Właśnie dzwoniłam do OPS i powiedzieli,że jeśli będe rodzić po 1 listopada to to zaświadczenie o opiece lekarskiej jest obowiązkowe a o położnej to faktycznie nieprawda.
reklama
Dla mnie te przepisy są chore
Jest wiele dziewczyn które nie wiedzą o ciąży do 10 tyg, ja się dowiedziałam w 8 ale zanim się dostałam do lekarza to byłam w 12, u mnie sprawa wygląda inaczej, bo mieszkam w Szkocji ale postanowiłam rodzić w Polsce. U lekarza w Polsce byłam w 16 tyg i nie wiem czy mi lekarz wystawi takie zaświadczenie.
Czas pokaże;-)
Jest wiele dziewczyn które nie wiedzą o ciąży do 10 tyg, ja się dowiedziałam w 8 ale zanim się dostałam do lekarza to byłam w 12, u mnie sprawa wygląda inaczej, bo mieszkam w Szkocji ale postanowiłam rodzić w Polsce. U lekarza w Polsce byłam w 16 tyg i nie wiem czy mi lekarz wystawi takie zaświadczenie.
Czas pokaże;-)
kaasiorek84
Fanka BB :)
ja slyszłam, że przedstawia sie karte ciazy, albo lekarz na podstawie swojej karty może tobie wypisać oświadczenie, że chodziłaś na badania, bo czasem później sie dostaje kartę ciąży, aj ciąże miałam zdiagnozowana w 5 tyg, a kartę dostałam w 8, ale mój mi mówił, że wszystko jeszcze wrazie czego wypisze, co będzie trzeba:-)
_Pysia_
Fanka BB :)
reklama
Mi też się obiło o uszy , że od 1 stycznia ma wejść coś takiego, że jak na jednego członka rodziny przypada powyżej 500zł to nie dostaje becikowego. Więc jak ja zarabiam 600zł, mój mąż 1,500zł to łączna suma na 2 dorosłych i noworodka to 2100zł. I tą kwotę ja dzielę na 3 osoby (ja, mąż i dzidzia). Wychodzi po 700zł na osobę, więc ja już jestem burżuj i mi się nie należy !!
Zobaczymy jak to będzie...
Zobaczymy jak to będzie...