reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Formalności i sprawy urzędowe

reklama
Te przepisy są poj... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ten nienormalny podział na "biednych" i "bogatych" (bo jeśli granica jest tak niewielka, to kto jest biedny, a kto już bogaty) w ogóle nie bierze pod uwagę innych aspektów życiowych poza tymi finansowymi, a i te jak dla mnie nie są logicznie rozpatrzone. Sądzę, że ta ustawa jest jedynie kolejnym ślizkim sposobem by pokazać kto tu jest złym policjantem, a kto tym wielkim wybawicielem i guru naszego społeczeństwa. Błazenada! :crazy: Moim zdaniem takie "załatwienie" sprawy jedynie pogłębi panującą patologię w naszym kraju. A Ci uczciwi jak zwykle będą pokrzywdzeni. Norma! W naszym kraju są takie przepisy, że sami nakręcamy kombinatorstwo- bo uczciwie się nie da... To jest przykre... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

te wszystkie przepisy z pewnością nie są prorodzinne:crazy: jeżeli faktycznie wejda te przepisy w życie to ja moge się pożegnać z tym tysiącem zł a widomo że przy dzidzi to kazde pieniądze sie przydadzą do teggo co po 20 tyg macierzyńskiego ja już nie dostanę żadnych pieniążków i co dalej 3 osoby, kredyty itd z jednej pensji męża jakaś masakra a jak będe chciała wrócić do pracy to trzeba będzie nianie zatrudnić (nie mamy żadnej bliskiej rodziny na miejscu żeby mogła się zająć dzidzią) a jak niania to ok1000 -1200 zł miesięcznie (ponoć takie stawki we wrocku) to powstaje pytanie czy warto mi wracac do pracy bo sama niewiele więcej przyniosę do domu a dziecko cały czas bez rodziców (do domu średnio wracam o 18 i później) podsumowujac to wszystko to jakaś masakra i jak by patrzeć z takiej perspektywy to po co wogóle decydować się na dziecko??? trochę pomarudziłam tu ale coś mnie trafia jak słyszę o tym że już wszystko chcą nam zabrać bo co teraz nie należymy do najbiedniejszych, narazie...:baffled:

Julisia ja tak miałam po urodzeniu Lolka - miałam wybór iść do pracy i oddać swoją pensję opiekunce albo zostać z dzieckiem. W efekcie Lolek poszedł do żłobka, który miesięcznie kosztował ok 250 zł, więc nie dużo. Ja byłam bardzo zadowolona i teraz też planuję wrócić do pracy jak Mała będzie miała 1,5 roku - pójdzie do żłobka (mam nadzieję że się dostanie)...

czyli mam rozumiec ze jak mam termin na 5styczen 2010r to nie dostane juz tego becikowego ( poniewaz nie zlaiczam sie do osob do 10tyg) ???

Nie wiem, mi się już tu wszystko pomieszało. Ale jak pójdę na wizytę (28 września) to zapytam mojej ginki i zdam relacje czego się dowiedziałam :-D Wy też piszcie jakbyście cuś się wywiedziały :-)

reklama
Do góry