wiolan
PODWÓJNA MAMA
Friga, takie rzeczy refunduje urzad miasta albo gminy wlasciwy dla Ciebie. Popytaj tam i Ci dokładnie odpowiedzą...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wczoraj czy przedwczoraj szanowny pan minister zdrowia Arłukowicz wypowiadała się w tvn24, żeby pamiętać, że dzieci ubezpieczone są przez państwo, więc nie trzeba pokazywać ubezpieczenie.Jak wspomniałam coś, że dzieci to chyba ubezpieczenia mieć nie muszą to zrobiła oczy jak 5zł i zapytała mnie gdzie to niby wyczytałam...
Kilka dziewczyn już kupiło, nawet ostatnio była o tym rozmowa w innym temacie (https://www.babyboom.pl/forum/dziec...zwoj-naszych-dzieciaczkow-39234/index716.html zaczyna się od postu krewetki)aktualnie zastanwiam się na nakłądką na deskę do kibelka. ma któraś ?
ostatnio bylam z Lilka na dyzurze nocnym, zapomnialam ubezieczenia, babka mnie przyjela ale recepyt juz miqlam na 100%, wczoraj bylam u nefrologa , okazalo sie ze w pracy podbili mi ksiazeczke ale daty nie wpisali i to samo- przyjma mnie, ale ewentualne recepty na 100%Z tą opieką zdrowotną dzieci to też bywa chyba różnie, ja ostatnio jak byłam z Majką u lekarza to zarządali ubezpieczenia. Pokazałam im książeczkę ubezpieczeniową (Majka jest ubezpieczona na ubezpieczeniu R. - ale masło maślane mi wyszło ) to się rzucali, że kilka dni po terminie (pieczątki muszą walić mu w pracy co miesiąc) i mam donieść aktualne! Jak wspomniałam coś, że dzieci to chyba ubezpieczenia mieć nie muszą to zrobiła oczy jak 5zł i zapytała mnie gdzie to niby wyczytałam...
a krewetka ja już w pełni sprawna - może się uda jeszcze spotkać?? reszta ?
Dziewczyny, w co wstemplowują to ubezpieczenie, jak legitymacje ubezpieczeniowe już nie funkcjonują?
Co mam okazać, jak idę z dzieckiem do lekarza? Czy nic nie muszę dawać, bo dziecko jest ubezpieczane przez państwo, czy jakoś tak...
Miłego dnia.
musisz miec druk zgloszenia do ubepieczenia, inaczej moga odmowic wizyty i recepty beda bez znizek
Pracodawca wystawia zaświadczenie, że dziecko ubezpieczone jest z którymś rodziców. Dodatkowo bierze się RMUA.