reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gotowanie na ekranie- przepisy :)

tak tak właśnie tak zrobiłam, tylko z innej firmy miałam, też na bazie roślinnej, swoją drogą polecam, rzeczywiście szybciutkie i bezproblemowe te galaretki :) ale ta śmietana hm niby się trzyma ale daleko tej roladzie do takiej sklepowej niestety
 
reklama
A ja napisze cosik od siebie :)

Obiad expressem potrzebny :)

POl kg mielonego
Dwa woreczki ryzu
Cebula hmmm tak zeby nie znikneła w mielonym hehe jakies 4 :)
przyprawy, ja daje przyprawe do ziemniakow, troszke zioł prowasalskich, sól, pieprz a wiec doprawiamy czym kto lubi ja daje odrobione przyprawy do grilla hehe wszystko co mam

wiec ..

gotujemy ryz...wdł.. opisu na opakowaniu odstawiamy na bok, cebule smazymy za zlocisty kolor aby byla miekka dodajemy do niej mielone mieszamy znieciemy zeby ladnie sie wszystko polaczylo i miesko ugotowało w tej cebuli, tutaj troszke przypraw potem chwilke dusimy pod przykryciem, dodajemy ryz mieszamy dodaejemy znowu przypraw według uznania i smaku..

Tararara gotowe :) i dla mnie dobre..szybki i syty obiadek :)

mozna podawac z ogóreczkiem konserwowym, ja akurat jem przewaznie z sałatka z buraczkow z paprykom roboty własnej mojej mamusi :) hehe ale taka sklepowa obiadowa tez bedzie ok :D

jak ktos bedzie miał zamiar robic zycze smacznego :)
 
wrzucam dwa pyszne linki. Korzystam z blogów namiętnie, wszytsko proste, smaczne, zawsze wychodzi:

Kwestia Smaku - Wyjątkowo na co dzień - Przepisy kulinarne

Dla miłośników słodkości:

Moje Wypieki

satyna w pierwszym blogu na pewno znajdziesz przepis na zupę dyniową.

Moją najprostsza wersja zupy to:
w garnku na masełku podsmażyć cebulkę, dodać pokrojoną w kostkę dynię, po chwili zalać bulionem. Gotować aż dynia zrobi się miękka. Zmiksować blenderem do smaku: pieprz, sól i przyprawy korzenne: imbir, troszkę cynamonu, kurkumy i ostrej papryczki chilli.
Można dodać marchewkę, ziemniaczka, nawet zwykłej papryki, jak kto lubi.
Zupa dyniową uwielbiam w jesienno zimowe dni, z imbirem rozgrzewa lepiej niż herbata z cytryną :)
 
narobiłyście mi ochoty na domową pizzę na wątku głównym. To teraz chwalić się tymi cudownymi przepisami na ciasto:-)
 
dziewuszki kochane, czy któraś z Was lubuje się może w cieście francuskim? za tydzień robię takie skromne uro dla rodzinki i pomyślałam że chętnie się pobawię w gniazdka z ciasta francuskiego na słodko + paszteciki z pieczarkami też z ciasta francuskiego na słono, ale chciałabym się tym zająć w ten week żeby mieć luz później i tylko podgrzać. więc takie pytanie do Was czy orientujecie się może czy takie zrobione już na gotowo gniazdka z serkiem i cynamonem i z brzoskwiniami i na słono z pieczarkami z cebulką mogę jak już ochłodną wpakować po prostu do zamrażalnika i za tydzień je wyjąć? kupę roboty by mi to odjęło ale wolę bez pytania nie ryzykować, a na necie tak czytam to nic konkretnego znaleźć nie mogę, może coś pomożecie
 
Ja bym zaryzykowała. Z ciasta francuskiego jeszcze tak nie robiłam, ale np. pierożki z mięsem ciasto kruche drożdżowe, to tak i były tak samo pyszne jak i po upieczeniu.
 
narobiłyście mi ochoty na domową pizzę na wątku głównym. To teraz chwalić się tymi cudownymi przepisami na ciasto:-)
Tasia my mamy Moulinexa maszynę do pieczywa, w niej można też robić ciasto do pizzy i inne rzeczy...tak jest taka książeczka z przepisem, ale to jest przepis właśnie do tej maszyny :sorry2:
 
reklama
Do góry