reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Mnie dzisiaj cały dzień jest mega niedobrze i słabo. Aż musiałam sobie wypić o 12 lawet, bo nie byłam w stanie spakować torb ( wyjeżdżamy na Sylwestra do znajomych ). Wypiłam kawę, przeszło mi to, że już nie było mi tak słabo ale nadal mi mega niedobrze. Obstawiam dzisiaj słabe ciśnienie.

U mnie niestety beta 4.
To nic nie znaczy, zrób przyrost chociażby jutro. Zobaczysz czy rośnie czy maleje. Jeszcze jest nadzieja 🍀
A z jakiego powodu miałaś heparynę w pierwszej ciąży?
Rozumiem, że teraz nie będziesz miała, bo wyniki są ok?
Heparynę i acard dostałam w ostatniej ciąży , dwie pierwsze bez problemów, potem trzecia zatrzymała się na 6 tyg , widziałam zarodek i kazali przyjść za dwa tyg i wtedy dowiedziałam się że ciąża stanęła , kolejna ciąża przebiegała ok w 13 tyg serduszko się zatrzymało i lekarz stwierdził że trzeba brać ta heparynę i acard bo mam dwie straty pod rząd i też te żylaki. Ciaza książkowa o dziecko 4kg urodzone w terminie :-) Teraz miałam obawy czy te zastrzyki zaś będę musiała brać i acard ale wychodzi na to że nie, zobaczę co lekarz powie.
Pięknie 😍 Progesteron bogaty! Beta też super ! Gratulacje i rośnijcie zdrowo ❤️ 🍀

Ja też się czuje ciazowo ale testy nie wykazują nic, jadę zaraz po test czułości 10ml na jutro ale i tak jadę oznaczyc progesteron to i betę zrobie 😈 tylko u mnie zawsze późno wyniki to tescik z rana muszę zrobić :-)

Obserwujcie Maję Staśko? Bardzo otwarcie mówi o swojej ciąży. Teraz dodała aktualizację że ciąża była ale przestała się rozwijać i dlatego beta spadła. Co myślicie o takim bardzo otwartym mówieniu o wszystkim? Bez spiny i kłótni, pytam z ciekawości 😅

Ojaaa, ale cudownie 😍 gratuluję ! I zazdroszczę 😀 czekam na moje wyniki.
8
Obserwujcie Maję Staśko? Bardzo otwarcie mówi o swojej ciąży. Teraz dodała aktualizację że ciąża była ale przestała się rozwijać i dlatego beta spadła. Co myślicie o takim bardzo otwartym mówieniu o wszystkim? Bez spiny i kłótni, pytam z ciekawości 😅
Tez ja ogladam na tik toku ale dla mnie to już przesada .
Za bardzo wszystko przeżywała.
Moim zdaniem Tak silne emocje powinna zostawić dla siebie

Lil masti wstawiła nagranie z USG dopochwowego,gdy była w ciąży z Arią 😂 także to jest trochę modne pokazywanie czegoś,co powinno zostać prywatne.
Robią co chcą - zawsze można ODobserwować i tyle.
Ja rozumiem,że Mają dzieli się swoimi przeżyciami z trudnych wydarzeń ale niektóre nie powinny być tak jawne ale trzymam kciuki,żeby też doczekała się dzieciątka:)

też ja obserwuje , bardzo mi się przykro zrobiło jak zobaczyłam że beta spadła . Z jednej strony uważam że trochę za bardzo to wszystko ale z drugiej strony sama wiem jak wszystko przeżywam , jak dopatruje się objawow i tak dalej i przechodzę to sama w sobie ,nie mówić na głos ,ile razy płacze żeby nikt nie widział , a może jej to poprostu pomaga , daje taki sposób wyładowania trochę tych emocji , jak ktoś nie chce to nie musi oglądać . Ogólnie sama do rodziny i znajomych mówię otwarcie o tym na jakim etapie jesteśmy i jakie mamy plany dalej , że względu na to żeby unikać pytań , mniej mi przykro jak mówię o tym sama niż jak ktoś pyta ..

reklama
też ja obserwuje , bardzo mi się przykro zrobiło jak zobaczyłam że beta spadła . Z jednej strony uważam że trochę za bardzo to wszystko ale z drugiej strony sama wiem jak wszystko przeżywam , jak dopatruje się objawow i tak dalej i przechodzę to sama w sobie ,nie mówić na głos ,ile razy płacze żeby nikt nie widział , a może jej to poprostu pomaga , daje taki sposób wyładowania trochę tych emocji , jak ktoś nie chce to nie musi oglądać . Ogólnie sama do rodziny i znajomych mówię otwarcie o tym na jakim etapie jesteśmy i jakie mamy plany dalej , że względu na to żeby unikać pytań , mniej mi przykro jak mówię o tym sama niż jak ktoś pyta ..
jeszcze tak zacytuję sama siebie , mówię otwarcie o tym co robimy ale już nie mówię o tym co czuje , jak straszni mi jest ciężko . Wiecie co jest najgorsze ? Że wgl ciężko jest mi o tym mówić na głos , o tym jak bardzo jest mi przykro i jak bardzo momentami mam dość tego wszystkiego 😔

Do góry