miki_czchow
Fanka BB :)
Przepisy z wątku głównego:
Makowe Roladki W Masie Serowej - Forum Kulinarne Smaczny.pl
Ciasto makowe z białek
Makowe Roladki W Masie Serowej - Forum Kulinarne Smaczny.pl
Ciasto makowe z białek
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja piekę teraz ciasta - ciągle - jak szalona
przedwczoraj zrobiłam dwa - z truskawkami i jogurtowe z migdałami
wczoraj zebrę
a dzisiaj robię snickersa
no i tort bezowy jakoś tak chodzi za mną - uwielbiam piec bezy...
ale powiem Wam, że jak upiekę - to po jednym kawałku mam dosyć - więc moje dzieci sie objadaja - i cieszą się, że Mamę cos napadło na te ciasteczka ;-)![]()
A ja polecam salatke z tunczyka. Jest idealnym posilkiem dla kobiet w ciazy i moj M tez ja uwielbia wiec wszyscy sa happy.
Robi sie w miare szybko tylko trzeba troche skladnikow.
Dla 2-3 glodomorow potrzeba:
-2 puszeczki tunczyka w sosie wlasnym. Lepiej wziac jakiegos lepszego tzn z cena ze sredniej polki, bo jak tunczyk zle smakuje to cala salatke diabli wzieli. W tych najtanszych to sa jedynie odpadki od tunczyka wiec nie polecam
-puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli/ zielonego groszku - dodaje naprzemiennie jak mi sie w danym dniu podoba, czasami nie dodaje w ogole
- 3-4 jajka ugotowane na twardo posiekane w kosteczke
-1-2 nieduze cebule drobno posiekane
-3-4 srednie ogorki konserwowe posiekane w drobna kosteczke
- maly majonez salatkowy
Tunczyk odcedzamy z sosu, bo od niego salatka robi sie potem wodnista i w misce rozbijamy go na drobne kawaleczki najlepiej widelcem. Dodajemy reszte skladnikow, sporo solimy i pieprzymy. Ja dodaje jeszcze drobno posiekany koperek, bo nadaje swiezosci i calosc mieszamy. Na koniec dodajemy kilka lyzek majonezu, ilosc zalezy od gustu wiec musicie po 3-4 lyzka sprawdzic czy taka konsystencja wam odpowiada. No i salatka gotowa, mniaaam juz mam na nia ochote. Chyba zrobie niedlugo sama :-)
SMACZNEGO![]()
Robiłam Twoją sałatkę, bardzo nam smakowała :-)