Tuiles
Fanka BB :)
Dziewczyny mam dość...ciąża to niby taki super okres,szczęśliwy i w ogóle..a dla mnie to najgorsze,najbardziej stresujące miesiące w moim życiu... byłam dziś na II prenatalnym usg..pomijam fakt, że lekarz go nie wykonał bo stwierdził, że jest za wcześnie i mi przełożył termin na za tydzień..jedyne co zrobił to pomierzył sobie jakieś parametry, w tym głowe dziecka..i co? okazało się, że ma torbiele w jednej z półkuli mózgu co może świadczyć o poważnych wadach genetycznych..mam dość tej ciąży, tego wszystkiego, jestem tak załamana..myślałam,że po prawidłowym wyniku NIFTY już nic złego się wydarzy...nie wiem to myśleć o tym wszystkim..
SPOKOJNIE!!! Takie torbielki (zakładając, że w ogóle są i że lekarz się nie pomylił) bardzo często się wchłaniają i nie oznaczają nic złego. Tym bardziej, że nifty wyszło ok! Na następnym badaniu przekonasz się, że się zmniejszyły, albo wręcz zniknęły. A póki co staraj się nie denerwować!
O rany, współczuję...Czy zalecił jakąś dalszą diagnostykę tych torbieli?
Dlaczego stwierdził, że to za wcześnie na połówkowe, skoro zgodnie z suwaczkiem jesteś już w 18t6d? Ja mam połówkowe 8 lipca i to będzie bardzo podobny moment jak u Ciebie, a mnie wyznaczyli tą datę w tej przychodni, gdzie ją będą robić, wiedząc na jakim etapie ciąży jestem.
Ja zdaje się będę miała badanie w podobnym terminie co Ty (mam wyznaczone na 19+3) i nie było ani słowa, że to mogłoby być za wcześnie!
Dzień dobry dziewczynki.
Czekam u lekarza. Od wizyty z 22 czerwca cały czas co kilka dni przy podcieraniu sobie poplamiam.
Wczoraj wieczorem plamka na majtkach czekoladowa, dziś rano przy sikaniu na papierze. Noż qurwa oszalec można. Każda wizyta w wc to stres czy zobaczę coś brudnego czy nie. Kazał się meldowac jak będzie się cos działo czyli czytaj - żywa krew lub bóle.
Ja nie mam, ale czekać do wizyty też nie będę do wtorku bo zwariuje dla mnie przy zdrowej nie zagrażającej życiu dziecka ciąży nie powinno być żadnych plamien!! Nie ważne czy żywa krew, czy brąz, czekolada, czy qurwa Mac toffi. chcę po prostu cieszyć się moja ostatnia ciąża!!!! A nie co wizyta w kiblu płakać i zaś wpisywać w wyszukiwarkę gogle " plamienia w ciąży" i dolowac się psychicznie. Niech mnie badają nawet cały dzień ale chcę wiedzieć co się dzieje. Bo takie atrakcje w wc miazdzą mnie psychicznie!!!!!!
Mam zle przeczucia. Niewiem ale boję się okropnie!
Proszę trzymajcie kciuki.
Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Bidulko, trzymaj się dzielnie. Zobacz, do tej pory plamiłaś i było wszystko ok, więc nadal tak będzie. Może taka Twoja "uroda" po prostu. Staraj się jak najwięcej wypoczywać i nie stresować (łatwo powiedzieć, wiem...). Ja w każdym razie trzymam mocno kciuki za Ciebie i Maluszka!
Ostatnia edycja: