reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gotuj z wrześniowymi mamusiami czyli kulinaria:)

reklama
Uwielbiam wszystko co ma w sobie serek feta. Wszystkie sałatki, zapiekanki itp a najbardziej chyba brokuły z fetą i do tego sos czosnkowy :-)
 
Już podaję:
Pekińska, serek feta mlekovity, cebula, ogórek, pomidor, czerwona paryka, ja jeszcze dodaję zielone oliwki, ale to nie każdy lubi, i dwa sosy koperkowo - ziołowe.

Smacznego.
 
Tak, ogórek zielony.

To jest wersja podstawowa, potem, Jak już Ci posmakuje, można sobie dobierać smaki dodając natkę pietruszki, szczypiorek, lub jak miki rzodkiewkę, co kto lubi. Moja znajoma dodaje też kukurydzę z puszki ale dla mnie to w ogóle nie do pogodzenia.

Dobra sałatka na rożne nasiadówki typu grill.

 
Pracowity dzien w kuchi. Zrobiłam słatkę śledziową pod pierzynką i lasagne w towarzystwie mozzarellii. Maja przyjść goście, wiec będzie wyżerka :laugh2::yes:
 
Cześć dziewczyny, dzisiaj tylko tak na szybkiego wpis...
Więc roladki makowe w masie serowej w I dniu nie zachwyciły mnie specjalnie, jakieś takie twarde i w ogóle, ale już dzisiaj jak zjadłam kawałek to nie to ciasto :) Musiało po prostu nabrać mocy urzędowej. W smaku przypomina mi troszkę seromak, bo w końcu to połączenie sera i maku :)

Bluetooth ten ser smakuje jak kefir tylko o stałej konstystencji, także ruskie z nim wyszłyby chyba dość rzadkie... Ale do tego ciasta - zwłaszcza, że ser trzeba było gotować nadał się.

Pozdrawiam was, i miłego popołudnia ;-)
 
reklama
Do góry