ja nie plamie na szczescie za poltora tygodnia kolejna wizyta i zobaczymy co w trawie piszczyNo ja na początku ciąży brałam końskie dawki progesteronu. Od 12+3 tylko dupka 2x1. Później 15+3 dupek 1x1, a od 16+3 koniec faszerowania się. Jeśli teraz Twój lekarz zdecyduje się na odstawienie, to wiekowo-ciążowo będzie w zasadzie prawie tak samo
Mój gin stwierdził, że jest już łożysko, nic się nie dzieje, więc nie ma co wspomagać. Oczywiście kazał być czujnym na ewentualne plamienia.
reklama
koralinakato
Fanka BB :)
Kochana, moja corcia miala po urodzeniy jedna dosc duza torbiel rzegrody przezroczystej, wodniaki nozgu, a takze wzmozona echogenicznosc splotu podpajeczynowkowego czy jakos tak sie to pisze, i jak to stwierdzila doktorka, ze mimo ze urodzila sie w terminie, to jest jak wczesniak, mozg niedorozwiniety, ale szybko nadrobila, moze chodzila dopiero jak miala 18 mc, ale to nic. Miala tez powyginane raczki i stopki, ale ja ja rehabilitowalam duzo. Teraz chodzi do przedszkola, coraz ladniej rysuje, nie ma wad wzroku, nie ma provlemow ze sluchem, mowi plynnie zdaniami, spiewa, opowiada bajki ktore same wymysla, ma dobre kontakty z dziecmi. Jedyne to ze slabo jezdzi na rowerku, szybko sie meczy, nie da rady wybrać sie na dlugi spacer bo "bola ja nogi"..
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
no czyli jednak nie do konca wszystko jest dobrze..a wiesz dlaczego ma takie problemy z tymi nóżkami?
Nie takie pomyłki się zdarzały. To są poważne sprawy i dobrze byłoby to skonsultować później z innym lekarzem. Może powie Ci coś więcej, uspokoi, wyjaśni. Nie wiem na ile masz dobrego swojego lekarza i na ile mu ufasz, ale jak jesteś kłębkiem nerwów, to przynajmniej dla Twojego spokoju, porozmawiałabym chociaż z kimś innym.
I nawet jeśli są jakieś torbielki, to nie możesz za to obwiniać siebie!!! To nie jest wynik jedzenia czy spania na złym boku!!!
Trzymam mocno kciuki, żeby się wszystko okazało tylko złym snem!
Szczerze? co badanie to inny lekarz i mnie to wkur...ia... do swojego chodzę co 3..4tygodnie z nfz a na prenatalne mnie wyslal do szpitala w którym pracuje, ale nie on wykonuje badania tylko inni lekarze.. pojde tego8lipca i potem jeszcze prywatnie za miesiac zeby zobaczyć co i jak..
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Wiesz co, Olusia jest bardzo emocjonalna, mamy z niabisc do psychiatry tylko akurat jest w szpitalu i przepadl nam termin, tak wiec nie powiem Ci co jej dokladnie jest i jak sie to nazywa, ale podobno bol nozek moze byc wlasnie od stresu wywolanego emocjami. Tak mi mówiono. Jak jest naprawde, to dowiemy sie po wizycie u psychiatry, wtedy tez jak wykluczy ze to od tego to mamy isc do lekarza i na rtg. Niestety poki co lekarz nie chcial wypisac skierowania na rtg, ba, nawet nie zbadal jej tych nozek. Ale u nas jest jeden lekarz od dzieci i wielka bezradnosc [emoji20]no czyli jednak nie do konca wszystko jest dobrze..a wiesz dlaczego ma takie problemy z tymi nóżkami?
Szczerze? co badanie to inny lekarz i mnie to wkur...ia... do swojego chodzę co 3..4tygodnie z nfz a na prenatalne mnie wyslal do szpitala w którym pracuje, ale nie on wykonuje badania tylko inni lekarze.. pojde tego8lipca i potem jeszcze prywatnie za miesiac zeby zobaczyć co i jak..
Ja sobie z tym radze, biore ja na coraz to dluzsze spacery, tlumacze ze jeszcze tylko pare kroczkow i bedziemy w domku, no roznie. Troche tez w tym bylo za duzo rozpieszczania, urodzila sie chora, kazdy chcial jej nieba przychylic i ciagle byla noszona..
Jadwiga orłowska
Joshi ja jak ostatnio plamiłam to spanikowałam. Jak poszłam siku to cały papier na ręce był czerwony. Taki jak w połowie okresu. bałam się patrzeć na USG. Ten przyrząd ginekologiczny był cały umazany, aż pani doktor się zdziwiła. Wróciłam do domu i przeszło. Trzecią ciążę leżę, myślałam, że to koniec, ale dzidzia fika koziołki.
madzia.ch.1995
Lux ja niestety też, a dzis kończè 18 tydzien. Lozysko mam na przedniej ścianie to chyba amortyzuje... To i mièśniak.
Ja też jeszcze nie czuje. Czasem mi się może coś wydaje ale raczej sobie to wmawiam .
koralinakato
Wiesz co, Olusia jest bardzo emocjonalna, mamy z niabisc do psychiatry tylko akurat jest w szpitalu i przepadl nam termin, tak wiec nie powiem Ci co jej dokladnie jest i jak sie to nazywa, ale podobno bol nozek moze byc wlasnie od stresu wywolanego emocjami. Tak mi mówiono. Jak jest naprawde, to dowiemy sie po wizycie u psychiatry, wtedy tez jak wykluczy ze to od tego to mamy isc do lekarza i na rtg. Niestety poki co lekarz nie chcial wypisac skierowania na rtg, ba, nawet nie zbadal jej tych nozek. Ale u nas jest jeden lekarz od dzieci i wielka bezradnosc [emoji20]
Ja sobie z tym radze, biore ja na coraz to dluzsze spacery, tlumacze ze jeszcze tylko pare kroczkow i bedziemy w domku, no roznie. Troche tez w tym bylo za duzo rozpieszczania, urodzila sie chora, kazdy chcial jej nieba przychylic i ciagle byla noszona..
no wlasnie..czyli jednak mimo wszystko przez te torbielki w glowie ma jakieś wady i sama napisałaś, że urodziła się chora..podziwiam Cię, że tak dzielnie to znosisz bo ja na samą myśl coraz bardziej się zastanawiam co dalej mam robic.. bo wiem, że nie dam rady z chorym dzieckiem a cala rodzina mnie już namawia na terminacje mimo,że nie wiadomo czy to się wchłonie czy nie..
Antiope
No ja jakoś bardzo szczupła nie jestem. Ale fakt, że raczej jestem gruszką niż jabłkiem i nawet jak tyłek wielki, to brzuch stosunkowo mały.Ja też plamilam w 5 tyg
Gratulacje!!!!! U szczupłych kobitek szybciej widać, u mnie pewnie po 24 tyg zobaczę jak galaretka lata hahaha .
Jeszcze raz gratulacje
Lux, Tuiles, Lenam jeszcze macie czas. Ja w pierwszej ciąży czułam ruchy dopiero koło 20 tc.
Jadwiga orłowska
Dziewczyny chciałabym sobie zmienić, żeby nie pokazywało mi cały czas imienia i nazwiska, ale szukam klikam i nie mogę nic znaleźć. Wiecie jak mogę to zmienić?
oglosilam na fejsie, ze bede mama, nie spodziewalam sie tylu komentarzy, tylu polubien w tak krotkim czasie a komentarz kuzynki, ze tak bardzo czekalam na bobasa i super, ze sie doczekalam doprowadzil mnie do placzu, nie myslalam, ze tyle zyczliwosci mnie spotka ♥
reklama
napisz do adminki do AnasluDziewczyny chciałabym sobie zmienić, żeby nie pokazywało mi cały czas imienia i nazwiska, ale szukam klikam i nie mogę nic znaleźć. Wiecie jak mogę to zmienić?