kataszaone
nowa mama
jesli chodzi o sprawy urzedowe zwiazane z dzidzia to ja bede miala tego sporo! ucze sie, jestem formalnie samotna matka, wiec nie trylko becikowe mnie interesuje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kochana jeśli ojciec dziecka żyje i je uzna to wtedy niestety już nie traktują Cię jako samotną matkę ponieważ możesz podać ojca dziecka o alimenty. Ja się dowiadywałam poniewaz jak to sie w życiu przydaża też zostałąm sama i pniewaz mała nosi nazwisko ojca niestety nic mi się nie nalezy.kataszaone...widze, ze jest nas dwie co prawda juz sie nie ucze...ale jak na razie formalnie tez jestem samotna matka...ale zastanawiam sie nad jednym...jezeli przed porodem moj narzeczony zglosi w usc, ze uznaje dziecko jeszcze nienarodzone, to czy bedzie mi przyslugiwalo swiadczenie dla samotnej matki...sama nie wiem....
Kochana jeśli ojciec dziecka żyje i je uzna to wtedy niestety już nie traktują Cię jako samotną matkę ponieważ możesz podać ojca dziecka o alimenty. Ja się dowiadywałam poniewaz jak to sie w życiu przydaża też zostałąm sama i pniewaz mała nosi nazwisko ojca niestety nic mi się nie nalezy.
JA też dzisiaj dopyttywałam pani w MOPSie ale pani mi jeszcze raz powiedziała to samo że niestety wydaje mi się ze w każdym mieście MOPS rządzi sie swoimi prawami z tego co na innych wątkach czytałam.ja mam taka sytuacje własnie ze jestem samotna matką a nie nalezy mi sie nic bo ojciec uznał dziecko i daje dobrowolne alimenty ( do reki , nie pzrez sąd) i dopiero jak dostarcze papier z sadu to moge wtedy sie ubiegać o jakieś pieniążki wiem to na 100% bo pytałam w urzedach...po koleżankach....i nawet jedna babka z sądu mówiła zebym złozyła pozew o alimenty bo nic nie dostane