reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dwa dni mnie nie było i 10 stron do nadrobienia.
Wczoraj pojechaliśmy nad morze, lał deszcz,ale spacerek po plaży i wdychanie jodu było. Teraz świeci słońce, chłopaki jeszcze śpią, Idę wezmę szybki prysznic.
Moi rodzice mają pokój w budynku obok. Pójdziemy na śniadanie i na plażę. Oby pogoda była super.

Coś tam wyczytalam o chorobach waszych dzieciaczkow.
Mój syn chorował cały czas aż w końcu lekarz przepisał nam entitis baby.
To taki proszek ze szczepu bakterii pobranych od dziecka, które nie chorowało 6 lat. Te bakterie osiadają na gardle i namnazaja się.
Odpukac mały nie choruje od września.
Ten proszek nakłada się na smoczek, nie dodaje się wody.
Ja polecam. Już po 2 tyg widać różnicę.
Ale drogi jest, miesięczna kuracja 70 zł.

I mam problem bo młody nie ssie już smoczka od 2 miesięcy i nie mam pojęcia jak w sezonie jesiennym mu to podawać.
Chyba tylko suchy proszek na łyżeczkę.

Buziaki, trzymajcie się, jak będę miała dluzsza chwilę nadrobienia was wieczorem :*

reklama
dobry u mnie pracowity dzien, piore reczniki i mam troche sprzatania, ale troche, bo wczoraj wiekszosc ogarnelam
na obiad mamy lopatke, kotlety z kury i surowke plus mlode ziemniaki a Wy?

Dzień dobry
My w drodze do Ustronia. Jest chłodniej i przyjemnie. Pozdrawiamy niedzielnie

cb7wugpju04jz4q8.png

Najem okazjonalny polega na tym, że jako załączniki do umowy najmu najmujący przedstawia potwierdzone notarialnie dwa załączniki. Jeden to oświadczenie, że w razie problemów z płaceniem ma się gdzie wyprowadzić i podaje konkretny adres, a drugie to oświadczenie osoby posiadającej tytuł prawny do lokalu, że zgadza się taką osobę przyjąć do siebie w wypadku, gdyby nie płaciła za wynajmowany lokal. Najem okazjonalny chroni wynajmującego, nie najemcę. Jest to narzędzie, które ma być przeciwwagą dla Ustawy o ochronie praw lokatorów, która w wielu miejscach bardzo utrudnia życie właścicielom lokali.

Sancia czyli jak rozumiem Wy na razie daliście tylko do ręki kasę będącą kaucją? I w związku z tym nie przedłużeniem umowy o pracę chcecie zrezygnować z tego mieszkania? Jeśli nie było żadnej umowy na piśmie, to można tylko liczyć na uczciwość.
Dalam i za miesiac z góry zaczynam sie nie pokoic bo nie odzywa sie wlascicielka

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak z innej beczki. Kochane w czwartek Zaplacilam za mieszkanie ok 2100 kaucja i miesiąc mieszkania. Dzis okazalo sie ze moj stracił prace... Mialam umowe ustną boję się ze nie odZyskam pieniedzy a nawet się. Nie wprowadziłam

dlaczego nie podpisalas zadnego potwierdzenia, ze placisz kaucje i czynsz za pierwszy miesiac?

Dalam i za miesiac z góry zaczynam sie nie pokoic bo nie odzywa sie wlascicielka

Odważna jesteś. Ja bym żadnych pieniędzy bez potwierdzenia nie dawała, zwłaszcza jak jeszcze nie mieszkam w mieszkaniu...

to chyba moje popoludniowa pogoda do Ciebie przyszla, bo u nas wczoraj od 16-tej do nocy lalo
D patrzył na prognozę i ma padać dziś i jutro. Ładnie będzie dopiero we wtorek :frown: A ja właśnie wczoraj kupiłam młodemu basenik i rozłożyłam go na balkonie...

reklama
Odważna jesteś. Ja bym żadnych pieniędzy bez potwierdzenia nie dawała, zwłaszcza jak jeszcze nie mieszkam w mieszkaniu...

D patrzył na prognozę i ma padać dziś i jutro. Ładnie będzie dopiero we wtorek :frown: A ja właśnie wczoraj kupiłam młodemu basenik i rozłożyłam go na balkonie...
u nas wczoraj bylo tak duszno, ze wytrzymac nie szlo wiec bylo wiadomo, ze bedzie burza a mlody chodzi i pyta sie kiedy bedzie mogl do niego wejsc?

Do góry