaków wcześniej można rozpoznać. Mi tam siusiaka pokazał, że niby coś odstaje.... Ale niech już ten syn zostanie :) bo zwariuje jak będzie mi co chwilę zmieniał :p
my jak bylismy na usg tydzien temu to Tomek krzyknal o synus a ona mowi nie nie prosze pana, to moze byc i siusiak jak i przerosniete wargi sromowe, za dwa tygodnie bedzie dokladnie widac to zdradzimy plec maluszka :)

Ja miałam dwóch cyckow, mamine syneczki, tulaski, buziaczki, z wiekiem starszy wyrósł [emoji6] i raz na jakiś czas przyjdzie się przytulić do mamy na sekundę sam z siebie [emoji23], bo jak wołam choć do mamy się pomiziac to mówi tatę sobie miziaj [emoji23]. No ale 15 latek to pewnie wolałby już koleżanki pomiziac a nie matkę [emoji23].
Została mi jeszcze jedna przylepa, ale też już sie mi to kończy. Choć mały jeszcze sam od siebie przyjdzie da buzi, powie że kocha i wciąż sie jeszcze chce ze mną ożenić [emoji23][emoji23][emoji23]

Z wiekiem wyrastają i kończy się moje matkowanie. Widzę po moim 15 letnim synu, teraz to on przy mamie skacze jak mama ma sue oszczędzać.

Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Hahahah super masz chlopakow! :D

Ja dzisiaj mam ostatni dzien pracowego maratonu, pracownik wraca z prawie 12 dniowego urlopu i nareszcie bede miala wolne! Jestem padnieta po byciu w pracy dzien w dzien przez 8h przez tyle dni pod rzad, ale z drugiej strony dzisiaj sie czuje jakbym od jutra urlop zaczynala :D I cieszy mnie bardzo fakt, ze teraz szybko na tak dlugi urlop sie nie wybiera ;)

Ja zdecydowalam sie zrobic dwa polowkowe ze wzgledu na to, ze Jasiek bedzie mial 23t w wyznaczonym przez polozna terminie i troche sie obawiam czy to nie za pozno. Ide do swojego ginekologa prywatnie 15 lipca na pierwsze a pozniej dzien przed wyjazdem do Polski bede miala drugie.

Bylam w centrum jogi z nadzieja zapisania sie na zajecia dla ciezarnych, ale d... :/ zlikwidowali je ze wzgledu na bardzo male zainteresowanie. Kobitka, ktora to prowadzi zacheca mnie jednak abym przyszla na zajecia dla poczatkujacych i bede blisko niej i ona mi bedzie troche zmieniala, niektore cwiczenia. Mam plan isc i zobaczyc z czym to sie je bo juz sie mega nastawilam.
A jak u Was z aktywnoscia fizyczna? Wykonujecie jakies cwiczenia w domu?

Hahahah super masz chlopakow! :D

Ja dzisiaj mam ostatni dzien pracowego maratonu, pracownik wraca z prawie 12 dniowego urlopu i nareszcie bede miala wolne! Jestem padnieta po byciu w pracy dzien w dzien przez 8h przez tyle dni pod rzad, ale z drugiej strony dzisiaj sie czuje jakbym od jutra urlop zaczynala :D I cieszy mnie bardzo fakt, ze teraz szybko na tak dlugi urlop sie nie wybiera ;)

Ja zdecydowalam sie zrobic dwa polowkowe ze wzgledu na to, ze Jasiek bedzie mial 23t w wyznaczonym przez polozna terminie i troche sie obawiam czy to nie za pozno. Ide do swojego ginekologa prywatnie 15 lipca na pierwsze a pozniej dzien przed wyjazdem do Polski bede miala drugie.

Bylam w centrum jogi z nadzieja zapisania sie na zajecia dla ciezarnych, ale d... :/ zlikwidowali je ze wzgledu na bardzo male zainteresowanie. Kobitka, ktora to prowadzi zacheca mnie jednak abym przyszla na zajecia dla poczatkujacych i bede blisko niej i ona mi bedzie troche zmieniala, niektore cwiczenia. Mam plan isc i zobaczyc z czym to sie je bo juz sie mega nastawilam.
A jak u Was z aktywnoscia fizyczna? Wykonujecie jakies cwiczenia w domu?
Oj to szkoda.
Ja w pierwszej ciąży cwiczlam fitness dla ciężarnych.
Znów muszę odpalić płytę bo jestem 10 kg na plusie, za chwilę setkę dobije.
A dieta dzisiejsza puki co dobrze idzie, teraz zjem na 2 śniadanie ciemny chleb, gotowane jajko i pomidora. Na obiad zupka

Oj to szkoda.
Ja w pierwszej ciąży cwiczlam fitness dla ciężarnych.
Znów muszę odpalić płytę bo jestem 10 kg na plusie, za chwilę setkę dobije.
A dieta dzisiejsza puki co dobrze idzie, teraz zjem na 2 śniadanie ciemny chleb, gotowane jajko i pomidora. Na obiad zupka
ja mam dopiero 1 kg na pluse, ale ja sie bardzo pilnuje z jedzeniem, bo zaszlam juz majac duza nadwage

Nadrobilam Was :)

Gramma witaj ponownie;) Agucha odzywaj sie czesciej kochana ;)

Widzę dyskusja nad gg chłopcami i dziewczynkami. Sama sie zastanawiam jak to będzie dziewczynke wychowywac. Z chlopcem wiem co i jak. W domu milion samochodow zato ani jednej lalki czy wozeczka:D nawet nie wiem jak pupe wytrzec dziewczynce bo u chłopca to szybciej idzie chyba. ZreszTą ja jakos caly czas myślę ze chlopca bede miala mimo ze dwoch lekarzy mi o dziewczynce mowilo. Tzn. bardzo chcialabym miec parke w domu ale nie mam jakiegoś nacisku:D

Jest dopiero 12 a ja padnieta jestem. Latam po lekarzach od rana z synem bo ma okropny kaszel o dusi sie w nocy. Okazało się ze ma krup i dlatego tak jest. Normalnie nie wierze ze w tych czasach to jeszcze wystepuje. Podobno ten wirusowy a nie blonnice bo na to ma szczepionke. Ehh biedny sie wymeczy. Ten kaszel jest okropny po prostu. Zreszta to nie brzmi jak kaszel tylko takie cos jak szczekanie normlanie:(:(

Anio ja tez nie zawsze czuję małą. Nie wiem czy to przez to łożysko z przodu czy w stronę kręgosłupa kopie i dlatego. Zresztą pamietam ze w pierwszej ciazy na tym etapie tez było tak ze nie codziennie czulam ruchy. Zresztą ja juz pisalm. W takichc chwilach uzywam tego detektora tętna na minutę i sie uspokajam.

Muszę jeszcze wieczorem leciec do gina na chwilkę po skierowanie do diabetologa. Zawsze jak jest nowy kwartał muszę przyniesc zeby miec te porady darmowe co dwa tyg i zeby za paski do glukometru i igly nie płacić.

Lux taki wysyp dzieci bo 500 + wprowadzili :D :D haha żart taki ;)

reklama
Do góry