reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Sancia a dlaczego miałaś umowę ustną? Trzymam kciuki żebyś odzyskała kasę a następnym razem uważaj.

cb7wugpju04jz4q8.png
Po prostu sama tez nie chcialam umowy wiele osob tak robi. Chcialam tam mieszkac a tu taka sytuacja: /. Wiec chyba logiczne, ze na miesiac sie nie wprowadzimy .. Mam nadzije ze odezwie sie wlascicielka i zadzwoni z dobra wiadomością.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak z innej beczki. Kochane w czwartek Zaplacilam za mieszkanie ok 2100 kaucja i miesiąc mieszkania. Dzis okazalo sie ze moj stracił prace... Mialam umowe ustną boję się ze nie odZyskam pieniedzy a nawet się. Nie wprowadziłam

Współczuję sytuacji... nie potrafię Ci pomóc w kwestii zaliczki, ale w Polsce prawo stoi w tym momencie po Twojej stronie. Mogłabyś się nie wyprowadzać wcale z mieszkania i nikt nie mógłby Cię z niego usunąć siłą, jeśli nie miałabyś innego kąta do zamieszkania. Wielu właścicieli mieszkań decyduje się przez to na umowy pisemne i wcześniejsze wizyty u prawników. Zawsze więc możesz się powołać na to prawo w przypadku gdyby właściciel nie był skory do oddania pieniędzy.

Współczuję sytuacji... nie potrafię Ci pomóc w kwestii zaliczki, ale w Polsce prawo stoi w tym momencie po Twojej stronie. Mogłabyś się nie wyprowadzać wcale z mieszkania i nikt nie mógłby Cię z niego usunąć siłą, jeśli nie miałabyś innego kąta do zamieszkania. Wielu właścicieli mieszkań decyduje się przez to na umowy pisemne i wcześniejsze wizyty u prawników. Zawsze więc możesz się powołać na to prawo w przypadku gdyby właściciel nie był skory do oddania pieniędzy.
Wlasnie ja nawet nie zdążyłam sie wprowadzić. .. :/. Więc jakby mi nie oddala pieniedzy a nie mam umowy z nia zadnej procz ustnej to moge jej tak powiedziec. A co jesli np zadzwoni na policje ze jesy wlascicielka procz jej smsow ze od jutra mozemy sie wprowadzić nic nie mam

Hej dziewczyny:) Trochę mnie nie było, bo wczoraj miałam urwanie głowy w pracy. A dziś rano na badanie krwi, później zakupy, obiad, a męża nie ma, więc musiałam tak to zorganizować, żeby za dużo na raz nie dźwigać.

Iza - śliczna córa i mam nadzieję, że szybko jej zejdzie uczulenie.
Sancia - ale będziecie się wprowadzać do tego mieszkania, czy chcecie zrezygnować i odzyskać kasę. Jeśli chodzi o umowę ustną, to jest słowo przeciwko słowu, więc zależy czy trafiłaś na kogoś uczciwego. Jeśli nie podpisał z Wami umowy, to mogę podejrzewać, że nie ujawnia dodatkowego dochodu, więc w razie czego można postraszyć go skarbówką.

Wlasnie ja nawet nie zdążyłam sie wprowadzić. .. :/. Więc jakby mi nie oddala pieniedzy a nie mam umowy z nia zadnej procz ustnej to moge jej tak powiedziec. A co jesli np zadzwoni na policje ze jesy wlascicielka procz jej smsow ze od jutra mozemy sie wprowadzić nic nie mam

To nic. Nie mogą nikogo eksmitować z mieszkania jeśli ta osoba nie ma dokąd pójść. Ale jeśli jeszcze tam nie mieszkacie to nie wiem jak to będzie wyglądać. Zawsze babka może Wam nie dać kluczy albo szybko zamki zmienić i wtedy nikt nie udowodni, że tam mieszkaliście.

Hej dziewczyny:) Trochę mnie nie było, bo wczoraj miałam urwanie głowy w pracy. A dziś rano na badanie krwi, później zakupy, obiad, a męża nie ma, więc musiałam tak to zorganizować, żeby za dużo na raz nie dźwigać.

Iza - śliczna córa i mam nadzieję, że szybko jej zejdzie uczulenie.
Sancia - ale będziecie się wprowadzać do tego mieszkania, czy chcecie zrezygnować i odzyskać kasę. Jeśli chodzi o umowę ustną, to jest słowo przeciwko słowu, więc zależy czy trafiłaś na kogoś uczciwego. Jeśli nie podpisał z Wami umowy, to mogę podejrzewać, że nie ujawnia dodatkowego dochodu, więc w razie czego można postraszyć go skarbówką.
Nawet nie wprowadziłam sie mialam to zrobic dzis ale dostalam taka informacje ze umowy mu nie przedluza. :/. Kase dalam 2 dni temu

To nic. Nie mogą nikogo eksmitować z mieszkania jeśli ta osoba nie ma dokąd pójść. Ale jeśli jeszcze tam nie mieszkacie to nie wiem jak to będzie wyglądać. Zawsze babka może Wam nie dać kluczy albo szybko zamki zmienić i wtedy nikt nie udowodni, że tam mieszkaliście.
A smsy jej? Mam 3 komplety kluczy do mieszkania

reklama
A smsy jej? Mam 3 komplety kluczy do mieszkania

Nie wiem jak z smsami, ale myślę, że to mało wiarygodny sposób przekazywania informacji. Zawsze można powiedzieć, że ktoś inny je wysłał, itd. Wiem jak trudno później komuś udowodnić cokolwiek, sama czekam już 4 lata na zwrot pieniędzy od złodzieja, pomimo licznych smsów od niego , które przełożyłam na policji.

Do góry