reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Czesc dziewczyny! Napisalam pare razy na poczatku tematu i zniknelam, mialam duzo stresow i problemow w domu, pracy. Chcialabym wrocic, przeczytalam caaly watek zeby byc na bierzaco. ;) Mam 26 lat. Jestem aktualnie 17+2. Plec nieznana, 13ego mam drugie i ostatnie usg... I zupelnie nikogo nie mam do rozmow na temat ciazy i dzieci. A pojecia tez za duzo nie mam bo i skad. Siedze w Anglii, wiekszosc znajomych wciaz imprezy w glowie, dwie, jedyne, przyjaciolki staraja sie o dzieci o kilku lat i nie chca poruszac ze mna tego tematu... Bo moja ciaza to byla niespodzianka i mozna powiedziec ze udalo sie za pierwszym razem...;) Nie wiem czy to zazdrosc z ich strony, ale przyjazn sie sypie :( Z chlopakiem tez sie kloce, nie znalismy sie bardzo dlugo zanim zaszlam w ciaze, tylko 8 miesiecy. Wlasnie wprowadzilismy sie na swoje i probujemy sie nie pozabijac. I tak oto siedze sama wsrod kartonow i pustych scian i tak sobie mysle czy ja zdaze to wszystko do grudnia urzadzic i zorganizowac... ach wygadalam sie ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
dasz rade, do grudnia duzo czasu, zazdroscia sie nie przejmuj, ja mam to samo ze strony klilku kobiet, a facet hmm, najwyzej patelnia mu przywalisz na uspkojenie i juz :D

reklama
Czesc dziewczyny! Napisalam pare razy na poczatku tematu i zniknelam, mialam duzo stresow i problemow w domu, pracy. Chcialabym wrocic, przeczytalam caaly watek zeby byc na bierzaco. ;) Mam 26 lat. Jestem aktualnie 17+2. Plec nieznana, 13ego mam drugie i ostatnie usg... I zupelnie nikogo nie mam do rozmow na temat ciazy i dzieci. A pojecia tez za duzo nie mam bo i skad. Siedze w Anglii, wiekszosc znajomych wciaz imprezy w glowie, dwie, jedyne, przyjaciolki staraja sie o dzieci o kilku lat i nie chca poruszac ze mna tego tematu... Bo moja ciaza to byla niespodzianka i mozna powiedziec ze udalo sie za pierwszym razem...;) Nie wiem czy to zazdrosc z ich strony, ale przyjazn sie sypie :( Z chlopakiem tez sie kloce, nie znalismy sie bardzo dlugo zanim zaszlam w ciaze, tylko 8 miesiecy. Wlasnie wprowadzilismy sie na swoje i probujemy sie nie pozabijac. I tak oto siedze sama wsrod kartonow i pustych scian i tak sobie mysle czy ja zdaze to wszystko do grudnia urzadzic i zorganizowac... ach wygadalam sie ;)

Dzień dobry, trzymaj się dzielnie :)

Witaj
Świeży związek musi się dotrzeć, a jak jeszcze szybko pojawi się dziecko, to jest duże pole do konfliktów. Ja w pierwszej ciąży też się sporo kłóciłam z moim D. Mieliśmy jeszcze krótszy staż, bo byliśmy razem ledwie od 3 miesięcy (choć znaliśmy się dłużej).
Co do przyjaciółek, to może nie są prawdziwymi przyjaciółkami, skoro nie potrafią się z Tobą cieszyć z tego dziecka. Ja długo miałam sytuację, że sama nie miałam dzieci, a wszystkie najbliższe koleżanki dookoła zachodziły w ciążę i rodziły dzieci. Oczywiście było mi trochę przykro, że one już, a ja jeszcze nie (zwłaszcza, że większość z nich jakoś się specjalnie o te dzieci nie starała), ale do głowy mi nie przyszło, żeby się od nich z tego powodu odsunąć. Wprost przeciwnie, zawsze mnie bardzo interesowały ich ciąże i przeżywałam je wspólnie z nimi, a jak się maluszki rodziły, to leciałam jak najprędzej zobaczyć.

Witajcie :) wybaczcie, ale nie dam rady przebrnąć przez te wszystkie posty. Ostatnio jestem w ciągłym biegu, są wakacje i oczywiście jest tyle rzeczy do zrobienia i zobaczenia! Wczoraj szalałam na plaży w Ustce na corocznym pokazie sztucznych ogni. Dziś wieczorem też się wybieramy z mężem, nieco szybciej, bo chcemy zdążyć jeszcze na koncert - dzisiaj grają Róże Europy, a ja nie odpuszczę okazji, by sobie pośpiewać ;) nie, nie jestem ich jakąś wielką fanką, ale obiecałam sobie, że ostatnie nasze bezdzietne wakacje będą czasem chwytania życia pełnymi garściami. Tak więc wszędzie mnie pełno, ale nigdy w domu.
Na dodatek Mała zaczęła mnie kopać jak szalona :D nie są to notorycznie kopniaki, przez które człowiek funkcjonować nie może, ale zdarzają się 2-4 razy dziennie i to głównie seriami. Brzuch mi aż odskakuje! Jest więc pięknie :)
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze. Może w wolnej chwili poczytam wcześniejsze strony, ale dzisiaj znowu piękna pogoda, więc... same wiecie ;) :*

1467383092-1d1mld.jpeg
pojedzona czekolada hahah

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak to dobrze widzieć Wasze brzuchy! Bo mi się już głupio zaczynało robić, że wyglądam już na 7 miesiąc przynajmniej ;P ale chyba takie piłki są zupełnie normalne :)

reklama
Malika witaj. Ja tez pierwsza ciaze przechodzilam w Anglii i bylam jedna z pierwszych mam w towarzystwie. No i tak jak piszesz reszta imprezowala a ja sie szykowalam na przyjscie synka.
Powodzenia 13stego. Oby sie pokazalo żebyś sobie wtprawke wyszykowala jak to ostat. Usg. Ja mam 15stego polowkowe❤

Sancia a biedna Ty. Wspolczuje Wam ja ani razu z wc w objęciach

Do góry